Šta je novo?

Izbori 2025

Сви ови локални избори су небитни сами за себе. Биће лагана победа СНС-а, уз очекивани губитак 10-15% подршке у односу на прошле изборе. Расплет НИС-а, усвајање буџета и дубинска анализа резултата локалних избора, дешавају се у првој недељи децембра. Тада ће бити донета одлука о датуму избора. Нечастиви може да одлучи да се иде одмах током зимског распуста, или да отеже још колико пожели, али дугорочно само још губи.

POlako se krčka i sprema. Objektivno nema šta da se radi do izbora, na koje ne možemo uticati kad će biti raspisani. Nemamo toliko ni ljudstva ni energije da imamo konkretne akcije non stop. Ali krča se. Oni pokazuju svoje pravo lice, radi se kampanja (odnodno oni rade kampanju po nas). I nakon celog ovog perioda relativne mirnoće, ima da eksplotidira odjednom u nekom momentu.
Svima je jasno da ovi moraju da idu.

Kako se nema ljudstva_

Opozicija da hoće išla bi svakog dana ili vikenda u drugo manje mesto - postavila štand u centru naselja i radila svoj posao.

Studenti to rade valjda i dalje.

Ne treba milion ljudi za to. Svaka stranka ima valjda 3 člana u svakom naselju - eto ljudstva.

Угашен је званични налог покрета Крени-Промени.
Pogledajte prilog 259001

🚨🚨🚨 Јутрос је, без икаквог упозорења и образложења, угашен званични Инстаграм профил покрета Крени-Промени, који је окупљао више од 336.000 пратилаца и представљао најмасовнији опозициони Инстаграм налог у Србији, и једини инстаграм налог који је имао више пратиоца био је налог Студената у блокади који је протеклих дана такође био вишеструко нападнут спамовањем стотина хиљада налога.

Нашим налогом на Инстаграму смо свакодневно информисали јавност о нашим активностима, кампањама које спроводимо широм Србије, борби против корупције и притисцима са којима се суочавају грађани. То је био један од ретких великих канала кроз који смо могли да директно комуницирамо са људима, али и раскринкавамо афере, злоупотребе и непочинства режима.

Гашење нашег налога не доживљавамо као изолован инцидент. Сигурни смо да је ово део шире стратегије режима, који последњих дана на различите начине напада и блокира друштвене мреже студената у блокади, еколошких организација и других опозиционих иницијатива. У тренутку масовних грађанских протеста и раста притиска јавности, власт покушава да утиша све критичке гласове и ограничи простор за слободно информисање.

Док не решимо проблем са званичним Крени-Промени налогом на инстаграму, користићемо званични налог Сава Манојловића (savo_manojlovic).

Pogledajte prilog 259002
Radi profil.

Koja je to prava opozicija osim Studenata?
Ozbiljno pitam.
Za koju se stranku može reći da je nezavisna? Kreni-promeni? Čini mi se da oni i idu u ta manja mesta paralelno sa studentima. Doduše, studenti su se ogradili od svake političke partije i njihova lista će biti samostalna.

Kolona je na Mostaru, sad bi mogli na ulicu, ko nije.

Podrzavamo studente, ali ih takodje i ne pitamo gde su oni bili prethodnih 13 godina jer sada treba da smo svi jedno i nikakve podele nam ne trebaju.

U vrtiću 😆

Oni pre 13 godina su mi. Manje više. 😁

Dvostruko sam odgovoran i kao tadašnji student i sadašnji odrastao.

Trenutno je najveći problem sam birački spisak, tj. ljudi upisani a koji ne žive na adresi na koju su prijavljeni.

Ja ne živim 15 godina na mestu gde sam prijavljen. Bolje napisati koji su naknadno prijavljeni na lažne adrese. I dodao bih kupvinu glasova kao problem i kad je sve u redu sa spiskom i prebivalištem.

Vrh