Šta je novo?

Izbori 2025

Gledam ovaj ćacilend i mislim se kakav G17 plus skup...

1000065861.jpg

Opet veterani smaraju / smiruju (izaberite po osećaju)

Meni je glavni utisak od večeras da treba od***ati one veterane, preuzeli protest i glume da su oni iznad svih građana pa i studenata (jednog momka neki veteran baš izvređao samo jer je nosio masku i prisilio ga da je skine, u fazonu "slušaj naređenja", utripovao lik da smo mi njegovi vojnici, vidi se da nije baš čist u glavu po ponašanju i pogledu). Vidim sad i na reditu neka druga loša iskustva sa veteranima od večeras, odradili su pandurima baš dobar posao da ne uprljaju ruke i da lagano gledaju sa strane dok im veterani rešavaju besan narod. Ovi gađaju, a ti ne smeš da odgovoriš zbog njih.

Evo i jedna fotka za arhivu
1000358335.jpg

Ali postoji i najefikasnija opcija, a to je da se uleti u Ćacilend i da se ukloni.

Bilo bi dobro da se neka državna institucija odmetne. Makar na kratko, da neki generalni direktor udari kontru, barem dok ga ne smene, to bi bio jak motivator za druge. Do sad su samo prosvetari i univerzitet pokazali volju za tako nešto.

Recimo neka gradska služba dobije nalog da park privede nameni, kaže da je neoročeni javni skup zloupotreba prava i donese rešenje o privođenju nameni i pošalje ljude na teren.

Treba nam i neko hrabar iznutra jer bi to pokazalo da se raspadaju iznutra. Mora i iznutra da se urušava, da ovi polućaciji što su godinama ćutali po forumu, relativizovali i tražili reci opravdanja, a sad prešli sa zeleznica na političke teme poput otvoreno ću reći Bokija123 (najbolje da me izignoriše da uopšte ne polemišemo oko mog utiska) da sada sasvim i poptuno pređu na pravu stranu, napokon i hvala im na tome. I svi ti vukovi u jagnjećoj koži potrebni su nam i oni za pobedu.

Pobeda je nažalost ostvariva jedino sa njima. Mora da se otcepi deo i odatle i to se i događa i događaće se sve više i to je onda jasna naznaka definitivnog kraja.

Možda se neko seća ali posle Ribnikara sam napisao da onaj može mirno da spava narednih 30 godina.

Od te moje poruke prošlo je 3 godine, znaći još 27 godina vlasti mu ostalo.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Kraj obojene revolucije :)
E sad vrlo nezgodno pitanje, ako studenti više nisu u blokadi, ko stoji iza profila "studenata u blokadi" na društvenim mrežama?
I šta će sada biti sa tim profilima?

Razumem da bi neki hteli na prečac da se reše aktuelne vlasti, kao što se u prošlosti već radilo '41, '45, '90, '00, ali ne može ovako kako su zamislili.
Morate strancima nešto da ponudite što postojeći režim nije spreman da uradi, a mislim da ima vrlo malo toga na šta oni nisu spremni.

Ostaje da se ustanovi čija je podmetačina 'studenti u blokadi' bila i sa kojim ciljem, ali je zabrinjavajuće koliko se ljudi upecalo na masovnu histeriju.
Batine, privođenja, etiketiranja, propuštena nastava... i na kraju ništa.

Ovoj vlasti dlaka ne fali sa glave zbog protesta. Vanrednih izbora ni na vidiku.

Znali su da moraju samo novembar da sačekaju i da će glupiranju doći kraj.

Ni jedan zahtev nije ispunjen. :)

Kraj obojene revolucije :)
E sad vrlo nezgodno pitanje, ako studenti više nisu u blokadi, ko stoji iza profila "studenata u blokadi" na društvenim mrežama?
I šta će sada biti sa tim profilima?

