Vidim da se povela zivahna rasprava o kvalitetu stanova, a kako sam kupac u A fazi evo i mojih utisaka:
-Cinjenica je da smo neke stvari smo dobili preko specifikacije, kao sto su komarnici (postavljeni su svuda gde je tehnicki bilo izvodljivo, bar u mom stanu), i podno grejanje u kupatilu. To je plus.
-Stoji primedba da je prilaz zgradi neuredjen i da je normalan pristup jedino moguc kroz garazu, a kada je gradiliste zatvoreno (nedelja) prilaz je moguc samo kroz Dunavsku. To je moralo biti bolje organizovano. Ipak, kada sam kupovao stan znao sam da ce se posle A faze graditi jos B i C faza, tako da sam bio svestan da ce tu biti gradiliste jos najmanje 2 godine po zavrsetku A faze. Dakle, objektivno problem postoji ali je tesko resiv u kratkom roku.
-Kada sam preuzimao kljuceve, stavio sam primedbe na nekoliko stvari koje su bile brzo ispravljene. Rec je o saniranju jedne daske parketa, zameni stakla na terasi, i jos nekoliko korekcija. To je sve bilo otklonjeno efikasno i u kratkom roku.
-U porodici i tazbini imam arhitektu i gradjevinskog inzenjera. Oboje kazu da je kvalitet radova iznad standarda vecine slicnih novih projekata u BG. Ja sam laik i ne poznajem materiju, prenosim ono to su mi oni rekli.
-Stan koji sam kupio je jos uvek prazan i neuseljen i sledeci utisci su proizvod ogranicenog vremena provedenih tamo tokom cestih obilazaka. Ono sto sam primetio je da u stanu, iako su radijatori stalno podeseni na minimum, nije bilo hladno ni tokom najveceg minusa. Takodje, kada su prozori zatvoreni, gotovo da se ne cuje buka sa gradilista (ili sam ja gluv
). Te dve stvari mi ukazuju da je zvucna i toplotna izolacija dobra.
-Sto se tice garaze, nisam primetio vlagu ili neke druge probleme, ali opet kazem, dolazim povremeno.
-U vezi stambene zajednice, slazem se sa primedbama, ali kako sam se raspitivao o ceni, saznao sam da je to iznos priblizan vecini drugih slicnih kompleksa u gradu (sem mozda Central Gardena gde je iznos nizi, koliko sam cuo).
U sustini, ja sam veoma zadovoljan zato sto sam po ceni kvadrata (kakva je bila kod prodaje A faze) po kojoj se prodaje i starogradnja iz 50-60tih na Dorcolu i u okolini dobio nov stan na po meni (ukusi su razliciti) savrsenoj lokaciji izmedju Kalemegdana i Dunavskog keja. Sa uredenjem citavog kompleksa i eventualnom izgradnjom linijskog parka, cena ce samo rasti. Lokacijski (opet, po meni, nekima je potpuno obrnuto), stan je savrsen i za zivot i za izdavanje. Da li bih, imajuci u vidu iskustvo, ponovo uradio isto? Apsolutno! Da li preporucujem kupovinu u B fazi? Zavisi od vasih potreba, preferencija, zelja i ocekivanja - neko voli Dorcol, neko Vracar, neko Zemun, neko NBG. Licno mislim da je u odnosu cena-lokacija, rana kupovina u A fazi bila the best buy u BG.