Ja sam, moj Jarane, na tom Kalemegdanu odrastao igrajuci se kao dete (samo nekih 500-600 metara uzbrdo od K Distrikta) tako da mi mnogo vise znaci nego tebi sigurno u zivotu. Kafici koje pominjes su odavno na njemu (sigurno si i sam cesto pio pice u njima ili izlazio na svirke uvece u Bitef i Sinemu, a mozda bio i na Beer Festu dok je bio tamo i to ti je bio Kalis "po ukusu") i mnogo mu vise strukturalno smetaju nego K Distrikt, kao i brojni parkinzi, koncerti, festivali, Barutana sa rejvovima i ZOO vrt kom tu nije mesto i u kom zivotinje vrse nuzdu po vise od 2000 godina istorije. Niko se ni za jednu od tih stvari nikada nije bunio niti bojkotovao radi ocuvanja tvrdjave a sada kada su nikle zgrade na mestu ruiniranih skladista i industrijskih postrojenja PREKOPUTA Kalemegdana (ne na njemu), svi su navalili u negativnu kampanju samo jer im je neko rekao da je te zgrade podigao Vesic i SNS sto zapravo uopste nije ni tacno.
Deo Dorcola gde je K Distrikt nije deo Kalemegdana kakvog mi iz novije istorije poznajemo, bez obzira na populisticke klipove sa sancima i kanalima koji su jednostavno u domenu fantazije jer bi iziskivali kompletnu rekonstrukciju tog dela grada, i ne ugrozava ga ni na koji nacin osim vizuelno u jednom delu, sto je pre njega davno vec uradjeno sa zgradom Beka i gradjevinama na 25. maju. Djokovicev kompleks pretpostavljam nikome ne smeta niti se iko buni iako i on otvoreno podrzava SNS i ukrao je to zemljiste od grada na foru organizovanja turnira od kog ce grad imati koristi a koji se odrzao 2 puta i nikada vise. Ja se prvi slazem da nije trebalo ici vise sa spratnoscu od visine Beko zgrade sto je bio prvobitni projekat u vreme kada sam ja tamo kupio stan, ali to je vec investitorsko bahacenje koje je nazalost razumljivo u ovoj zemlji i na koje ne mozemo da uticemo, jer, sto neko ovde jednom rece, takve komplekse ne zidaju profesori etike.
Sto se tice ljudi koji su tu kupovali stanove i zive tu ili planiraju (a ima ih i sa Nova S i iz Demokratske stranke itd, koga to zanima) i da li je neko od njih krao, da, to mene kao buduceg stanara ne zanima sve dok ne kradu od mene, ne prljaju zajednicke prostore i normalno se ponasaju. Mozda jeste trabunjanje ali jbg, ti ako znas da ti neko od komsija krade, uzmi pa ih prijavi ako imas dokaze ili im se na drugi nacin suprotstavi ako te necim direktno ugrozavaju.
Godinama vec trazim veci stan od svog dosadasnjeg koji bi bio pogodan za porodican zivot a da je i dalje u samom centru jer ne zelim da se mrdam odavde, i svakako mi je veliki plus bio npr. da imam garazu u zgradi plus da izbegnem horor sa renoviranjem ruinirane starogradnje sa cim sam vec imao iskustva a sto mi je bila jedina preostala opcija unutar raspolozivog budzeta. Sa jako povoljnom cenom u pocetnoj fazi srazmerno kvalitetu gradnje, opremljenosti i lokaciji, ovo je tada bila najbolja investicija koju sam mogao da priustim, a svakako mi je bio ogroman plus da mi se i deca igraju na Kalisu i na 25-om.
Ne znam ni ja sta bih tebi rekao, razumem da ne bi postupio isto na mom mestu, verovatno ne bih ni ja na tvom, ali recimo da postoje stvari, okolnosti i razmisljanja koje su bitnije od toga da li je neko nesto nekome ukrao i sta je kupio za te pare koje je ukrao.
Sportski pozdrav.