prvo nece tetkica ansambla kolo da brise kilometarske povrsine stakala prefensi zid zavese, moj kud koji je medju poznatijim u srbiji je jedva placao troskove stana za probe.
drugo nece kolo da se dozivi onako kako treba u staklencu sa pogledom na savu, sta je sledece, kolo koje igraju roboti? Samosvirajuca matrica harmonika navodjena laserskim zracima koji sevaju u ritmu? Kolo koje djuska uz ritam Rita Ore?
Trece sama zgrada je van konteksta. Kontekst, kosi krov, nasledje, proporcija zgrada koje su nanizane, razrudjivanje fronta a ne jedna poduzna linija koja treba da prespoji i ispuni prazan prostor izmedju 2 stara venca, bez krova naravno. Ajd meni je glupo imitirati samo lukove kao podsecanje na staru zgradu ako se vec ne postuje mogucnost da ta zgrada ponovo postoji, nema smisla da to bude ogranicenje, ali negirati kontekst nasledja u formi objekta i staviti ravnu liniju i staklo, i negirati odnos punog i praznog je cist bezobrazluk i neznanje nekoga ko je hteo da ispadne mnogo pametan i eto i vrednovan je kao pametan od strane nekog neukog profesora sa faksa koji je tako ocenio. Pa i nije imao neku konkurenciju ako su mu konkurencija neuki bolonjski polustudenti nazvani masteri a nije normalan ni onaj ko je pisao uslove, kao u poslednjih 20 godina za svaki konkurs u gradu.
Sve kad se skupi, mogu da s_rem do mile volje, ali jedina logicna stvar nije uradjena a to je ono sto bi bilo ujedno i najjeftinije a to je rekonstrukcija starih kuca. I da je raspisan medjunarodni konkurs i dosli nazovi najbolji svecki arhitekti opet bi sve sto nije stara dumrukana i hotel kragujevac bilo van jedinog logicnog konteksta i ne bi bilo prihvatljivo. Zato ne mogu ni da zamislim jednostavno sta bi tu moglo da se nadje, osim onoga cemu sam se od kad sam radio jednu od analiza karadjordjeve davnih godina uvek i nadao, da nece da se rodi onaj, ko ce da pomisli da na takvoj lokaciji moze da bude logicno bilo sta drugo.