Šta je novo?

Izbori 2025

Наравно, само постоји разлика између става - мора се поштовати територијална целовитост подразумевана Уставом и става да је КиМ неотуђиви део Србије.
Они попут Јешића можда подржавају први, али сигурно не подржавају други став. Први је подложан махинацијама.
Ne poštuje on ništa.

I ne vidim što mora da postoji razlika dok svi poštujemo.

До сад ништа не указује да грешим. Еврофанатизам нас води у нестајање, што је очигледно оном ко жели да види.

cenim tvoje samopouzdanje. Nadam se da si ga/ili ces iskoristiti u nekom biznisu da se namlatis para.

proroci uglavnom fejluju tako da bude taj promil

Ne poštuje on ništa.

I ne vidim što mora da postoji razlika dok svi poštujemo.
Зато што је Устав подложан променама и тиме се могу правдати они који ће их извршити. Просто, мора бити недвосмислено и јасно. Коме се не допада, смутљив је.

cenim tvoje samopouzdanje. Nadam se da si ga/ili ces iskoristiti u nekom biznisu da se namlatis para.

proroci uglavnom fejluju tako da bude taj promil
Нешто си се збунио. Није он ништа прорицао само је свео рачуне од када САД/запад има глобалну доминацију и тоталну контролу над нашим судбинама.

Угрубо милион Срба мање на сваку деценију.

Зато што је Устав подложан променама и тиме се могу правдати они који ће их извршити. Просто, мора бити недвосмислено и јасно. Коме се не допада, смутљив је.
Ne možeš ljudima usaditi na silu neka osećanja, ali ih možeš naterati da poštuju Ustav i zakone.

U državi gde je narod većinski okrenut poštovanju Ustava i zakona, ne može doći do toga da svaka bu**** menja Ustav kako mu dune.

Meni je pošteno da nekog zabole za neke zakone ili delove Ustava, ali ih poštuje.

Na primer, znam ljude kojima su dve flaše piva kao da su popili dve flaše vode. Bukvalno im ništa nije. Nekog dve flaše opale samo takog. Pošto ne možemo da merimo koliko je koga uhvatilo, ne smeš popiti dve flaše i sesti za volan i to je to.

Onaj kome od dve flaše piva nije apsolutno ništa može to da smatra kao apsolutnu glupost od zakona i da se ne slaže sa tim, ali ako ga striktno poštuje, bilo jer je uzoran građanin, bilo da je zbog straha od kazni, sve je ok.

Kao što je i potpuno ok da nekog savršeno boli dupe za Kosovu i Metohiju, ali poštuje Ustav.

Kada bi složno nastupali oko takvih stvari, uradili bi dosta toga. Svi zajedno i ujedinjeni da se makar pomogne ljudima dole.

Studentski protesti živi i zdravi godinu dana, tek sledi vrhunac.

Ovi ćacijevski se osuli i propali posle par puta, jednako onima koje opozicija vodi.

Ko bi rekao, kao da ih isti ljudi organizuju...

pa dobro, i kada nisu bilo oni bilo nas je manje

Mislim srbima je najjeftinija srpska krv. Ja verujem da ce jednog data da bude rata za kosovo i tada cemo nestati

pa dobro, i kada nisu bilo oni bilo nas je manje

Mislim srbima je najjeftinija srpska krv. Ja verujem da ce jednog data da bude rata za kosovo i tada cemo nestati
Достојан начин да се оде. Некако је сврсисходније него да нестанеш због покушаја да се ускладиш са "европским вредностима".

Достојан начин да се оде. Некако је сврсисходније него да нестанеш због покушаја да се ускладиш са "европским вредностима".

Kao da postoje samo dva izbora lol
ali ako je tebi ok da sahranjujes svoju decu, onda ti cestitam

Tu se mi ideološki razilazimo, jer sam ja mnogo bliži Marksu nego fantazijama liberalno-kapitalističkih ekonomista o slobodnom tržištu, konkurenciji i sl. Pa na neki način i jesam na toj liniji mišljenja Filozofskog fakulteta, gde je kritički stav prema kapitalizmu dominantan.

Ne sporim da je metod uvođenja kapitalizma kod nas u tranziciji bio katastrofalan, ali ti to postavljaš kao da su oni imali izbora. DOS je na vlast i došao prodajući državu zapadu, i sve privatizacije i preuzimanje strateških resursa i sektora dogovorene su unapred u razmenu za finansijsku, logističku i političku podršku u borbi protiv Miloševića. U širem smislu, to je modus operandi modernog kapitalizma, on se na periferiju i širi kroz političke ucene, preuzimanje vitalnih sektora države, i investicije konglomerata iz "centra", kojim se periferija dovodi u perpetualno stanje zavisnosti od stranog kapitala jer domaća ekonomija u tim uslovima ne može nikad dovoljno da poraste da bi bila konkurentna strancima.

