Šta je novo?

Izbori 2025

Онда морамо да дефинишемо шта тим А значи.
За мене значи да је то екипа коју подржаваш и која ради у твом интересу.
Не можеш да радиш у исто време у интересу ЕУ и Русије. Макар не у овом тренутку.
Али ако тим А дефинишемо као "онај кога подржавам из страха да они који дођу не буду гора опција по моје интересе" онда Вучић јесте тим А и за Европу и Русију.
Ja sam A tim shvatio kao “trenutno moja prva opcija u toj zemlji u datim okolnostima”, mada slazem se da je podlozno drugacijoj interpretaciji

Не разумем како је могуће да СНС буде А тим за две непријатељске стране?
То је потпуно сулудо. Једна од те две стране га трпи а другој је А тим.
Иде на руку интересима свих странаца које имају у Србији. Интереси глобално супротстављених сила у Србији нису супротстављени. Кина и Француска сарађују у много пројеката.

Meni je to u rangu fizičkog napada i zlostavljanja.
То јесте физички напад и злостављање ако је истина.

Ja sam A tim shvatio kao “trenutno moja prva opcija u toj zemlji u datim okolnostima”, mada slazem se da je podlozno drugacijoj interpretaciji
У том случају је Вучић потпуно логичан први избор за свакога на планети земљи. Држи све полуге моћи и влада земљом како год му се прохте већ скоро 15 година.
Али то није на чему се овде потенцира.
Овде наводно студентски покрет руши концепт тимова које је ЕУ поставила у Србији. То имплицира да говорник жели да каже да је ЕУ поставила Вучића на власти и да он ради све што му се нареди, да би то урадила и опозиција али студентски покрет из неког разлога не би?
У исто време тај Вучић који наводно ради све што му се нареди из ЕУ седи у Кини на војој паради док та иста ЕУ ратује са Русијом у Украјини. Где Вучић купује наоружање од Кине и нашу муницију шаље Украјини. Макар је то радио док га Руси нису ударили по ушима.

Ако поставимо ствари на тај начин онда немамо шта да причамо о тимовима, Вучићев тим је једини тим.

Држи све полуге моћи и влада земљом како год му се прохте већ скоро 15 година.

Opet mašiš poentu. Znaš onaj izraz - nije je** samo samo onaj ko nije pitao? E to je on. Svima je dao sve što su tražili i tako se održava 15 godina na vlasti.

Овде наводно студентски покрет руши концепт тимова које је ЕУ поставила у Србији. То имплицира да говорник жели да каже да је ЕУ поставила Вучића на власти и да он ради све што му се нареди, да би то урадила и опозиција али студентски покрет из неког разлога не би?

Govornik ne želi to da kaže.

Spoljna politika studentskog pokreta je nepoznanica i za EU i za Rusiju. Dakle, klizav teren. Vučić im nije klizav teren. Pročitan je odavno kao knjiga.

Gadi se i njima podjednako kao i nama, samo oni od njega imaju korist, a mi nemamo.

Opet mašiš poentu. Znaš onaj izraz - nije je** samo samo onaj ko nije pitao? E to je on. Svima je dao sve što su tražili i tako se održava 15 godina na vlasti.
Možda je tako došao na vlast. Ali on već više od 10 godina ima apsolutnu moc u našoj državi. Samim tim je on jedini sagovornik za bilo koga ko želi da radi bilo šta u Srbiji ili sa Srbijom. Mnogo je lakse dobiti nešto od Vucica nego srušiti Vučića.
Uostalom i ti si to isto napisao u narednoj poruci.

Možda je tako došao na vlast. Ali on već više od 10 godina ima apsolutnu moc u našoj državi. Samim tim je on jedini sagovornik za bilo koga ko želi da radi bilo šta u Srbiji ili sa Srbijom. Mnogo je lakse dobiti nešto od Vucica nego srušiti Vučića.
Uostalom i ti si to isto napisao u narednoj poruci.

Стварно? Не зезај? Нисам знао да Вучић има апсолутну моћ 10 година. :ROFLMAO:

Има и Путин апсолутну моћ 20 година - што онда не причају са њим и покушају да добију нешто од њега?

