Šta je novo?

Izbori 2025

Ako postoji nešto što je stvarni, ozbiljan teret koji nosi taj kandidat, onda njegovo rano ili kasno predstavljanje kao kandidata ne rešava problem.
Takva osoba ne bi trebalo ni da postane kandidat.

Teško ćeš naći osobu bez vatre a da je iole sposobna i voljna da uđe u to blato i da se nosi sa ovim alama, i da je zanjma da tu gradi karijeru. Svaki takav će biti proglašen za mekušca i odbačen ili će sam brzo otići kao onaj prvi mladi ministar finansija u vučićevoj prvoj prvoj vladi. Nisam dobar sa imenima. Svi ti primeri nekih učenih ljudi ili brzo odu ili se proglase nesposobnim. Kao stručan je al loš političar.

Jer nije lažov, muvator, pspihopata. Protiv takvih se borimo. I u tom smislu Beki jeste bio u pravu da me ne shvati pogrešno ako ovo bude čitao. Ali Ipak uništio dobrog čoveka bez i vatre a i dima.

Čitava konstrukcija AV sistema je strogo centralizovana i personalizovana (autokratska). To svi znamo, pa se čudim otkud ovo tvoje pitanje...

Da bi znao protiv čega se boriš i u odnosu na to biraš sredstva.

Rano objavljivanje zajedničkog opozicionog kandidata za Predsednika automatski tera i AV da objavi svog kandidata.

Dok on ima sebe da predstavi na svim televizijama teško da ga tera 🙂

Što nam ne bi dao primer?
Ne mogu da napišem ime jer ne znam te ljude, nisam član nijedne stranke, ne krećem se u tim krugovima.
Ono što mogu je ujedno i ono što svako može logički da zaključi:

napraviš analizu šta sve mediji (posebno u SRB) koriste protiv politički nepodobnih ljudi, kreneš tako unazad od najnovijeg primera (rektora Đokića) sve do npr. Đinđića... i eto ti spisak stvari koje taj zajednički opozicioni kandidat ne bi trebalo da ima kao svoje slabe tačke.
Ne bukvalno sve što su pisali/objavljivali, već samo one situacije gde je bilo dima a nije bilo vatre (ukoliko nije ozbiljno već može proaktivno da se sredi ), ili je bilo i jednog i drugog (onda ta osoba i nije da bude kandidat). Ono što je spadalo u potpune izmišlljotine (gde nema ni dima ni vatre) nisu stvari koje treba da utiču na izbor kandidata... a takvih medijskih konstrukcija je bilo/ima najviše.

Mislio sam primere iz prošlosti.

Kandidat koji je dugo na terenu, stalno prisutan, održava skupove, razgovara sa ljudima i tako gradi prepoznatljivost, time ustvari na najbolji način odgovara na te kompletne izmišljotine. Prosto, ljudi ga upoznaju, tako i sami shvataju da je u pitanju potpuna laž.

Da je tako nešto uspelo. Manojlović, Ćuta ili neko...

Prosto ne vidim kako otvaranje svih karata pre vremena ako on kontroliše sve medije pomaže bilo kome.

Treba i dalje da bude puno meta, a jedna od njih će biti i kandidat. I svakako kandidati jer nisu samo predsednički izbori, svakako će ih spojiti.

Meni lično nije važna priča oko dima i vatre i za ljubičastog đavola 😈 bih glasao samo iz inata i protiv nakaradne nazovi države koju već imamo.

Meni lično nije važna priča oko dima i vatre i za ljubičastog đavola 😈 bih glasao samo iz inata i protiv nakaradne nazovi države koju već imamo.
Ti zato i nisi bitan. :)

Bitni su oni koji retko izlaze na izbore, u okviru one tri grupe koje sam pominjao ovde, a bez njih nema uspeha.
Kao što procenti na lokalnim izborima (Goje ih je pominjao) nisu otišli na štetu AV zato što je on izgubio neke svoje glasače (u apsolutnom broju), već zato što su izašli u većem broju oni koji obično ne izlaze/ne glasaju.

Manojlović, Ćuta ili neko...
Oba lika koje si pomenuo smatram da ne mogu da budu ta imena.
Jedan zbog utvrđenog finansiranja iz inostranstva (ko će od onih koji retko izlaze na izbore da požuri da glasa za lika koji je plaćen za svoje političke aktivnosti iz inostranstva?).
Drugi zbog svoje ranije priče oko malih centrala, TV snimaka gde u javnosti prilazi AV (kad je ovaj bio u jednoj od svojih poseta po SRB) i žali mu se javno oko toga... a onda kad mu to nije rešeno kako je hteo - eto ga veliki borac protiv AV.

Prosto ne vidim kako otvaranje svih karata pre vremena ako on kontroliše sve medije pomaže bilo kome.
TV/Print (vrste medija gde ima kontrolu) više ne utiču presudno na buduće izbore u SRB.
Internet je taj koji utiče, jer baš tu dobijaju informacije (njega koriste kao izvor) oni koji inače retko izlaze na izbore. A, tu AV nema/ne može da ima kontrolu...

Poslednja izmena:
Vrh