Šta je novo?

Izbori 2025

U ovaj Ćacilend bukvalno niko više ne dolazi, svaki dan dovlače video bim i ove stolice, ali poslednjih nekoliko dana, potpuno je pusto:

1000012221.jpg

1000012222.jpg

Kad spomenu taj video bim... prolazim pre nedelju, dve idem baš u to neko vreme sumraka, do meka na terazijama... i vučićev eho odzvanja, ceo pasićev trg, čuje se do meka... i mislim se u sebi brate živimo 1984. Bukvalno sam izustio naglas, prvi stepen ludila, govorim sam sa sobom 😄 ..živimo 1984. Odzvanja mu eho u onom nekom sablasnom tonu. Ne čuje se najjasnije al vođin glas te prati. Ljudi mirno sede gledaju 150m iza. Onako praznjikavo je bilo na prostranom trgu. Jeza me uhvatila.

Није проблем број ћација већ разоружаност народа. Мексички нарко картели немају ни демократску подршку народа ни претерану бројност али имају оружје и криминалну силу на својој страни што им омогућава да харају и раде шта им се прохте, кољу бебе, силују жене и контролишу целу земљу

Следећи избори ће бити велики тест над народом колико им је заправо стало до сопствене земље и својих живота, и посебно тест полицији и војсци да ли ће бранити вољу народа или прегазити сваки закон и демократски принцип да би подржали картел од неколико хиљада криминалаца

А Срби ако се не наоружају и ако допусте по једно 7. пут да их држава разоружа након овога као после сваке буне и рата онда и заслужују да буду кметови ја не знам шта бих паметније рекао
Da se naoružamo i po cenu nekog domaćeg Sinaloa kartela? Ili ovim ludacima koji izviru na sve strane da omogućimo lakšu dostupnost oružja, pa da čekamo sledeću turu od desetak mrtvih...

Eto vam Vučićeve politike na Kosovu. Čak je i SPC umešana u egzodus Srba sa Kosova.

Sad sam prošao ispred skupštine, ispunilo se ispred nije tako prazno kao na slici gore... mada sad krenula kiša. Mnogo smrdi na govna okolo.

Тренутно мени три битне теме из сфере политике:
1. Избори у Мионици и Неготину;
2. Развој ситуације у Зајечару;
3. Ко је гласао за градоначелника Ниша?

Што се тиче прве тачке, имамо неке информације:

Mediji: Lokalni izbori u Negotinu i Mionici najverovatnije 23. ili 30. novembra

U Mionici imaju spremnu listu lokalnih studenata, profesora, nastavnika, domaćina za izbore. Kažu da je najveći problem što je demografski sastav bukvalno ćacilend. 87% seoskog stanovništva.
Videćemo, ipak su to lokalni ljudi koji se znaju po tim manjim sredinama.

Nezaustavljivo je ovo. Do pre par godina ovo ili nije zanimalo veliku većinu ili nisu ni znali.

Ne znam gde smo sada i da li je situacija dobra trenutno, ali procenat je u konstantnom rastu. Klinci uče i odrastaju sa svim informacijama o ovome, učiće svoju decu...

Budućnost nam je svetla i krenuli smo u dobrom smeru, ostaje samo pitanje koliko će sve trajati, ali proces je nezaustavljiv.

Nezaustavljivo je ovo. Do pre par godina ovo ili nije zanimalo veliku većinu ili nisu ni znali.

Ne znam gde smo sada i da li je situacija dobra trenutno, ali procenat je u konstantnom rastu. Klinci uče i odrastaju sa svim informacijama o ovome, učiće svoju decu...

Budućnost nam je svetla i krenuli smo u dobrom smeru, ostaje samo pitanje koliko će sve trajati, ali proces je nezaustavljiv.

Upravo tako. Dokaz tome su ovi skupovi. Dakle mi zovemo na ulicu već 10 meseci i okupi se ogroman broj ljudi (naravno ako su ispunjene neke predispozicije, vikend, najava unapred). Dok oni moraju da plaćaju milione samo da bi doveli nekoliko hiljada ljudi.
A da ne pričamo o energiji i motivaciji.

Nama je trenutno najveći problem propaganda (i time pasivizacija dela glasača (fzn. "Svi su isti") i nedostatak cilja. Nemamo izbore, ne vidi se kraj. Ali, ljudi čekaju, čekaju raspisivanje izbora i znam mnogo njih koji će tih 2 meseca da bukvalno daju sve od sebe.

Мионица и Неготин немају скоро никакву шансу за промену, али републички су потпуно друга прича.

ne znam ja iskreno imam osjecaj da entuzijazam pada iz dana u dan, mnogo ljudi koji su bili bas zagrijani su se ohladili i pitanje da li bi i izasli. A SNS ima svoju tvrdu struju koja ne znam koliko uopste moze da se uzme tako da mora sto vise ove druge strane da izadje jer ja mislim da 90% ljudi koji izadje a ranije nisu ce glasati protiv SNS. Takodje procitao sam da neki pozivaju da se objavi studentstka lista, sad i to je ne znam da li je pamento i jeste i nije, prvi ja bih zaista volio da vidim imena i da skapiram u kom smjeru planiraju da ide zemlja i unutrasnja i spoljna politika, dok sa druge strane ti ljudi ce biti razapeti samo tako mozda i hapseni prebijani i ko zna sta.

Vrh