Šta je novo?

Izbori 2025

U svakom slučaju, Arhiv se totalno krši sa onim za šta se borimo i zato mi i idu na onu stvar.

Ima ih pa ih nema, nestanu nekoliko meseci, jedan protest koriste jednu metodologiju, drugi drugu. Nekad samo provuku kroz onaj program sa neta što može svako da uradi.

Škole nemaju, ni neki kurs nemaju, ni opremu nemaju neku spektakularnu, zaposlene nemaju, rade tako neškolovani i nestručni u slobodno vreme.

Što je ok - hobi.

Međutim, ako si ih gledao, oni sebe baš uzimaju za ozbiljno, još se nazvali Arhiv, eeej.

Meni je to prilično ćaci fazon, da budem iskren, škole bez, obuke bez, na radnom mestu si retko, ali šljakaš tu neki posao i ti si sad neki autoritet.

Sve u svemu, njihovo mišljenje vredi jednako koliko i moje ili bilo koga drugog i to je to.

Ti imaš tu naviku isto da iznosiš procene koliko je ljudi bilo i tvoje mišljenje je jednako vredno kao i njihovo, samo ga ne prenose svi svetski mediji i ne stoji na vikipediji.

1000051478.jpg

1000051479.gif

Kakve su ovo lazi, nije ni Caci nivo 🤯
  • dosla do ulaza s nozem
  • ker zvao pojacanje
  • doslo pojacanje, ker krenuo palicom na nju
  • pokusala da ga ubode, on se izmakao i istrcao iz stanice
  • krenula za njim s nozem u ruci (dok je pojacanje stajalo, gledalo i navijalo?) a on imao vremena da je opomene i upozori i ispali vise hitaca u vazduh i pod ali je nekako pogodio u natkolenicu

Jel se dešava nešto? Ili se samo brojke dižu iz dana u dan.

Baš veliki broj ljudi sad oko Dijane, nisam to video nikad prepodne.

Juče u ovo vreme pitanje da li je ova desna strana za saobraćaj bila zatvorena ili su ljudi još bili na trotoaru samo. Ima i ćacija više nego inače

1000066701.jpg

• dosla do ulaza s nozem
  • ker zvao pojacanje
  • krenula za njim s nozem u ruci (dok je pojacanje stajalo, gledalo i navijalo?) a on imao vremena da je opomene i upozori i ispali vise hitaca u vazduh i pod ali je nekako pogodio u natkolenicu
Plus što je Bosanka.

Mnogo ih boli kada vide muslimane i Srbe zajedno, pa moraju da pumpaju mržnju.

• dosla do ulaza s nozem
  • ker zvao pojacanje
Наравно, чим је Драганов таблоид написао за њу да је »блокадер,« одмах се види да је то намештаљка, као и онај инцидент испред шатора кад је након тога напрасно освануо транспарент »сви смо ми Милан.« Који виц. Иначе, ево информације о њој из прве руке, преузете са српског Редита.

Мерима Аличкановић, лично знам ову цуру из школе, и из краја. Рођена и живи у околини Тузле; стално се сели, нисам је пар година видио. Првенствено је наркоманка, онда сјецикеса, лопов, и отимач. До сад је напала пар млађих цурица, и отимала им паре и телефоне, мимо дроге и лоповлука. Не би ме чудило да је с неким погодила да дође тамо и намјерно направи пиздарију. Што се мене тиче, затворите је, и не враћајте је кући. ПУМПАЈ!

Значи, намештаљка. Паметном доста.

Poslednja izmena:
Kažem ja, provlače te neke detalje na koje se ljudi pecaju.

Mislim, da se ne lažemo, dobar deo ljudi sa "naše" strane zasita mrzi sve van kruga dvojke. "7 i po" gde dva lika iz Bloka preziru vlasnika ćevabčinice uopšte nije preterivanje.

Lično sam juče čuo mnogo komentara u Kralja Milana dok je prolazila kolona ćacadi (a mislim da se čuje i na Tvitu koji sam okačio) gde provejava ta mržnja prema "dođošima", bilo da su sa Kosova ili iz Bosne ili Hrvatske.

Žena mi je snimala celu kolonu (11 minuta) i čuje se tu svašta od pogrdnih povika i komentara od ljudi oko nas.

Ima mi dosta toga da rešavamo, ali aj prvo da skinemo ova govna, pa ćemo kasnije da se borimo i sa nekim drugim stvarima.

Kažem ja, provlače te neke detalje na koje se ljudi pecaju.