Razumem da bi neki hteli na prečac da se reše aktuelne vlasti, kao što se u prošlosti već radilo '41, '45, '90, '00, ali ne može ovako kako su zamislili.
Morate strancima nešto da ponudite što postojeći režim nije spreman da uradi, a mislim da ima vrlo malo toga na šta oni nisu spremni.

Ostaje da se ustanovi čija je podmetačina 'studenti u blokadi' bila i sa kojim ciljem, ali je zabrinjavajuće koliko se ljudi upecalo na masovnu histeriju.
Batine, privođenja, etiketiranja, propuštena nastava... i na kraju ništa.

Ovoj vlasti dlaka ne fali sa glave zbog protesta. Vanrednih izbora ni na vidiku.

Znali su da moraju samo novembar da sačekaju i da će glupiranju doći kraj.

Ni jedan zahtev nije ispunjen. :)
Slobodan si da na svom lokalnom zbogu (ili ako si student na plenumu) izneseš svoj predlog o daljoj artikulaciji protesta.
Ja nemam takvo mišljenje, uruađeno je mnogo mnogo. Ovo više nije ista država. Sns se jedva drži za vlast, i plaši se nameštenih izbora

Treba nam i neko hrabar iznutra jer bi to pokazalo da se raspadaju iznutra. Mora i iznutra da se urušava, da ovi polućaciji što su godinama ćutali po forumu, relativizovali i tražili reci opravdanja, a sad prešli sa zeleznica na političke teme poput otvoreno ću reći Bokija123 (najbolje da me izignoriše da uopšte ne polemišemo oko mog utiska) da sada sasvim i poptuno pređu na pravu stranu, napokon i hvala im na tome. I svi ti vukovi u jagnjećoj koži potrebni su nam i oni za pobedu.

Kako te samo nije sramota? Sram da te bude!

Slobodan si da na svom lokalnom zbogu (ili ako si student na plenumu) izneseš svoj predlog o daljoj artikulaciji protesta.
Ja nemam takvo mišljenje, uruađeno je mnogo mnogo. Ovo više nije ista država. Sns se jedva drži za vlast, i plaši se nameštenih izbora
Znaš na šta liči lokalni zbor?

Imaju neku svoju grupu gde pišu svakakve gadosti na račun vlasti i to naravno anonimno. Skupi se 50 - 80 ljudi vikendom u mrklom mraku na sat vremena sa onim crvenim šakama, uz to ih sve vreme murija snima i "obezbeđuje". Onda nakon svakog skupa lokalni ćaci medij objavljuje njihove fotografije i lupa im razne etikete.

Vlast samo da se nada da se ne dogodi neka nova nadstrešnica do sledećih izbora, mada koliko su fušarili po celoj zemlji bolje bi im bilo da urade ovog puta nešto proaktivno.

Zborovi su predviđeni kao vid komunikacije unutar lokalne zajednice. Ko ima tamo većinu, on je glavni za taj deo. Nešto slično kao plenum. Ako ti se ne sviđa kako tvoj Zbor funkcioniše, aktiviraj se pa će biti po tvome ako imaš dovoljnu podršku.

Zloupotrebe su moguće, naročito od stranaka, ali ako ti se ne sviđa - moraš da se aktiviraš. Ne mogu nikome da zabrane da uzima reč i predlaže tačke dnevnog reda.

Дијана Хрка је синоћ још једном разоткрила демонско лице Муслиуа и његових најубеђенијих присталица. Његов облик власти где се практично иде против Бога нажалост вуче и његове искрене подржаваоце у пакао.

Оно што је она синоћ покушала да уради, осим уз личну жртву за проналажење правде за убијеног сина је да и денонизованој ћацади понуди руку спаса. Можда она то није свесно урадила, али да су јој допустили да правду пронађе седећи међу њима, имали би шансу да се преобрате и спасу своје душе.

Овако их је Муслиу гурнуо још дубље у понор из којег повратка неће бити. Човек уништава све око и испред себе.

