I posle ovoga dolazimo onda do zida koji nas sprečava da budemo normalna država. Ovakav neverovatan, ne znam da li da ga nazovemo incident, napad, skandal, treba da bude povod za hitnu smenu načelnika/direktora policije i ministra. A posle uzastopnih sličnih događaja, za ovo bi morala cela vlast da da ostavku. Ali ne, kod nas je taj zid uvek prisutan, odgovorni će da ignorišu ovo, zaštitnik građana će da se pravi lud, a društvo će se ili kratko pobuniti ili će preći preko ovoga - ne svojom namernom voljom, nego činjenicom da se ovo godinama i godinama dešava i da smo kao društvo kondicionirani da to vidimo kao "svakodnevnicu" i nešto "normalno".
I sve to je jako tužno i opasno.
Иначе, делује ми да режим последњих недеља убрзано колабрира. Чак му се и ова штела са Албанцима обија о главу. Делује да му је и његово гласачко тело изнурено и да му је доста свега.
Молим се да нам Бог да среће, кад већ памети немамо, и да не урадимо опет нешто што ће реафирмисати режим.
Иду шиптарски избори. Ценим да ће покушати тамо са Куртијем и нато-ом да нешто исценира не би ли овде спречио изборе.
Tačno, zaboravio sam da se osvrnem na to. Ali se setio još neko:Delimično je razlog tome i zato što smo informativno-medijski u 1984. i da većina njihovog glasačkog tela nema pojma da se ove stvari uopšte i dešavaju.
Umesto da je u 2 ili 3 danas rečeno u 6 recimo okupljanje, narod je ključao tada, sad čekaj dnevnik pa ako ne objave, posle 8 sati će tamo doći 17 lokalnih baba, 12 njih iz zborova i 121 student.Tačno, zaboravio sam da se osvrnem na to. Ali se setio još neko:
Позивају на смиривање ситуације и дијалогŠta kaže EU, jel su zabrinuti?
Treba nam neka blokada, pred dolazak Ursule sutra.
Вероватно Црта није рачунала да ће СПН позивати сопствено бирачко тело на бојкот тамо где имају шансе да оборе власт а изаћи на изборе тамо где немајуШто се тиче истраживања Црте, они су пре две године проценили да ће Србија против насиља освојити 30% гласова на парламентарним и 51% на градским изборима, а знамо колико су гласова на крају стварно освојили. Тако да, не сматрам да су Цртина истраживања поуздан извор. Ни НСПМ истраживања нису 100% поуздана, али су најпоузданија од свих.