Šta je novo?

Javni prevoz u Srbiji

Dobra im je kolor sema

Dobro je :)
Nase, 'zemunsko cedo' a ne nadgradnja ove ili one sasije.

21082014354-001.jpg

Predlazem nadimak za ove niske autobuse "Brzi Gonzales".

tragac":183rygbr je napisao(la):
Iznenadjuje me da se tapacirunzi na sedišta stavljaju u finalnoj fazi montaže umesto da sedišta vać tapacirana stižu u fabriku.
Sedista se moraju montirati sada, a tapacirunzi bi bili unisteni od prasine da su stavljeni odmah.

Aleksandar1":183rygbr je napisao(la):
http://i1260.photobucket.com/albums/ii579/Branko_Petrovic/21082014354-001.jpg

Predlazem nadimak za ove niske autobuse "Brzi Gonzales".[/quote]
Nije nizak, posto je ugasen, nema vazduha, samim tim ni visinu. Kad se upali, nadruka vazduh, podize se i visina...

becks89":mvof3b2l je napisao(la):
Aleksandar1":mvof3b2l je napisao(la):
Nije nizak, posto je ugasen, nema vazduha, samim tim ni visinu. Kad se upali, nadruka vazduh, podize se i visina...

Mislio sam niske u smislu saobracace u Nisu.

Aleksandar1":1swr0uko je napisao(la):
Ko god je birao dezen tapacirunga, naterao bih ga da kauc u svojoj dnevnoj sobi presvuce u isti.

Заиста нема потребе. Општепознат је естетски критеријум тих одлучујућих органа - они већ имају тако нешто у кући, ако не ан и на себи.

Aleksandar1":3mee98jk je napisao(la):
becks89":3mee98jk je napisao(la):
Aleksandar1":3mee98jk je napisao(la):

Mislio sam niske u smislu saobracace u Nisu.
Живела ћирилица :D

НС НС објаснио 8)
profa_chb":eqc1y1ly je napisao(la):
Još malo pa gotovo :)

Iako su same šasije pre sklapanja sa karoserijom zaštićene, radi se zaštita i pred sam kraj proizvodnje :)

Pitanje koje je mučilo mnoge, brisači i šoferka. Lepo je sve uklopljeno, šoferka se lepi na vertikalnu gredicu, i sam lepak ne prelazi liniju stakla, tako da neće zalačinjati brisači

http://www.autobusi.net/forum/viewtopic.php?p=477556#p477556

Somi303,
Фотке су ти феноменалне, Све похвале.
Да ли знаш који су мотори унутра?

Слике јесу феноменалне, али нису моје. Аутор је Профа са линка који сам поставио испод. Не знам за мотор, али питаћу тамо на форуму :)

Zašto sad opet dvodelna šajbna?

To su ovi za NS i bilo je reci da je to tako zahtevano od narucioca.
Veci je priblem sto su u kombinaciji sa klasicnim brisacima.
To nece da valja po metlice koje u ovoj dimenziji nisu ni malo zanemarljiva stavka, ali ni zimi kada se navtom delu bude nagomilavao led.

Čika Brana":2fuhfmat je napisao(la):
Somi303,
Фотке су ти феноменалне, Све похвале.
Да ли знаш који су мотори унутра?

Motor je MAN D 0836LOH70 EURO5 290KS
Menjač VOITH 864.5(automatski)
Osovine ZF...

Somi303":nn264mlk je napisao(la):
НС НС објаснио 8)
profa_chb":nn264mlk je napisao(la):
Još malo pa gotovo :)

Iako su same šasije pre sklapanja sa karoserijom zaštićene, radi se zaštita i pred sam kraj proizvodnje :)

Pitanje koje je mučilo mnoge, brisači i šoferka. Lepo je sve uklopljeno, šoferka se lepi na vertikalnu gredicu, i sam lepak ne prelazi liniju stakla, tako da neće zalačinjati brisači

http://www.autobusi.net/forum/viewtopic.php?p=477556#p477556
Baš mi se sviđa prednja maska tih buseva (sem šoferke)

Zanimljivo da je Arriva naručila vertikalne brisače, pošto im je šajba takođe dvodelna (trodelna). Živo me zanima kako će na ovoj šajbi to raditi u praksi, s'obzirom da je šajba sa IK-103 jedno pola metra viša od ove?

p.s. Jel to na prve dve slike, on više leži na zadnjim osovinama, takoreći ni tu nije ravan? :D

Баш су лепи нови НС Икарбуси, надам се да ће бити прави примери квалитета Икарбуса у оптималним условима и да ће их набавити још аутопревозника по Србији. :) И гледам ову плаву и све ми се чини како би били лепи и у црвеној боји за ГСП Београда :)

becks89":13lwgqeq je napisao(la):
p.s. Jel to na prve dve slike, on više leži na zadnjim osovinama, takoreći ni tu nije ravan? :D
Чини ми се да тако изгледа јер је издигнут у односу на фотографа, видиш да је испред њена косина па врвтно због тога :D

Nije, naša je šasija i karoserija.
Prvih 5 komada danas kreće put Novog Sada :)

Vrh