И даље машиш поенту за земљин полукруг.

Стварно? Не зезај? Нисам знао да Вучић има апсолутну моћ 10 година. :ROFLMAO:

Има и Путин апсолутну моћ 20 година - што онда не причају са њим и покушају да добију нешто од њега?

И даље машиш поенту за земљин полукруг.
Много си симпатичан са тим агресивним под***авањем.
Не могу да постоје тимови А и Б у држави у којој постоји само један владар и један режим. 15 година није постојала никаква шанса да тај владар буде угрожен.
Ако хоћеш да радиш са том државом можеш да рушиш владара или да радиш са владаром.
Пошто је много тешко срушити владара у држави у којој има апсолутну моћ, а они који би дошли после њега можда не би обезбедили сличне услове сарадње онда запад бира да не руши Вучића. Кинези и Руси такође желе да праве дилове са Србијом и онда сарађују са јединим тимом који постоји у Србији и који притом има исте вредности као они.
Парламентарна опозиција када би дошла на власт, била би ближа Европи него Русији и Кини, али онда би имао нестабилну државу са 2 милиона напредњака који кваре причу. Зато Европа не форсира рушење Вучића јер тиме ништа не добијају него само губе. Русија и Кина су свесне тога и онда подржавају Вучића зато што су свесни да је друга опција по њих лошија.
Студентска прича ће такође сигурно бити много више про европска него што је то Вучић. А врло је могуће да на том плану не би било много другачији од парламентарне опозиције. Неко је овде написао пре неки дан да поента ових протеста и није у спољној политици. Ми не треба да се делимо по том питању јер овде је питање да ли бирамо отимачину или покушај да се отимачина спречи.

Дакле, не постоји неки замишљени и исфорсирани тимови које нам је Европа наметнула. Постоје интереси разних држава и људи који се преплићу и сударају. И логично је да српска власт игра између тих утицаја, која год то власт била.

А што се тиче аналогије са Русијом, прича је потпуно идентична. Запад може да прави дил са Путином или да покуша да га руши. 15 година су радили прво, сада раде друго. Исто то може да се деси и Вучићу.

Па мање више се слажем са свиме што си рекао, осим:

Парламентарна опозиција када би дошла на власт, била би ближа Европи него Русији и Кини, али онда би имао нестабилну државу са 2 милиона напредњака који кваре причу.

Којих два милиона напредњака? :ROFLMAO:

Они кад падну, сви који су тамо због користи или уцена више нису напредњаци. А таквих је већина.

Кинези и Руси такође желе да праве дилове са Србијом и онда сарађују са јединим тимом који постоји у Србији и који притом има исте вредности као они.

Тешко да има исте вредности. Култура је рецимо један од кључних вредности у Кини и Русији. У Србији је финансирање културе спало на историјски минимум. Остало је још мање од 4 месеца у 2025, а одлука за додељивање средстава за подршку пројеката у култури у 2025. из буџета Р. Србије још није донета. Град Београд је потпуно укинуо додељивање средстава за културу. Ово је само један пример, примера је много.

Студентска прича ће такође сигурно бити много више про европска него што је то Вучић.

Не бих се кладио.

Којих два милиона напредњака? :ROFLMAO:

Они кад падну, сви који су тамо због користи или уцена више нису напредњаци. А таквих је већина.
Постоји континуитет у броју гласова за ту опцију који траје већ деценијама. Била је мала криза почетком двехиљадитих јер су се мало уплашили али врло брзо се то вратило на своје. Хиперболисао сам са 2 милиона али 1,3-1,5 милиона имају сигурно. Ту причам на симпатизере СНС+СПС+приколице сличних вредности.
Остатак до 2 милиона су људи који су ту искључиво из користи али и они деле исте вредности као и претходни.
Тешко да има исте вредности. Култура је рецимо један од кључних вредности у Кини и Русији. У Србији је финансирање културе спало на историјски минимум. Остало је још мање од 4 месеца у 2025, а одлука за додељивање средстава за подршку пројеката у култури у 2025. из буџета Р. Србије још није донета. Град Београд је потпуно укинуо додељивање средстава за културу. Ово је само један пример, примера је много.
Спало је на минимум зато што су му уметници махом окренули леђа, па неће да им даје паре.
А питао сам Џемини да ми да буџет за културу по годинама и каже овако:

Budžet za kulturu u Srbiji po godinama​

Godina
Iznos (u milijardama dinara - RSD)
202417,3
202316,7
202214,1
202111,1
202012,9
201912,0
20189,5
20178,8
20168,4
20157,8

Али нисам мислио на те вредности. Мислио сам на начин владања и апсолутну доминацију једне особе или једне групе.

Не бих се кладио.

Ако гледам по људима који посећују протесте у мом граду онда ће то сигурно бити тако. А и није тешко бити више про европски од Вучића.

Буџет је за културу је номинално већи, али по проценту од укупног буџета је мањи из године у годину. Такође проценат буџета за културу који иде у руке ћација је из године у годину све већи. Да не причам какви се све пројекти сматрају "културом". Буквално се ћаци између себе боре за колач, па чак ни сви ћаци не добију сваке године, него морају да чекају следећу.

Ево табеле која објашњава истинито стање.
А слажем се да Вучићева власт финансира глупости и подобне раднике у култури. Ако то можемо тако назвати. Убеђен сам да то исто раде и његова браћа у Русији и КИни

Србија:
GodinaBudžet za kulturu (u milijardama RSD)Ukupni budžet (u milijardama RSD)Procenat (%)
202417,3~2.040,0~0,85%
202316,7~1.904,0~0,88%
202214,1~1.730,0~0,82%
202111,1~1.517,0~0,73%
202012,9~1.440,0~0,90%
201912,0~1.298,0~0,92%
20189,5~1.200,0~0,79%
20178,8~1.178,0~0,75%
20168,4~1.050,0~0,80%
20157,8~1.000,0~0,78%

Русија:
GodinaIznos (u milijardama RUB)Procenat ukupnog budžeta (%)
2024~200,0~0,50%
2023~175,0~0,55%
2022~160,0~0,62%
2021~150,0~0,67%
2020~130,0~0,65%
2019~125,0~0,68%
2018~100,0~0,64%
2017~90,0~0,60%
2016~85,0~0,58%
2015~80,0~0,65%

Кина:
GodinaIznos (u milijardama CNY)Procenat ukupnog budžeta (%)
2024~125,0~0,35%
2023~118,0~0,36%
2022~110,0~0,38%
2021~105,0~0,39%
2020~100,0~0,40%
2019~95,0~0,42%
2018~90,0~0,45%
2017~85,0~0,48%
2016~80,0~0,50%
2015~75,0~0,52%

Дакле Србија издваја убедљиво највише процената од буџета за културу.

Screenshot_20250911_010453_TikTok.jpg

Ne da se nije prešlo u 31 prema 30 za nas u Nišu nego su na kraju imali 32 glasa. Što znači da je (minimum) jedan iz ,,opozicije" preleteo.

Nema više priče, samo studentska lista >50 posto mandata u skupštini, sve ostalo su glasovi za SNS.

Pogledajte prilog 251138
Зна ли се ко је био тај из опозиције што је гласао?

То јесте физички напад и злостављање ако је истина.

У том случају је Вучић потпуно логичан први избор за свакога на планети земљи. Држи све полуге моћи и влада земљом како год му се прохте већ скоро 15 година.
Али то није на чему се овде потенцира.
У исто време тај Вучић који наводно ради све што му се нареди из ЕУ седи у Кини на војој паради док та иста ЕУ ратује са Русијом у Украјини. Где Вучић купује наоружање од Кине и нашу муницију шаље Украјини. Макар је то радио док га Руси нису ударили по ушима.

Ако поставимо ствари на тај начин онда немамо шта да причамо о тимовима, Вучићев тим је једини тим.
Sada je na N1 bila druga zena i svedocenje....

Vrh