Šta je novo?

Izbori 2025

Taj Kosta Konstantinovic ne postoji, to je botovski nalog iza koga stoji Nebojsa Krstic.

Ranije, verovatno 1986.
Значи сликано је раније. У сваком случају, личи ми на неког ко је провео цео дан закључан у ормару женске свлачионице издеветан и умокрених гаћа.

1763386885399.png

Таман човек помисли да не може горе а сад се судбина студентског протеста и друштвене побуне као досадашње сламке спаса решава у договору са унесрећеном мајком у поодмаклом штрајку глађу и на измаку снага и разума.

До сад смо могли да прођемо као инфантилно поводљиво друштво. А ово сад је већ тотално безумље.

Слажем се. Стратегија "Дијана дуради нешто" није само инфантилна, него је и дрска и себична.

Једини прихватљив договор је да се Дијана достојанствено повуче, уз масовну подршку, јер је само доказала оно што смо сви знали, а то је да нечастиви није човек.

И даље постоји велики број сигнала да су избори одмах иза ћошка - можда је само ситуација са НИС-ом и буџетом одложила неминовност за 1.12. или сличан датум, јер техничка влада/скупштина не може то да решава.

Ne rešavaju se nikakve sudbine, pruža se podrška majci koja želi da zna ko joj je ubio dete i da ti ljudi odgovaraju.

Žao mi je što se odlučila na besmislen potez da štrajkuje glađu i time pokuša da natera ljude koji ne bi trepnuli da umre da učine nešto.

Sa druge strane, mobilisala je ljude u vremenima kad studenti i opozicija ćute kao pi*** i dovela do toga da se ljudi oslobode straha.

Stala je prva na ivicu ćacilenda i mi smo za njom i svaki dan je tu na hiljade ljudi.

Prestalo je da se prolaze tuda, a oni su na prošlom skupu orgijali i po Takovskoj gde je nas 300 izašlo da se protivi tome. Sada kada je bio njihov skup, bili su kavezu, a nas je bilo na desetine hiljada i oni ustaše i odoše posle sat vremena.

Razbijen je i element straha koji je postojao dok su bili u parku među drvećem, sada jasno preko ograde vidimo 50 klinaca od 170 cm i 40 kila u brzim patikama koji se nešto kurče i neke dovučene na silu penzionere i žene.

Žena je izabrala da se bori i ja je podržavam. Smatram jedino da to sve isto može i bez štrajka glađu i nadam se da će tako i biti. Štimac je na primer samo kampovao ispred predsedništva.

Осипање студентског покрета је у завршној фази и прошло је кроз 3-4 циклуса. Остало је да се погасе странице на мрежама и таргетирају најјачи кандидати са листе и то се ивелико дешава а у чему им помажу и тзв опозициони медији.

Сви ови процеси и дешавања с временом терају нормалне људе од целе приче. Промена се не дешава када професионални активисти терују снс бабе испред пијаце већ када су Бранко менаџер, Милица учитељица и Милорад из Купинова мобилисани, охрабрени и уједињени идејом и бројношћу.

Немам шта ту да вам и објашњавам. Како сте се осећали 15. марта преподне а како данас у сусрет са новим вођом друштвене побуне која је доведена на ивицу живота запомажући на ивици ћациленда?

Један ужасно тужан сценарио који нам свима веже руке.
А до тога смо и могли доћи само овим константно непромишљеним, незрелим и импулсивним деловањем и понашањем.

На крају, не само да нисмо помогли својој деци него се нисмо смирили док их нисмо спустили на наш недорасли, инфантилни ниво.

Dijanin lični protest ne isključuje druge proteste i nije vođa i nije jedino što nam je ostalo. To je potez očajne majke, a moje je da je podržim.

U jeku studentskih protesta, uvek sam govorio da bi bilo najbolje i da opozicija paralelno organizuje svoje proteste, danas 50 000 na protestu koji su organizovali studenti, sutra 10 000 na protestu Proglasa, prekosutra 10 000 na protestu desnice...

Dijanin vapaj na ivici Mordora ne znači da studenti ne mogu paralelno da organizuju svoje proteste, kao što i rade, biće za vikend, bilo je za Generalštab... mada bi mogli i morali otvoreno da podrže Dijanu.

Nema tu infantilno ili ne, ja moram tamo biti i to osećam. Onaj ko ne mora i to ne oseća, uvek će naći opravdanje. Odavno se od takvih ni ne očekuje ništa.

Како си дошао до закључка да мораш да подржиш самодеструктивни потез очајне особе?

15. марта се све ово изместило са терена друштвене побуне и промене а прешло на терен моралистичког надметања и емотивних пражњења. А са овим потезом унесрећене мајке то моралистичко становиште је упало у својеврсну "крагну", у ћорсокак.

И сад си ти ево дошао у позицију и стање да црно на бело напишеш да је морални чин подршка самодеструкцији унесрећене мајке.

Управо је то та моралистичка, емотивна замка.

Матирали смо/сте сами себе.

Едит: Сви људи који су и даље ту понављају исто: "Мислим да није добро ни за кога али морам да подржим"

Не мораш! Ма шта не мораш, не смеш!! Спашавајте ту мајку и ово што је остало од побуне.

Meni je sjajno da čitam ovo kako pojedinci na sve ovo pišu i komentarišu u stilu "mi" i "smo" a nisu učestvovali ni u jednoj akciji protiv ovog režima.

Јел имаш неки чип који аутоматски брише речи које ти се не уклапају у форумашки наратив?

Лепо пише смо/сте. Опет ти емотивни испади или личне дисквалификације.

Јел имаш неки чип који аутоматски брише речи које ти се не уклапају у форумашки наратив?

Лепо пише смо/сте. Опет ти емотивни испади инличне дисквалификације.
U tom slučaju je bilo dovoljno napisati samo "smo";)

Na terenu smo antipolitike i dalje, SNS je uspeo kolektivno sve da nas baci u blato i sad se valjamo sa njima u tome, i to traje već mnogo godina.

To je naravno, potpomognuto neokolonijalnim statusom države, kad je više postalo i nemoguće voditi politiku. Naši političari se više ne takmiče ko će voditi državu, već ko će upravljati kolonijom.

Onaj tekst hrvatskog analitičara što je kačio neko skoro na temi o NIS-u je pogodak u centar na mnogo načina kojih nismo ni svesni.

Vrh