Šta je novo?

Izbori 2025

Da, za imovinu sam vise mislio na vrh piramode, a za nize slojeve otkazi. Finansijsko razvlascivanje je bitno i zbog odnosa moci. Ako ostanu super bogati, lako ce opet prevariti sistem u svoju korist.

Iskreno, nemam trunku empatije prema ucenjenima i nateranima. Svako bira, policajci mogu da biraju da ne mlate narod i ne cuvaju bagru koja pusta muziku majci preminulog deteta.

Po pravu koje imamo za vecinu postoje i dokazi i svedoci, posto su sektasi planirali da ostanu na vlasti bar 50 godina pa nista nisu ni skrivali, jer 'pa sta' i 'moze nam se'.

Verujem da puno toga nisu a i puno toga su zgrešili, ne moraju da padnu na svemu i obično se i ne pada na svemu kad si duboko ogrezo u kriminalu... ipak razmišljam o aktuelnoj dojavi o bombama svuda...

Vpn koji ne čuva logove i anonimni mail i kako ući u trag. Nije pravo svemoguće.

Ali kad progovore oni između sebe ko je više kriv biće veselo jer se krivične presude mogu zasnivati i na svedočenjima, a ne samo na materijalnim dokazima.

Da, za imovinu sam vise mislio na vrh piramode, a za nize slojeve otkazi. Finansijsko razvlascivanje je bitno i zbog odnosa moci. Ako ostanu super bogati, lako ce opet prevariti sistem u svoju korist.

Iskreno, nemam trunku empatije prema ucenjenima i nateranima. Svako bira, policajci mogu da biraju da ne mlate narod i ne cuvaju bagru koja pusta muziku majci preminulog deteta.

Slažem se.

Mogu li po Zakonu da dobiju otkaz svi koji su isli na SNS skupove u toku radnog vremena? Ako mogu, to je dobar pocetak.

Svakako najbitniji segment posle pobede je oduzeti SVU imovinu SVIM gradjanima Srbije koji ne mogu da dokazu poreklo. Ovo zlo se mora finansijski unistiti, dzaba sto ce neko da zaglavi zatvor na 10 godina ako sve sto je pokrao ostane njegovoj deci.

Ukratko ne mogu. 🙂 ali mogu šefovi da budu razrešeni i da se nižerangirani zaposleni vrate na radna mesta prema stručnoj spremi i kvalifikacijama koje imaju. Da se organizuju konkursi jer ni toga više nema. I tako dalje, puno je mehanizama da se vrati u normalno stanje.

Imamo već te zakone o oduzimanju imovine kojoj ne mozes dokazati poreklo, to samo treba primeniti.

Novac od org kriminala i droge pre svega se najviše pere u nekretninama.

Uvek moze da se napakuje zloupotreba ovlascenja i trgovina uticajem - UVEK

Ponavljam da ce nama ukoliko dodje do smene i zelje za lustracijom, biti potrebno barem duplo vise ljudi u pravosudnom sektoru.

Eto odlične prilike da se studenti nižih godina pravnog fakulteta uključe u proces obavezne prakse u pravosudnim organima.

Spoj lepog i korisnog. Optimalni miks teorije i prakse.

Znaš li šta je bilo pre 90-100 godina i ko je sve tukao, hapsio, mučio i ubijao studente, radnike i pobunjeni narod?

Znaš li zašto je 4. april Dan studenata? Znaš li koji su ćaci ubili studenta i koji ga je veliki "patriota" branio na suđenju?

Ali narodi koji ama baš ništa ne nauče zaslužuju da im se preslikana istorija ponovi
Пре 100 година била слобода и историјски врхунац српства а рекао бих и глобално највеће достигнуће неког малог народа.

Једино горе од тога да не знаш шта је било 4. априла јесте да знаш али да га тумачиш по окупаторском комуњарском канону.

И није поента у том празнику који су црвени измислили због идеолошких поена 1955е (као што деривати те партије раде и данас), поента је у аутономији Универзитета коју је Краљевина моментално дала чим се пролила крв једног студента.

Дакле, суштински супротно од комуњарских чистки професора и индоктринације и ове шиптарске снс окупације образовања. Десила се трагедија и пре 10О година држава је поступила прогресивније и цивилизованије него што би данас било ко могао/хтео.

SNS, SPS, SRS i ostalu bagru proglasiti za drzavorusilacku teroristicku organizaciju. Svakog aktivnog clana tih stranaka tretirati kao clana teroristicke organizacije. Svakog simpatizera tretirati kao antidrzavni subjekat. Nema prastanja, nema pomilovanja. Mi ovde pricamo o odraslim ljudima koji svesno podrzavaju potpuno unistenje Srbije. Ako nisu informisani to je njihov problem. Sve do jednog kazniti na ovaj, ili onaj nacin. Svima oduzeti svu imovinu. Organizovati javne radove i sve redom poslati da farbaju ograde. ispravljaju bandere, testiraju statiku mostova, rasiciscavaju djubrista, ciste kanalizacione kolektore, posumljavaju, uredjuju parkove, pomazu nemocnima. Ima toliko mnogo posla koj treba u Srbiji odraditi, samo nema ko.