Ма какав пакао, ту ће тек кад помру.
Њих све треба сад казнити.

Ови што сад певају Дијани су исти као они пре неку годину у Крагујевцу што су вређали родитеље погинулог радника.
Има свакаквих - стари, млади, крезуби, свезуби, они који изгледају као сиротиња и они који изгледају као да то нису, једном речју Срби, слепци, али Срби. Бар тај снимак да нам разбије идеју о томе ко воли ацу србина, његови подржаваоци чине најбољи статистички узорак који можеш узети у Србији.

Дијана Хрка је синоћ још једном разоткрила демонско лице Муслиуа и његових најубеђенијих присталица. Његов облик власти где се практично иде против Бога нажалост вуче и његове искрене подржаваоце у пакао.

Оно што је она синоћ покушала да уради, осим уз личну жртву за проналажење правде за убијеног сина је да и денонизованој ћацади понуди руку спаса. Можда она то није свесно урадила, али да су јој допустили да правду пронађе седећи међу њима, имали би шансу да се преобрате и спасу своје душе.

Овако их је Муслиу гурнуо још дубље у понор из којег повратка неће бити. Човек уништава све око и испред себе.
Ruku spasa?! Spasiti koga? Skakavaca koji 35 godina jedu drzavu i nase zivote. Nadali smo se da ce stati kad udare u kamen. Sad su poceli i kamen da jedu i vi pricate o spasenju izgubljenih dusa o nekakvim pruzanjima ruku?! Mlatimud revolucija. Narod toliko opcinjen svojom laznom dobrotom i poboznoscu da je potpuno izgubio iz vida koliko je zla naneo svim zrtvama, bas zato sto ne zeli da osveti te zrtve. Lazno hriscanstvo, lazna dobrota. Lazna bogomilnost, a zrtve iz groba vriste. Nije to 16 ljudi. To su vec milioni koji su ili ubijeni, ili naterani da pobegnu. Milioni kojima su zivoti trajno upropasteni, a lice zlocinca vec 35 godina isto. Samo se smenjuju. Ovo je obicna mlatimud revolucija i od ovoga nece biti nista.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Ruku spasa?! Spasiti koga? Skakavaca koji 35 godina jedu drzavu i nase zivote. Nadali smo se da ce stati kad udare u kamen. Sad su poceli i kamen da jedu i vi pricate o spasenju izgubljenih dusa o nekakvim pruzanjima ruku?! Mlatimud revolucija. Narod toliko opcinjen svojom laznom dobrotom i poboznoscu da je potpuno izgubio iz vida koliko je zla naneo svim zrtvama, bas zato sto ne zeli da osveti te zrtve. Lazno hriscanstvo, lazna dobrota. Lazna bogomilnost, a zrtve iz groba vriste. Nije to 16 ljudi. To su vec milioni koji su ili ubijeni, ili naterani da pobegnu. Milioni kojima su zivoti trajno upropasteni, a lice zlocinca vec 35 godina isto. Samo se smenjuju. Ovo je obicna mlatimud revolucija i od ovoga nece biti nista.
Молим комуњаре да ме заобиђу.

80 година, не 35! Слагао бих ако бих рекао да не маштам о томе да им се критична маса од 100К+ људи не нај*** мајки и разбуца их скроз, али опет то сигурно повлачи огромне жртве и повлачи питање легитимитета, тако да све је ово ок до избора, само нек се слаби како год може.

... и друштвено обећање да ће се коначно рашчистити ствари, кривична одговорност, лустрација, порекло имовине, пар стотина људи мора завршити у затворима минимално, ако не и пар хиљада и друштвено проказање за остале. свака будућа власт мора прво да подвуче ту црту! Исто, као што дајеш позитиван пример када децу, ђаке генерације, стављаш на билборде, тако треба и ове ћације за пример...

Vrh