[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=671817#p671817:7zgcvegj je napisao(la):
Zuma » Нед Окт 20, 2019 10:44 pm[/url]":7zgcvegj]Grešiš,---
VEOMA potcenjujete ----
Добро, можда ће стварно бити много више људи дуж Савског шеталишта. Али, одакле ће они долазити? Сви из центра града, с Гребена?
У Бетон-халу, где сада има највише кафића, долази се махом колима на паркиралиште изнад ње. У будућности ће кафића и продавница највише бити у "ТЦ Галерија", и највише људи ће тамо долазити - опет - колима, у велику јавну гаражу уз њу. Један број људи ће долазити јавним превозом - трамвајем дуж Карађорђеве, с обе стране. Један број долази пешке и бициклима с Дорћола, поред реке. Они с Новог Београда који долазе јавним превозом долазе до краја Бранковог моста и спусте се степеницама уза сам мост (с лепим одмориштима), или Црногорском улицом. Они који долазе са Зеленог венца иду наниже према Карађорђевој, па даље.
Не могу да замислим зашто би сви ти људи, којих ће несумњиво бити више него пре (али не у Бетон-хали и делу код Пристаништа, већ у делу поред БнВ и према ТЦ "Галерија"), прво отишли да паркирају кола горе у центар, или прво отишли горе до центра, а онда се пешке спустили баш у део Карађорђеве испод Косанчићевог венца! Иде породица из неког дела Београда у БнВ, или "ТЦ Галерија", или у Бетон-халу, или на Пристаниште, или бициклима с Дорћола, и оде до центра, остави тамо кола, или се попне бициклима прво до горе и и оставе их горе, а онда се спусте ПЕШКЕ доле преко КВ. Мени то не звучи много вероватно.
За оне који живе у центру и силазе пешке има неколико степеништа (биће и ново поред и кроз будућу Београдску галерију), постоји трамвај, постоје аутобуси са Зеленог венца до Бранковог моста, постоје Париска, Црногорска и друге улице, постоје Калемегдан и нова пасарела. И, њихов број, сем туриста, ће се с временом вероватно смањити, а не повећати.
Ако причамо о покретним степеницама, мислим да су неупоредиво потребније на Зеленом венцу. На њему заиста нема практично никакве алтернативе, а грађани туда не иду само у шетњу, већ и на посао, факултете, разне установе и надлештва ...