Узму ти слободу и Универзитет али ти дају празник о ономе што су ти управо отели.

Буквално пресликано што ради Шиптар данас а онда тобож-противници његови величају истоветна недела његових претходника и очекују шта? Победу? Слободу? Ред и закон?

Каква шизофрена спрдачина од народа!

Апсолутно се слажем са овим, нарочито са овим око полицајаца.
Након убиства трочлане породице на НБГ у саобраћајној несрећи, саобраћајни полицајци су блокирали раскрсницу у знак протеста јер им је колега погинуо.
Леп гест (који никоме сада не значи), али би било боље само да раде свој посао, а не да се тале са мафијом, криминалцима и да толеришу разне глупости у саобраћају које за последицу имају све више повређених и погинулих.

Знам да није реално нити вероватно постоји законски оквир за тако нешто, али након пада власти СНС/СПС треба прогласити за злочиначку организацију и забранити даљи рад исте.
Најистакнутијима судити, узети сву нелегално стечену имовину, лустрирати сваког политичара који је учествовао у власти макар и у једном мандату.
Законом ограничити могућност учествовања у власти на више од два мандата.

У идеалном свету, СНС/СПС чланству бих забранио учествовање на будућим изборима, али смо далеко од минимално пристојног света, а не идеалног.

Узму ти слободу и Универзитет али ти дају празник о ономе што су ти управо отели.

Буквално пресликано што ради Шиптар данас а онда тобож-противници његови величају истоветна недела његових претходника и очекују шта? Победу? Слободу? Ред и закон?

Каква шизофрена спрдачина од народа!

Човек је промашио цео контекст, ај што је промашио гол, промашио је цео базен...

U tom revolucionarnom scenariju jel biste i Branku Ružiću sudili ili mu oprostili?

*Pitam ove gore koji govore o budućnosti, ne ulazi mi se u istorijski revizionizam. A i za to imamo posebnu temu. Čini mi se da je Navip otvorio.

Ja bih mu sudio. Oprostio bih jedino ako direktno dovede do slamanja sadasnje vlasti.
Ali ne, on sedi udobno u SPS forelji i šatro se ne slaze sa Dacicem. A ustvari je to samo izlazni adut SPSa da kad dodje vreme Ruzic postane poglavar i da nastave sa pljackaju narod.
Da je on talasao, pa otcepio deo SPSa, aktivno podrzao drugu stranu, pa i nekako.

A njega licno lustrirati, proveriti unakrsno prihode i imovinu blize i dalje porodice, komsija prijatelja i rodjaka (ja bih zapravo proverio imovinu svim gradjanima) pa ako nema osnova da ide u zatvor, moze na slobodi da se ne bavi politikom i prijavi se na biro.

Докле год се не отворе архиве никаквог историјског ревизионизма нема. То је актуелност, то су исти режими и људи.

Нема затварања историјских књига и лекција у њима док се не отворе оне архивске. А нема ни друштвено-политичке промене.

Krećem se trenutno pa ne mogu sve da isčitam i lepo da odgovorim, kasnije ću.

Samo bih da podsetim da ja ni u jednom momentu nisam koristio reč "pobiti", za bilo koga.

Moja poenta je bila da promeniti mentalitet ćacijima je uglavnom nemoguće, bar sa našim mogućnostima i resursima. Može da se smeni njihov vođa i može da se jednog dana gradi društvo OKO njih, odnosno sa njima takvima na marginama. Ali scenario u kome mi sad dođemo onom bolesniku što se raduje gaženju "blokadera", ovima što provociraju Dijanu Hrku i onima što bi pobili polovinu naroda jer "nisu dovoljno veliki Srbi", i razgovorom im objasnimo i dokažemo da greše i da treba da se menjaju, to se neće desiti. Bar ne bez velikih, skupih i temeljnih programa reedukacije i velikih investicija. Za šta mi sad nemamo ni para, ni vremena, ni ljudstva. E to sam hteo da kažem.

Ako se ne varam, u pravu ne postoji oslobađanje od odgovornosti usled neinformisanosti/neznanja ili bilo čega drugog. Odgovornost bi trebala da se primenjuje na punoletne ljude tako da... Neka me kolege forumaši pravne struke slobodno isprave ako grešim.

U tom revolucionarnom scenariju jel biste i Branku Ružiću sudili ili mu oprostili?

*Pitam ove gore koji govore o budućnosti, ne ulazi mi se u istorijski revizionizam. A i za to imamo posebnu temu. Čini mi se da je Navip otvorio.
Ne bih nikome ja sudio, treba svako da radi svoj posao.

Gotovo sigurno da je upleten u sve i svašta.

Ima tu svašta samo oko Partizana gotovo pa sigurno, ako se i ne mešamo u politiku.

Mada, sve je to povezano sa politikom.

Pa ako nije kriv, ok. Mada...

