Šta je novo?

Kako obogatiti turisticku ponudu Beograda?

Možda ne bi bilo loše da grad proglasi gde će biti čvorište za turističke buseve tj odakle će standardno da kreću. To može da bude i polazište svih tura jer sada kako stvari stoje svaka agencija ima neko svoje polazište a to može da bude loše za turiste, jer ne snalazi se svako u Beogradu po defaultu...

Eh kad bi Ikarbusovi bili ovakvi :D

p1000334.jpg

Otvoren informativni centar u Knez Mihailovoj ulici
Turistička ponuda grada na jednom mestu

AUTOR: A. MALUŠEV
1605MD_ocp_w380_h300.jpg

Turistička organizacija Beograda otvorila je juče svoj turističko-informativni centar u prizemlju „Beoizloga“ u Knez Mihailovoj ulici 6. Posetioci Beograda iz zemlje i inostranstva ubuduće će na oko 230 kvadratnih metara novog prostora moći da dobiju sve potrebne informacije o našem glavnom gradu ali i da pogledaju neku zanimljivu izložbu.

- Ovo je naš peti objekat takve vrste u gradu, ali je najreprezentativniji, upravo onakav kakav zaslužuje evropska prestonica kao što je Beograd. Zahvaljujem se Kulturnom centru Beograda i Sekretarijatu za privredu što su nam pomogli da ovaj posao privedemo kraju - rekla je Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda.

Podsetivši da je na jučerašnji dan 1936. godine Beograd proglašen za turističko mesto, Dimitrijević rekla je da je u prvih deset meseci ove godine naš glavni grad posetilo 399.296 gostiju, koji su ostvarili 1.061.692 noćenja, što je za četiri odsto više nego za isti period prošle godine.

Predsednik Izvršnog odbora TOB, Zoran Milenković rekao je da cilj novog TIC nije samo pružanje šturih informacija, već da on živi tokom čitave godine.

- Naša želja nije samo da postoji mesto na kojem će turisti moći da pitaju gde je neki hotel ili poznati spomenik i da se tu završi uloga informativnog centra. Umesto toga, u izložbenom delu našeg novog prostora, jednom mesečno biće organizovane izložbe, u saradnji sa predstavnicima gradskih opština. Na taj način objedinićemo turističku ponudu svih 17 opština na jednom mestu - rekao je Milenković. Kako naglašavaju u TOB, jedan od glavnih planova za narednu godinu je uključivanje u projekte evropskih gradova na Dunavu i dunavske asocijacije. Osim toga, u planu je promocija Beograda na međunarodnom i domaćem tržištu.
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/srbija/be...grada_na_jednom_mestu_.39.html?news_id=179941

Nenad":3q0uo6x9 je napisao(la):

Bože, kakva je ovo rupčaga. To je izgleda ona bivša super knjižara ispod Beoizloga. Podrumčina, bez prozora, izloga, vazduha. Ružne podne obloge od gume, forma ideale nameštaj za dečje sobe, fuj, fuj, fuj...

Skoro mi nešto nije izazvalo ovoliko ogorčenja. Posle one podzemne trafikice ispod Albanije mogli su vala nešto kulturno da osmisle. Mislim da je ovo sramota za Beograd. Da li neko uopšte razmišlja da strancu treba da padne na pamet da se spušta u podrum ispod jedne prodavnice da bi uzeo besplatnu mapu grada ili da bi pokupio neku korisnu informaciju.
Svuda u svetu je info centar na uličnom novou, sa izlogom u najprometnijem delu grada.
Nemam reči!

:bash: :bash: :bash: :bash:
blam, blam...
jos u nekim novinama procitah izjavu neke likuse iz TOB-a, koja je spomenula MODERAN informativni centar... :lool:

Katastrofa. Da li neko ima slike kako je izgledao onaj u prolazu kod Albanije ranije?
Šta se desilo sa tim prostorom, da li su ga nepovratno prodali, ili se mogu vratiti na normalnu veličinu?