Дакле, марксисти су се насилно дочепали власти кроз рат, отели од грађана сав капитал и ресурсе који већ није био у власништву државе), упропастили шта су могли и довели државу у такво стање да мора да се распродаје западу да се избегне потпуни колапс - и за то су криви либерално-капиталистички економисти? Што Грчка није морала да прође кроз ишта од тога? Што није она имала Милошевића и веселе деведесете?
Zato mislim, treba praviti razliku između kapitalizma u centru i kapitalizma na periferiji, jer ovaj prvi nužno određen postojanjem ovog drugog, i zna se kome su koje karte podeljene i kome je suđeno da da pravi avione, satelite i čipove, a kome da mota kablove i šije majice.

А како ће тачно 50-огодишња Љубица из околине Врања да прави сателите и чипове? Како ју је 50 година комунистичког образовања и стручног оспособљавања обучило за било шта осим да шије мајице и мота каблове? Које је то чипове развијала држава да смо ми сад нешто на технолошком губитку у односу на тај период? Успешни примери предузећа из СФРЈ су пиваре а ми се сад претварамо да се привреда заснивала на роботици

Оно што има образованих људи код нас увелико и приватно развија софтвере, батерије, хардвере итд.

Тако да структура економије није ништа гора него што је била, чак се и приближила западу у преоријентисању на услужни сектор. Проблем је што власништво капитала у великој мери није у рукама обичних грађана али то је последица марксиста и чињенице да су га они отели и желе поново. Ми и даље имамо систем који кажњава домаће приватнике и капиталисте и где је малтене немогуће обичним људима у Србији да се богате улажући у домаћи капитал. То је проблем који треба да се реши а не то што држава не поседује довољно. И не треба да поседује, треба још да се среже и смањи и вежу јој се руке да не би могла да ради ово што сада ради.

Дакле, да већи број људи ради у приватном сектору, да има мање запослених у државном сектору (практично да буду запослени само они заиста потребни, које не може да уцењује јер јој требају), да се порези привредницима смање, да се фаворизују и награђују домаћи капиталисти и сељаци, да се донесе нови Устав којим се драматично, у духу класичног либерализма, везују руке држави и спречава да отима од грађана капитал и слободе.

И да се реформише образовни систем тако да се кроз историју уче сви злочини марксиста над Србима и темељно и систематично едукују у европском, либералном духу грађанства, демократије и национализма. То је основни предуслов развоја политике какву људи на овој теми желе а не да се ПОНОВО вртимо у круг са ИСТИМ будалаштинама које нам просипају од 1920их година и из деценије у деценију нас сатиру и слуђују

EES kao prepreka teroristima i ileglanim migrantima

Ministar za imigraciju i integraciju Danske, zemlje koja trenutno predsedava Savetom, Rasmus Stoklund rekao je da mora da se učini sve što se može da se spreče teroristi i ilegalni migranti da ilegalno uđu u Šengenski prostor.

popcorn-minions.gif

Mrš bre licemeri poremećeni!
Sami sebi kopate grobove!

Ne možeš ljudima usaditi na silu neka osećanja, ali ih možeš naterati da poštuju Ustav i zakone.

U državi gde je narod većinski okrenut poštovanju Ustava i zakona, ne može doći do toga da svaka bu**** menja Ustav kako mu dune.

Meni je pošteno da nekog zabole za neke zakone ili delove Ustava, ali ih poštuje.

Na primer, znam ljude kojima su dve flaše piva kao da su popili dve flaše vode. Bukvalno im ništa nije. Nekog dve flaše opale samo takog. Pošto ne možemo da merimo koliko je koga uhvatilo, ne smeš popiti dve flaše i sesti za volan i to je to.

Onaj kome od dve flaše piva nije apsolutno ništa može to da smatra kao apsolutnu glupost od zakona i da se ne slaže sa tim, ali ako ga striktno poštuje, bilo jer je uzoran građanin, bilo da je zbog straha od kazni, sve je ok.

Kao što je i potpuno ok da nekog savršeno boli dupe za Kosovu i Metohiju, ali poštuje Ustav.

Kada bi složno nastupali oko takvih stvari, uradili bi dosta toga. Svi zajedno i ujedinjeni da se makar pomogne ljudima dole.
Као што сам написао горе, Устав је папир који је подложан изменама. Чак и "чврсти" устави попут америчког се мењају амандманима. Да не говоримо о Србији која је у својој историји, у свим својим формама имала чак 13 устава. Врло лако 14. устав може да дефинише Србију без Косова и Метохије.
Апсолутно није поптупно океј да те савршено боли дупе за Косово и Метохију. Не да не можеш да имаш поштовања према Уставу у том случау (то се коси са твојом причом онда), него немаш минимум моралних начела. Са таквим људима, не мења се ба***. Зато су студенти недвосмислено изашли и рекли која су њихова начела, а нељудима попут Јешића то смета.

Јешић је активиран чим су почели протести да би информер имао гориво да оптужује да су жутаћи организатори бунта.
Добро је да су студенти отресли у старту све лешинаре.

Vrh