Mislio sam da sam vec pisao, ali mozda i nisam. Pre podne, dok traju radovi, ulazi se kolima i masinama. Npr. kad je seljen spomenik, ulazio je veliki kamion sa sajlom i kukom da bi prebacio spomenik, a bila su parkirana i 4 auta izmedju dekinga, u pravcu decijeg igralista, pa skroz do reke. To se cesto desavalo i ranije. Radnici raznih firmi koje tu rade, parkiraju tu. E sad, ko zna koliko su nepazljivi kada se isparkiravaju i kada tezim autom ili kamionom nagaze deking, on pukne. Verujem da su deo svetiljki polomili radnici kolima i kamionima.
Inace, ostala je 31 svetiljka pored bici staze, 12 je polomljeno/ukradeno, 4 iskivljene i minimum 6 nije ni montirano na predvidjena mesta, a mozda i vise, jer ovo sam brojao sigurne, gde ima betonska priprema i kabal koji je izolovan. Onde gde je kabal iskidan (obicno deo kabla svetiljke, od spoja pa gore) jasno je da su iscupane i ukradene.
Radovi su se razvukli, jer ne postoji bilo kakav rok. Firme koje rade, salju ljude kad su bas dokoni, oni urade koliko stignu i nastave tamo gde im je hitnije. Tempom od polovine Avusta, sve bi zavrsili do polovine Septembra, ali ovako ce da surkaju do leta, a mozda ni tad ne zavrse sve. Cujem da slicna sudbina ceka Savski trg, gde ce svecano otvaranje biti za 2 nedelje, a onda ce moci da rade k'o ljudi narednu godinu.