Gradski život i vesti » Kako obogatiti turisticku ponudu Beograda?

Držimo se teme... :kafa:

Mogli bi da pozovemo nekoga iz Tirane da pomogne našima u dizajniranju i izboru boja :kafa:

dusan":1s3zlxe6 je napisao(la):
jos u nekim novinama procitah izjavu neke likuse iz TOB-a, koja je spomenula MODERAN informativni centar... :lool:
Stolice su poslednja reč mode... :kafa:

Onaj ispod palate AL je korumpirani cinovnik prepustio butiku tref to je bio super info centar :bash:

Šta? Tref se tako proširio?! Nisam odavno prolazio ali čini mi se da je još uvek tu...

Sada je mali tob nekih 4mk a nekad do ludih 90tih je bio cjeli prostor sadasnjeg butika tref imas sliku negdje na forumu mislim cak u ovoj temi :violina:

TOB će negde do proleća (mislim da sam tako negde pročitala) uvesti novitet u vezi sa prikazivanjem onoga što Beograd može da pruži. Možda i neki od forumaša budu zainteresovani (doduše, neće biti para, ali dobro :)).

U planu novi projekat „Beogradski griteri“
Volonteri na usluzi turistima

Turistička organizacija Beograda planira da pokrene projekat „Beogradski griteri“, u okviru koga će Beograđani koji to žele moći da budu neka vrsta neformalnih vodiča stranim turistima za vreme njihove posete našem glavnom gradu. Svi „griteri“ će biti volonteri, a ako sve bude prema očekivanjima ovaj program bi trebalo da zaživi u martu.

„Griteri“ neće biti klasični vodiči koji će zajedno sa turistima obilaziti znamenitosti prestonice, već će predstavljati domaćine Beograda koji će praktično gostima pomoći da vide grad očima njegovih stanovnika.
- „Griteri“ će imati ulogu kao kad nekome dođe prijatelj iz inostranstva, pa mu on onda pravi društvo i provede kroz svoj grad. Mogu da popiju piće sa turistima negde, da odu na piknik i neformalno popričaju. Naravno, ako strance nešto bude posebno zanimalo oni će da ih upute na stručne vodiče ili neke od redovnih razgledanja grada - kažu TOB.
Ovaj sistem već uspešno funkcioniše u nekim svetskim gradovima poput Njujroka ili Haga. Ako sve bude teklo po planovima, Beograd će biti prvi grad koji pokreće ovaj program na Balkanu.
- TOB je tek počeo da se bavi ovim projektom. Zbog toga ga ne treba uzeti zdravo za gotovo pošto još dosta stvari tek treba da se uradi. Inače, turisti u svetu se prijavljuju za ovaj program preko interneta i posle se traži „griter“ koji odgovara njihovom profilu. Mi još nismo napravili sajt, ali ako sve bude u redu do toga bi moglo da dođe u prvoj polovini marta - objašnjavaju u TOB.
Međutim, neće moći svako da bude „griter“ pošto je potrebno da je se pre toga prođu posebna obuka. Prvi uslov je da znaju strane jezike, ali i da poseduju dovoljno znanje o samom Beogradu - objašnjavaju u TOB.
Izvor: Blic
Link: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/172578/Volonteri-na-usluzi-turistima

Ambassador":28oq1u8z je napisao(la):
Katastrofa. Da li neko ima slike kako je izgledao onaj u prolazu kod Albanije ranije?
Šta se desilo sa tim prostorom, da li su ga nepovratno prodali, ili se mogu vratiti na normalnu veličinu?
DSC03454.jpg

