Šta je novo?

Izbori 2025

Može neko da objasni povlačenje Crte, Lokalnog fronta...?

Prvo da kažem da ovo pišem iz toplog stana i da smatram sve ljude koji su otišli tamo najvećim herojima trenutno u našem narodu i daleko boljim i hrabrijim ljudima od mene i kapa do poda.

Ipak, pitanje glasi - šta mi radimo i koji je naš plan? Nismo znali da će biti ovako?

Kako ćemo ako ne budemo spremni na sve?

Povući ćemo posmatrače i sa parlamentarnih izbora i time otvoriti prostor za još veću krađu izbora i šta onda?

Naš plan je sada da se nekako raspišu ti parlamentarni izbori, a onda ćemo se povlačiti kao posmatrači, oni će napisati rezultate koji im odgovoraju, SNS će kao pobediti i?

Toliko ćemo čekati na te izbore, cimati se, kampanja... i onda ćemo veče posle raspisivanja rezultata biti u situaciji u kojoj smo i danas. Stajaće neki njihovi ,,zvanični" rezultati izbora koje će svet priznati. Šta onda?

Bićemo u situaciji ko i danas, oni će biti kao zvanična vlast izabrana na tim kao izborima. Šta ćemo onda? To onda možemo i sad.

Pisao sam ja da nemaju ljudi da sve pokriju, ali ova Crta, Lokalni front... mogu reći - zbog napada na biračkom mestu tom i tom, mi smatramo da ovo nisu izbori i povlačimo posmatrače sa svih biračkih mesta.

Ne mogu, a da ne pitam - a koji ste moj onda i dolazili?

Može neko da objasni povlačenje Crte, Lokalnog fronta...?

Prvo da kažem da ovo pišem iz toplog stana i da smatram sve ljude koji su otišli tamo najvećim herojima trenutno u našem narodu i daleko boljim i hrabrijim ljudima od mene i kapa do poda.

Ipak, pitanje glasi - šta mi radimo i koji je naš plan? Nismo znali da će biti ovako?

Kako ćemo ako ne budemo spremni na sve?

Povući ćemo posmatrače i sa parlamentarnih izbora i time otvoriti prostor za još veću krađu izbora i šta onda?

Naš plan je sada da se nekako raspišu ti parlamentarni izbori, a onda ćemo se povlačiti kao posmatrači, oni će napisati rezultate koji im odgovoraju, SNS će kao pobediti i?

Toliko ćemo čekati na te izbore, cimati se, kampanja... i onda ćemo veče posle raspisivanja rezultata biti u situaciji u kojoj smo i danas. Stajaće neki njihovi ,,zvanični" rezultati izbora koje će svet priznati. Šta onda?

Bićemo u situaciji ko i danas, oni će biti kao zvanična vlast izabrana na tim kao izborima. Šta ćemo onda? To onda možemo i sad.

Pisao sam ja da nemaju ljudi da sve pokriju, ali ova Crta, Lokalni front... mogu reći - zbog napada na biračkom mestu tom i tom, mi smatramo da ovo nisu izbori i povlačimo posmatrače sa svih biračkih mesta.

Ne mogu, a da ne pitam - a koji ste moj onda i dolazili?

Povlačenje posmatrača bi trebalo da bude uzbuna za međunarodne zajednice i pretpostavljam da se onda računa na oštru reakciju. Ali na kraju, mi od toga nemamo ništa, biće reakcija, biće nešto, na kraju će rezultati biti takvi, a sledeći izbori negde će opet biti puni nasilja, manipulacija i kršenja zakona.
Na kraju nam se posmatrači, a i kontrolori, svode na to da budu prijave, saopštenja i slično, ali ništa se ne usvoji - niti predlozi, niti žalbe. Što te dve grupe u izbornom procesu čini "beskorisnim" da prividom nekakve demokratije i poštovanja izbornog procesa - na papiru i na licu mesta. A šta će odgovor vlasti da bude? Pa biće "oni su sami odlučili, izbori su bili mirni, osim na nekim tamo mestima gde su blokaderi pravili scene nasilja i terorizma, oni su i oterali posmatrače".

Narod mora da ustane. Samo se plašim da je ovo previše normalizovano.

Ако је ово забележено и посматрано онда је готов! 🙄

Још ако буде оштрих реакција МЗ онда је слобода на видику.

Ово вам је Косовска Митровица 2013. Епилог ће бити исти.

Sa Twittera:

Танасије Маринковић је у свом експресно заказаном гостовању на н1 изнео ноторне лажи, тврдим то као студент који је упућен у позадинска дешавања. Пре тога, желим само да напоменем да је окидач за саопштење био физички напад на једног од колега, као и претње његовој породици.
Лаж је да иза саопштења стоји ненадлежни писац, све објаве на профилу Студенти у блокади усвајају се МИНИМУМ двотрећинском већином факултета и академија у Београду, и не представљају став појединца. Јучерашње саопштење је усвојено са рекордном већином од 85% изјашњених факултета.
Танасије који је по струци правник изјавио је ноторну лаж да објава садржи елементе кривичног дела, чињеница да није демантовао ниједну тврдњу већ искључиво нападао студенте и то епитетима који су намењени Вучићу говори само о његовој сујети, и потврђује истинитост саопштења.
После тога је поменуо кршење људских права, таргетирање и говор мржње иако је окидач за саопштење било насртање на једног од студената из Београда, као и претње упућене његовим родитељима и осталим студентима који су на његовој страни како ће им се ***ати мртва мајка.
Не могу јавно да износим ко, кад и због чега тачно је то урадио, али део заслуга свакако јесте на особама које су претходних дана у фокусу. Што се тиче Стевана Филиповића, ради се о професору који месецима свакодневно вређа све студенте и факултете са чијим ставовима се не слаже.
Неретко је именом и презименом таргетирао оне који не пропагирају његове идеологије да су службини играчи и сарадници режима, а зимус је написао низ текстова за Пешчаник о томе како грађани треба да преузму бакљу од студената, и да треба отказати подршку студентском покрету.
Још једна лаж је да су студенти тражили анализу о паду надстрешнице од Анкетне комисије. Свака подршка, АЛИ БЕЗУСЛОВНА, је добродошла, не и мешање у интерна питања покрета, наметање личних жеља, акција, кандидата, сарадника и програмских црта преко појединих студената.
Многи су за ових годину дана перцепирани у јавности као велики хероји, без да су људи били упућени у њихово бушење студентског покрета и промовисање на леђима истог, у преводу НИСУ СВИ ХЕРОЈИ КОЈЕ ВАМ Н1 пласира као хероје. Имајте критичко мишљење, не верујте у све што прочитате.

Рекох вам и за анкетну кoмисију пре 7-8 месеци.

А сад је ваљда и највећим наивцима јасно шта је Н1.

Ако је ово забележено и посматрано онда је готов! 🙄

Још ако буде оштрих реакција МЗ онда је слобода на видику.

Ово вам је Косовска Митровица 2013. Епилог ће бити исти.

Рекох вам и за анкетну кoмисију пре 7-8 месеци.

А сад је ваљда и највећим наивцима јасно шта је Н1.
Ja se iskreno nadam da neko ovo sa strane gleda.

Gleda naravno
IMG_1576.jpeg

Богатић и село покрај Мионице. Бастиони српског достојанства.

Јасно је зашто се села системски уништавају од 44е на овамо.

Ovo je u stvari dokaz da mu se blizi kraj, cim mora ovako otvoreno da primenjuje silu.
Gotov je!
Ovi sad izbori, su bas ogolili ovaj kriminalni rezim, i bes u narodu raste.
Na republickim izborima, prvo nece moci svuda da pokrade, drugo narod ce biti naostren, zamislite ako mu izadje cela Srbija (sve sa studentima) da brani rezultate.
Psiho se usrao!

Левица ни сама не зна више зашто постоји. АИ је последњи и финални ексер у ковчегу марксизма и радне теорије вредности, чак и да се чекају векови да заживи у пуном капацитету опет је болно јасно да је у питању дефинитивни тријумф капитала над радом и да је основна премиса социјализма побијена. При чему се он идеолошки сломио још много раније, још неких 80их година и већина левичара се прешалтала на неолиберализам који сада покушава да гура као "левицу". Али како нема никакав суштински кохерентан систем који уме да понуди у том вртлогу онда се своди на вечито померање статива и заговарање кршења правних и моралних принципа ради непрестане отимачине и класне борбе - где сада класу чине површине друштвене а не економске категорије

Да би иједна политичко крило могло да постоји мора да буде у стању да понуди неку конкретну структуру или идеологију као алтернативу другом. Модерна "левица" то није у стању већ је вечита сенка деснице која заговара све њене аспекте који су пријатни а критикује оне који су непријатни, макар и ако су неопходни да би се изградили ови пријатни. То је суштински струја огољеног, кратковидог и хедонистичког морала.

Ја бих највише на свету волео да се изгради смислена левица која би била контратег доминантном глобалном технофеудалном империјализму и оживи поново хуманистичке и слободарске вредности али је јасно да то неће доћи преко постојећих "левичарских" неолиберала нити да њихово држање за неслободарске лењинистичке идеје то може изродити

AI je zapravo rezultat negde i u skladu sa socijalističkim idejama. Razvojem AI tržište će prirodno nestati, a kompjuteri će preuzeti ulogu razmene informacija o proizvodnim kapacitetima i potrebama ljudi. O tome su se pisale teorije u SSSR, ali tehnologija nije bila dovoljno uznapredovala da se efektivno primeni.

Ideološki socijalizam nikad i nije delegitimisan, ali je u praksi uvek evoluirao u neku formu državnog kapitalizma zbog bezbednosnih faktora, zbog čega danas ljudi kao ti pogrešno misle da su te ideje umrle. One će se reinkarnirati sa daljim razvojem tehnologije (=proizvodnih snaga), samo ih tad neće zvati socijalističkim nego nekim trećim terminom, ali suština ostaje ista. Klasni sistemi će uvek biti nestabilni po svojoj prirodi jer dozvoljavaju preveliku koncentraciju moći.

Sa druge strane, ideologija u čiji kovčeg su ekseri zakucani mnogo puta dosad je upravo liberalni kapitalizam, i to od strane njegovih glavnih predvodnika u svetu. Danas se može reći da živimo u periodu dekadencije jednog sistema koji polako ide ka samoubistvu. Žao mi je jedino što će povući i mnogo nas sa sobom, ali oni koji budu preživeli će imati novu priliku za organizaciju pravednijih društava.

I da, slažem se da su moderni levičari farsa. Ali to je upravo zato što nisu levičari uopšte.

Dosta dobra situacija u Mionici. Negde oko 50:50 je za sada, ali videćemo do kraja.

1000052667.jpg

Predsednik svih građana se obraća da proglasi pobedu jedne stranke i da objasni kako su blokaderi teroristi napali mirne građane u Mionici.

Vrh