Mislim, da se ne lažemo, dobar deo ljudi sa "naše" strane zasita mrzi sve van kruga dvojke. "7 i po" gde dva lika iz Bloka preziru vlasnika ćevabčinice uopšte nije preterivanje.

Lično sam juče čuo mnogo komentara u Kralja Milana dok je prolazila kolona ćacadi (a mislim da se čuje i na Tvitu koji sam okačio) gde provejava ta mržnja prema "dođošima", bilo da su sa Kosova ili iz Bosne ili Hrvatske.

Žena mi je snimala celu kolonu (11 minuta) i čuje se tu svašta od pogrdnih povika i komentara od ljudi oko nas.

Ima mi dosta toga da rešavamo, ali aj prvo da skinemo ova govna, pa ćemo kasnije da se borimo i sa nekim drugim stvarima.
Ispade da nas u krugu II ima milion. Teško, naročito u poslednjih par godina u centru grada je sve manje ljudi, a sve više firmi po stambenim zgradama. Povodom procene broja prisutinih juče u ćacilendu, odgledajte snimak Dejana Petra Zlatanovića. Snimao je iz neke od zgrada u Vlajkovićevoj, tako da se jasno vidi i prostor oko šatora i kružni tok kod fontane, kao i sam prostor kod spomenika Nikoli Pašiću. Moja procena je da se na tim snimcima vidi oko 2-3000 ljudi. To je vreme oko 7h uveče.

Nema mnogo ljudi u krugu 2. ali generalno je takav stav dobrog dela Beograđana iz centralnih gradskih opština (i odrasli koji pamte period pre 90-ih, kada nije bilo toliko mnogo "dođoša" , a ni njihova deca nisu mnogo bolja od njih).

Mnoge drmaju kompleksi što su se ti ljudi snašli i imaju poslove i tripuju da su nam oduzeli radna mesta. To je po meni toliko apsurdno i nebulozno i više govori o nesposobnosti onih koji tako misle.

Naravno, postoji ta manjina profitera i pokvarenih koji su se obogatili na tuđoj nesreći, ali isti je procenat takvih i odavde i odande. No bolje da ne širimo tu temu.

Akcenat je da se ne pecamo na razne pokušaje svađe (kao što su napali devojku iz Pazara sa hidžabom koju je zagrlio poznanik, a to nije po islamskim običajima)

Mnogo jak picopevac , može kad napali druge ljude ili plati .

astrodule wrote
,,... Akcenat je da se ne pecamo na razne pokušaje svađe.... ,,

U celini odlican post , sa razumnim sagledavanjem
+ 1 😀

То је поприлична заблуда, јер је разлика у бројности између старих и младих генерација толика да никаква биологија тј. природан одлив (умирање) не може то да надокнади. Прекопираћу мој пост од пре пар месеци:

Добна структура становништва по годинама из задњег извештаја РЗС-а са пресеком процене на 31.12.2024. године.

Генерација са навршених 18 година: 66.709
Генерација са навршених 19 година: 67.477
Генерација са навршених 20 година: 68.150
Генерација са навршених 21 године: 69.242
Генерација са навршених 22 године: 68.864
------
Генерација са навршених 68 година: 94.018
Генерација са навршених 69 година: 96.077
Генерација са навршених 70 година: 99.748
Генерација са навршених 71 године: 95.184
Генерација са навршених 72 године: 95.476

извор

Старије генерације су у просеку за 25% до 30% бројније од младих. Прва генерација код старих која је малобројнија у односу на генерацију 18-годишњака је тек генерација са навршених 77 година.

Кад на то додамо у просеку већу излазност на изборе код старијих (чак и на следећим изборима, кад год да буду, и упркос великој мобилизацији младих, излазност код старијих ће бити већа), ова разлика се повећава на неких 30-35% по генерацији у корист старијих.

Кад се стави на страну сав изборни инжењеринг, ова демографска метрика је кључна предност власти у односу на студенте и опозицију.

Oсипају се генерације 1940-1950, које су у школама током ране СФРЈ удресиране да воле власт и верију дневнику.
Генерације 1960-1970 су одрасле ипак у терминалној фази СФРЈ и има ту доста њих који су у младости мрзели СПС и Радикале, мада је и доста таквих постало ћаци.

Све у свему, ткиво им је труло, једва се мобилишу.
Ухлеби ће ићи за власти, а пензионере треба форсирати на Несторовића, не да би Несторовић био на власти већ да би се СНС ослабио.

Vrh