DSC03455.jpg

Izgled informacionog centra kasnih 70tih

Mislim da Srbija, samim tim i Beograd moraju mnogo vise da reklamiraju sam mentalitet zivljenja. Barem onakav kakav je bio u skorijoj proslosti, a danas polako gubi na vrednosti. Pre svega tu mislim na kulturu hrane i pica.
Hrana je nesto sto vecini ljudi ostaje u trajnom secanju sa nekih destinacija. Domaca kuhinja, ajvari, ljutenice, djumbiri, vec prepoznatljivi cevapcici, rolovane pikanterije, punjene paprike, tikvice, djuvec, podvarak, sarmice od kiselog kupusa,zelja, vinove loze. Telece corbice, ali i corbe od koprive. Kajmak SVAKO ko udje u Srbiju mora da proba, to vazi i za vegane :D (zakonom uvesti) Bundevare, pite od jabuka, visanja, takodje i lenje pite. Makovnjace, pite sa orasima. Kompot od kajsija bi trebalo da bude nesto najbolje odavde, kao i maline. Iskoristiti mega-giga popularnost Noleta, koji je veliki patriota, i organizovati mozda neko svetsko takmicenje u kuvanju, npr u Donjem gradu. Pozovu najbolje svetske kuvare, Remzi, Oiiver, da se takmice, ali koriste domace proizvode. Novak se takmici u drugoj kategoriji, pomaze kevi da prave strudlu ili sta vec, dok njegov cale sa stricevima kuva riblju corbu, Ana Ivanovic sa burazerom i kevorm pece kiflice sa sirom, Dok Cavic naravno pravi gibanicu. Divac sa zenom pravi prebranac.Sve to umotano, lepo izmontirano, spremno za zapadnu evropu- svet, moze doprineti da proizvodi iz Srbije dobiju na ceni. Naravno samo najbolji kvalitete koji nekako treba ustanoviti. Sav novac od sponzora ide za pomoc deci koja nemaju roditelje, a ona su i glavni gosti.
Mislim da bi danas a i u buducnosti odlicno profitirali kada bi neko na pomen Srbije, jednu od prvih stvari na umu imao fantasticnu klopu.
Proizvodi se u Srbiji danas dosta Ajvara, ali malo njih je vrhonsko, ako cak i jedan vrhunski ajvar imamo u velikim lancima.. Isto vazi sa sve proizvode koje sam naveo. Tu i tamo ako znas nadjes vrhinski kvalitet, uglavnom samo jednog proizvoda. Ako prave vrhunsku telecu corbu, sigurno nikada nemaju corbu od koprive.
Ako imaju makovnjacu, sigurno nemaju kompot od kajsija, ili neki prozvod nije najviseg kvaliteta.
Ako mi moramo da se domundjavamo gde je to danas dobar burek, a gde je vrhunksa makovnjaca, kako to neki stranac da zna. On udje u neku pekaru, proba i stekao je utisak. Male su sanse da proba vrhunski kvalitete, koji uopste ne mora biti preskup, pogotova za strance.

Siguran sam da Agencija za poslovni prostor Beograda poseduje mnogo atraktivnije prostore u "ekstra" i "prvoj" zoni koje bi mogli da ustupe TOB-u na korišćenje, a koji trenutno zvrje prazni zbog visokih troškova rentiranja... :rolleyes:

@Felix55
Procitao sam svaki post na temi arheologija , u kojoj si ti dao lep doprinos
Sama TOB ništa neznači kao kafana bez kuvara i hrane .

Prvi i osnovni zadatak TOBa je da svakom Beograđaninu omoguci saznanje šta je to fascinatno u Beogradu .
Koliko se puta ponovila situacija ovde na forumu ,da neretko neko napiše: auuu nisam to znao .
Kad se to bude prevazišlo i Beogradizuju Beograđane lako ce sa sa svim gostima. Mislim da primera sam znaš mnogo više nego što mogu ja da ih ovde navedem oko takvog mraka koj vlada u Beogradu .
Upalite nam svetlo da vidimo gde smo ....... B e o g r a d i z a c i j a :kk: :) :kk:

Vrh