Šta je novo?

Izbori 2025

Дакле де факто отимање.

Занимљиво да се у случају образовања десио обрнути процес који описује карактер овог режима.

Прво је отето образовање у остатку Србије па онда на Косову. Деца су побуном ставили мету на себе.

Запад и исток нису. На тај део стадиона сам више мислио него на север, од њих очекујем преузимање нове грађевинске дозволе.

Осим због спортских неуспеха.
Али ме занима због чега би се требало суздржати?
Можда занима и остале.
Označio sam vremena gde se spominje. Ovaj lik je sve vreme bio sa njima.

Чуо сам да је један од разлога лоше атмосфере била ситуација око терена, односно одређена (назваћемо их) екипа која је била тамо, само ме је занимало да ли на то мислиш. Нема потребе да завијамо говна у обланде.

Али, опет смо дошли до суштине проблема који вечито прати наш народ - подела.

Посери га.

Некако имам утисак да смо потпуно фокусирани на споредне, или чак потпуно бизарне теме. Уместо на притисак на расписивање избора, истраге око корупције и притисака кабинета председника у вези са изградњом брзе пруге, и последично пада надстрешнице, бавимо се типом коришћеног сузавца, избором стадиона за пикање лопте, оштећеним асфалтом због војне параде и понашањем ћација на контраблокадама. И на све то, имамо системске промене у школству и полицији, које пролазе помало испод радара, али верујем да ће бити кратког даха, јер ће се распршити саме од себе, када се реши главно питање.
Meni je stanje na ovom Forumu dobar pokazatelj kako ljudi misle, zakljucuju i sta je prioritet.
Slazem se da je puno sitnica, ali neke jesu vazne, mislim da CN gas svakako jeste za debatu, ipak, 100 sitnica zatrpavaju sebe.
Nismo mi u stanju da se organizujemo, moraju Studenti da smisle naredne korake.
Do 1.11.ima jos, moramo da imamo plan i dogovor.
Naka su i mirna okupljanja, tj neposluh, ali da imamo plan
Do sada je gotovo uvek "pumpao" Vučić, ali je vreme da preuzmemo inicijativu, da smislimo sta i kako, gde se protestvuje, za sta....

Uz to, mnogi su u pritvoru, zaboravili smo ih, a posle "UZICEEEE, CACAAAAK, ma bravo ljudiiiii,tooooo" a sad oni robijaju.

Konkretno 2 studenta malopre citam jednog su na sahranu tati doveli u lisicama pred kraj, a drugi strajkuje glađu posle produzenja pritvora i nisu jedini ljudi.....

Ali si u pravu., sve je nama preče, pažnja kao kolibriju.

Svakako svaki predlog koji imate možete uputiti lokalnom zboru radi razrade. I zborovi imaju svoje grupe za strategije koje planiraju akcije i pored studenata

Karlo del Ponte wrote :
,, ..... imate, grubo rečeno, četiri osnovne kategorije: 1) Fanatike (maltene isključivo 60+ godina) 2) Oportuniste 3) izolovane koji nisu mnogo nezadovoljni 4) izolovane koji su dosta nezadovoljni, ali nemaju neki jasan i dostupan izbor. Poslednji su najklimaviji, to je noga bez koje se stolica klima i pada uz malo jači povetarac.... ,,

Karlo, odlčan ceo post 😀

Nekima nece biti drago
ali tvoj post treba malko produžiti
da ove navedene ( istinite) grupe postoje obostrano u oba tabora a ne samo u jednom. (Bitna razlika je u dijametarskom obrnutim godištima )
😃
U drugom taboru je fanatika i oportunista malo. Ali je mnogo veći klimavi deo biračkog tela. Za one kojima se i jedan i drugi veći tabor gadi su se pojavljivali sa preko 5% podrške nakon 2000-te:
- Pelević, Jedinstvena Srbija.
- Bogoljub Karić za predsednika,
- Dosta je bilo
- Ljubiša Preletačević Beli za predsednika
- Kreni Promeni
Neki od njih su imali dobru popularnu priču, neki čak ni to, samo to što su sveži i po nečemu drugačiji od prethodnika. I svi su se kačili na klimavi deo biračkog tela među protivnicima vlasti.

Studentski pokret je negde podigao neke nove vrednosti, iskonske, neiskvarene, privlačne, ali u međuvremenu su se pojavile dve mane:
- Morao se formirati makar nekakav politički program.
- Moralo se istrajati, i ne vraćati u školske klupe osim osnovne škole! Tek se spremnošču da žrtvuješ nešto stiče kredibilitet! Recimo, za sve osim one manjine foruma koji je baš do krajnosti nepoštena, @vucko je dobio debeli kredibilitet kada je dobio štangom po tintari od nekog Ćacija pre nekoliko godina, a nastavio da se bori još jače. I taj kredibilitet ostaje kod iole poštenog, čak i kada se ozbiljno ne slaže sa njim. Ja sam priznajem da je moj kredibilitet nizak, zato što p*dim iz inostranstva, u zemlji u kojoj je već odavno ostvareno ono što je suština studentskih zahteva.

Чувени НС ћаци, смрда Шулц лепо прошао на скупу паора у НС. Сељаци су против СНС и ту је њихов пораз. Остали су им само наркомани као овај Шулц, и уцењени што послом, што затвором.

Јако су насели на ову провокацију, имају забележене физичке контакте и једну расну увреду.
Нису ови људи политичари па да одмере како реаговати у тим ситуацијама, за разумети је. Провокатори су то знали и искористили су прилику.

