Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Problem je sto se taj hotel vise ni u izvornom obliku ne bi uklopio ni velicinom ni stilom u svoju okolinu.

Уклопио би се ок са станичном зградом у близини, али не са она два ала-Лојалница космодрома на ћошковима.

Слажем се, у суштини се мало шта у Београду слаже једно с другим.

Волим што је уклапање у околину одједном сметња када треба се обнављају историјске зграде али не и када треба да се гурају модернистичке зграде међу историјске

14753281_10209432615445718_5412215921020130653_o (1).jpg

karadjordjeva-ulica.jpg

Карађорђева

Лепо осветљен Мост, лепо осветљен речни брод на везу у лепо осветљеном пристану с пасошком контролом ....

... а у самом пристаништу и делу шеталишта од Бранковиг моста до Бетон-хале - мркли мрак. Не сећам се када је ту последњи пут радило осветљење, сем природног током лета:

Спасоносни киоск, за ситне потрепштине, и, у овим условима, извор светла на том месту:

.... ....
Небо и земља:

Косанчићев венац романтично осветљен Кулом ...:

Poslednja izmena:
Karadjordjeva je bas prljava. Podsjeca me na cuvenu Hafenstraße u Hamburgu. Doduse uz drugacije razloge.

Mislim da bi za Karađorđevu u delu od Ekonomskog fakulteta do Savskog trga bilo svrsishodine napraviti novu regulaciju i izgraditi novi niz zgrada za još par metara uvučen u odnosu na kolovoz... ovde je uski trotoar početni problem, isto kao što je bio i na delu ulice od Brankovog mosta do Pariske.

Нема од тога ништа због оних караконџула на ћошковима.
Најбоље би било да се "исправи" на рачун БАС која се руши, а да се за толико на супротној страни где је бивши хотел, па да добијемо ту шири тротоар са дрворедом, можда и бициклистичком стазом.

Ispod brankovog mosta ,ploce su odmah tu pored . godinama stoji ovako ..sta znam mogao bi I ja da ih stavim ako vec nema ko ...trebalo bi mi otprilike 10,15 minuta,,ne bi bio bas neki kvalitet al ne bi ni odudarao puno od ostatka setalista. .jedini nisam siguran da ne narusavam neki zakon o vandalizmu Ili nesto slicno
IMG_20231211_140320711_HDR.jpg

Akcija građani sredjuju šetalište
Bitno da se tuda voze kola i parkiraju
Jer neko namerno drži spušten potapajuci stubic

I što je najgore, prvo je na udaru pogleda klijentele koja pristaje na 10m odatle i dolazi iz platežnih zemalja. Ali, ako ovo ne smeta ekipi iz Beton hale (a ne smeta, kao što većem delu Beograda ne smeta srednjeistočni karakter srpske prestonice) onda ništa. Koliko god dobio naježitis kada u Srbiji asfaltiraju trotoare mi za bolje nismo!

Vrh