Onda se sada postavlja pitanje da li je dovoljna ne-revolucionarna promena. Jer ne samo da se moraju razvlastiti i uhapsiti, nego im se mora oduzeti nelegalno i nelegitimno stecena imovina. Ako to sadasnji pravni okvir ne moze da ispuni, onda sam za scenario B.

Gledao sam oba snimka Baculova i doktora iz razlicitih uglova i ono deluje kao da je iz pinkovog reality-a.
Zvuk savrsen kao da obojica imaju mikrofone na sebi, uglovi kamera nikad bolji i sve to simljeno u HD, scenario akcije neverovatan, i mesto gde se prepricava nesto strogo poverljivo je apsolutno nadrealno.
Da li je neko Baculovu namestio, da li ga je doktor prodao, da li je Baculov Vucicev covek, da li je sve ovo osmisljeno da se zataska krivica drzave za pad nadstresnice tj da se paznja odvuce u oci godisnjice?
Ima dosta teorija...
Svakako tako nesto plus ovi vozovi koji nikad ne rade kad treba da se desi neki masovni skup protiv rezima.
Zasto nije bilo dojave bombe na dan vojne parade na primer, tada uvek sve funkcionise besprekorno?
Nestvarni dogadjaji u nestvarnoj drzavi sa nestvarnim likovima...

Апсолутно се слажем са овим, нарочито са овим око полицајаца.
Након убиства трочлане породице на НБГ у саобраћајној несрећи, саобраћајни полицајци су блокирали раскрсницу у знак протеста јер им је колега погинуо.
Леп гест (који никоме сада не значи), али би било боље само да раде свој посао, а не да се тале са мафијом, криминалцима и да толеришу разне глупости у саобраћају које за последицу имају све више повређених и погинулих.

Знам да није реално нити вероватно постоји законски оквир за тако нешто, али након пада власти СНС/СПС треба прогласити за злочиначку организацију и забранити даљи рад исте.
Најистакнутијима судити, узети сву нелегално стечену имовину, лустрирати сваког политичара који је учествовао у власти макар и у једном мандату.
Законом ограничити могућност учествовања у власти на више од два мандата.

У идеалном свету, СНС/СПС чланству бих забранио учествовање на будућим изборима, али смо далеко од минимално пристојног света, а не идеалног.
Довољно је за почетак да се суди за кршење устава Вучићу, Дачићу и најближим пундравцима им, а функционерима да се провери имовина и да ли су ишли по шаторском нехигијенском насељу испред скупштине.

Докле год се не отворе архиве никаквог историјског ревизионизма нема. То је актуелност, то су исти режими и људи.

Нема затварања историјских књига и лекција у њима док се не отворе оне архивске. А нема ни друштвено-политичке промене.
Ti stvarno misliš da arhive nisu idavno uništene i pročišćene od bilo čega što imalo nekakav značaj?

Пре 100 година била слобода и историјски врхунац српства а рекао бих и глобално највеће достигнуће неког малог народа.

Једино горе од тога да не знаш шта је било 4. априла јесте да знаш али да га тумачиш по окупаторском комуњарском канону.

И није поента у том празнику који су црвени измислили због идеолошких поена 1955е (као што деривати те партије раде и данас), поента је у аутономији Универзитета коју је Краљевина моментално дала чим се пролила крв једног студента.

Дакле, суштински супротно од комуњарских чистки професора и индоктринације и ове шиптарске снс окупације образовања. Десила се трагедија и пре 10О година држава је поступила прогресивније и цивилизованије него што би данас било ко могао/хтео.

Jeste, zato su komunisti tako lako i brzo pobedili, jer narod bio slobodan, nego valjda nezahvalan, šta li.

Jedino gore da ja znam ili ti ne znaš? Ubili momka isti ovakvi ćaci, državno sponzorisana "nacionalno svesna omladina", ista kao današnja parazitska st*** koja je živela na grbači naroda, a čije krvoloke, gle čudna mi čuda, branio niko drugi do stari srpski patriota Dimitrije Ljotić.

Svala čast predsedniku Vučiću, koji je za sam... pardon, svaka čast Kraljevini Jugoslaviji, koja je za samo "prolivenu krv studenta" (ne, to nije bilo ubistvo, nego se bocnuli pa malo "prolili krv", to je čak zdravo za organizam) dodelila - zrelo, odgovorno, državnički - jednu autonomiju Univerzitetu.

Komunjarska istorija hoće da to prekroji i da ispadne kao da su se za to izborili studenti protiv režima i tadašnjih JZO jedinica koje su tukle, hapsile, pa opet tukle i slale pobunjene studente i radnike na robiju, ali naravno da to nije istina.

"Desila se tragedija"? Isto kao sa ovom nadstrešnicom, tragedija, nisam hteo jbg, pa nećemo valjda da robijamo zbog toga? Naši smo...

Od komunista ste gori samo vi novočetnici

Да цитирам уваженог колегу форумаша:

"Комуњаре да ме заобиђу".

Vrh