Можда је био сличан предлог, али стварно немам воље да претражујем кроз целу тему...
Ја сам баш јадно ово извео, али тако је како је.
Мени баш није јасно зашто није направљена "обилазница" око уског грла Карађорђеве ул. код зграде бившег "Геозавода".
Аргумент који не иде у корист овом предлогу је да би се на овај начин срушиле неке зграде које ту стоје преко 100 година, али оне по мом неком осећају за естетику немају индивидуални културни значај(имају једино амбијентални као део целине). Некадашња зграда "Симпа" је имала далеко већи естетски и културни значај.
Знам да ће неко рећи како ово не сме да се ради и да би требало наћи боље решење јер Београду ионако фали културног садржаја који доличи престоници, и довољно су рушили и ови и они. Ја сматрам да је то тачно, али да је боље обновити грађевине на оним местима где су стајале и биле стварно естетски привлачне или како год, а које су порушене од 1914. године, па на овамо, него мислити како је оно лепо само зато што има 100 и више година. Те зграде, чини ми се, не прелазе ни један спрат висине, што значи да нису ни моњументалне. Нико велики се није родио у њима, служиле су као магацини за трговце, итд...
Не желим да ме погрешно схватите. Не мислим да рушење ових зграда треба да буде само себи сврха, већ у корист функционалне проходности саобраћаја који је превелики за овај део Београда.
Нисам мислио ништа лоше, само ми је ово деловало поприлично логично решење већ дуже време.