,, ....Studentski pokret je negde podigao neke nove vrednosti, iskonske, neiskvarene, privlačne, ali u međuvremenu su se pojavile dve mane:.... ,,

Svaki pokret koj vecinu cine mlade ne iskvarene duše ima magnetske neverovatne
simpatije. ( vec vidjeno to se desilo i sa komunistickim pokretom Jugoslavije na samom početku ,, ilegalci Bgda,, ) u slucaju nj. dolaska na vlast te 2 mane porašce na 22 , 222.... jbg. takav je tok razvoja kod svih i uvek.

Ono što mi se ne dopada a doživeo sam i ovde na BBu je neverevotna agresivnost i nj. nemogucnosti u sagledavanju icega drugog sem njih samih tj. nj. puta a narocito cilja.

Srecom nije poratno stanje , inace bi se ponovila sve isto po kratkom postupku bez i sa ,,narodnim,, sudom baš kao što su mladjani komunisti u ime svetlije buducnosti po Bgdu žene šišali do glave a muške streljali.
Na žalost tu lepu neukrotiva mladost se samo iskorišcava i teško da može delovati samostalno.
Na šta ce ovo izaci niko ne zna al dobre šanse ima ,, tresla se gora, rodio se miš,,
A ipak taj miš je novi miš i nikako ne može biti ko stari miš 😀

,,.... Danas je šesti dan dan od kada sam stupio u štrajk glađu.... ,,

Ma hajde , šesti dan , ne verevotno , a uuu
srecom objavljeno na sva zvona.... 🤣

Pre 15 god na nekom drugom mestu zbog dr. razloga , tek nakon 10 dana primetili su da sam u tihom štrajku gladju, i za par dana stvar rešena u korist delimicno ispravljene ne pravde usmerene na mene.I tek tada sam sa vode i po koje rakijice , polako vratio normalnu ishranu.
I ništa mi ne fali zbog ne jedenja, čak mislim da su tada pokrenuti i neki pozitivni procesi u telu sa zdravstvene strane. Jedino mi je danas samo žao što sam uopšte doživeo ne pravdu al ni tad ni sad ni prva ni poslednja 😃

Ništa to nije , budi muško 😃

Poslednja izmena:
Детаљно сам истраживао све изворе броја људи на највећим скуповима у Србији 2025. Искључио сам све званичне процене власти, и пустио АИ да анализира снимке и направи што прецизније бројеве:

Нови Сад: 80,000
Крагујевац: 50,000
Ниш: 70,000
Београд: 300,000
Београд (јун): 140,000

Био сам на свим овим скуповима, и потпуно је све у складу и са мојим неким ранијим проценама. Додатно, истичем архив јавних скупова као апсолутно највећи ауторитет - до сада нигде нису оманули, али нису хтели да се баве свим скуповима. Невероватно ми је колико људи пљују тај архив, а нико да покаже макар и најситнију омашку. Највећи шок и густину људи сам доживео у Нишу, а енергију у Крагујевцу.

Постоји још један скуп који не може ни са чим да се пореди, а то је улазак у Београд 14.3. када је цео град вибрирао. То сам успео да доживим на посебан начин као пешак у колони с Крагујевчанима (макар само тај један дан), и описао сам то искуство на теми златне стране медаље. Доћи ће опет такав дан.

,,... Додатно, истичем архив јавних скупова као апсолутно највећи ауторитет - до сада нигде нису оманули, али нису хтели да се баве свим скуповима. Невероватно ми је колико људи пљују тај архив, а нико да покаже макар и најситнију омашку.... ,,

Kao i uvek Goje sa savršenom percepcijom i za verodostojne stvari koje drugi i ne primecuju. 😀

Пронађи уљеза.
1758051407968.png

Ово је добро, гребу по дну лонца чим активирају лешину од шешеља

да некоме са стране објашњавам ово био бих у фазону

замисли неки отужни сиротињски циркус који једва крпи крај са крајем, где главни кловн више не зна шта да понуди публици већ изводи измученог старог медведа да са пола снаге понови трикове из своје младости

Odmah da ti kažem da neće. Delije su potpuno pod kontrolom i na njegovoj strani, tako da od toga neće biti ništa.
😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Mislim, imaš pravo na svoje pogrešno mišljenje. Ali opet,...

Nego,
Rasprava na nivou forumaša punog frustracija i gde će da ih istrese, nego na forumu, tu je najlakše. Čim čuje ono što mu se ne sviđa, odmah kreće omalovažavanje i spuštanje diskusije na lični nivo. Odraz neprofesionalizma i nevaspitanja. Čovek je novinar, koji je došao na tvoju press-konferenciju i ima pravo da te pita šta hoće u vezi onoga o čemu je ista, pod uslovom da te lično ne uvredi i slično. To što se tebi ne sviđa ono što te je pitao, je tvoj problem i nemaš pravo da ga omalovažavaš zbog toga. Ako smatraš da nije u pravu, argumentovano odgovori i to obrazloži i argumentima mu stavi do znanja da njegova tvrdnja nije tačna. A ne sa uličnim doskočicama na nivou klinca od 15 godina. Ili nemoj da odgovoriš, a taj neodgovor, opet svako ima pravo da tumači kako želi. Kao sportistu sam ga poštovao i poštujem i dan danas. Kao političku ličnost - ne i nikako, a iz mnogo razloga.

Vrh