Пре 100 година била слобода и историјски врхунац српства а рекао бих и глобално највеће достигнуће неког малог народа.
Једино горе од тога да не знаш шта је било 4. априла јесте да знаш али да га тумачиш по окупаторском комуњарском канону.
И није поента у том празнику који су црвени  измислили због идеолошких поена 1955е (као што деривати те партије раде и данас), поента је у аутономији Универзитета коју је Краљевина моментално дала чим се пролила крв једног студента.
Дакле, суштински супротно од комуњарских чистки професора и индоктринације и ове шиптарске снс окупације образовања. Десила се трагедија и пре 10О година држава је поступила прогресивније и цивилизованије него што би данас било ко могао/хтео.

Jeste, zato su komunisti tako lako i brzo pobedili, jer narod bio slobodan, nego valjda nezahvalan, šta li.
Jedino gore da ja znam ili ti ne znaš? Ubili momka isti ovakvi ćaci, državno sponzorisana "nacionalno svesna omladina", ista kao današnja parazitska st*** koja je živela na grbači naroda, a čije krvoloke, gle čudna mi čuda, branio niko drugi do stari srpski patriota Dimitrije Ljotić.
Svala čast predsedniku Vučiću, koji je za sam... pardon, svaka čast Kraljevini Jugoslaviji, koja je za samo "prolivenu krv studenta" (ne, to nije bilo ubistvo, nego se bocnuli pa malo "prolili krv", to je čak zdravo za organizam) dodelila - zrelo, odgovorno, državnički - jednu autonomiju Univerzitetu.
Komunjarska istorija hoće da to prekroji i da ispadne kao da su se za to izborili studenti protiv režima i tadašnjih JZO jedinica koje su tukle, hapsile, pa opet tukle i slale pobunjene studente i radnike na robiju, ali naravno da to nije istina.
"Desila se tragedija"? Isto kao sa ovom nadstrešnicom, tragedija, nisam hteo jbg, pa nećemo valjda da robijamo zbog toga? Naši smo...
Od komunista ste gori samo vi novočetnici