paradox polje
Advanced
Miro, ovo što si napisala je 100% tačno. Ako prihvatimo kao realnost da panduri mogu nekažnjeno da biju osummničene za kojekakva dela u trenutku kada su se ovi predali i ne pružaju otpor ili su savladani pa više ne mogu da prižaju otpor onda je to otvorena pandorina kutija da biju bilo koga bilo kad, pa i nas što protestvujemo protiv tiranije.Boze sacuvaj sa tobom...
Sto neko rekao Kosti Kecmanovicu nije falila dlaka sa glave ( da mi znamo), onom iz Dubone i M Orasja isto a jos mu cale Vojno lice, ali zato u slicaju male Danke onaj umro na ispitivanju.....
I sta je na kraju bilo, bilo je da je sve ponisteno od istraga, vraceno na pocetak i pitanje je sta je bilo.
Odakle policajcu pravo da bilo kog batinja, koliko god postojalo opravdanje?! Cak i da je bes veliki, oni su ta zakonska brana inace bi svi mi sprovodili zakon.
Kao sto ti kazes " neka su ga tukli", moze da se ispostavi da on nije u toj meri kriv a npr ubiju ga od batina,
Takodje , ovi moji ćaciji to isto kazu za prebijanje u Valjevu. Ako se borimo za bolju zemlju treba da to radimo u svim sitiacjama.
Ovo su neke zveri koje odavno zaboravljaju sta je policija, toliko silni da ih briga sto sci imamo barem po jedan mobilni i prebijaju na ocigled svih...
Juce brat od onog u slucaju danke, oni u Valjevu, sutta svako od nas jer smo npr " pogledali ga cudno, opsovali, nasmejali se"...
Nema granice jer se zakon ne postuje. Nije njihovo, a ni nase da ikog kaznjavamo
Slučaj male Danke, koliko god strašan bio, a jeste strašan da ne može strašniji biti, ne može biti opravdanje da se ubije čovek za koga tek treba da se dokaže da je pomagao ubicama u sakrivanju dokaza. Time je ugrožen postupak, a više nisam ni siguran da je to baš tako bilo kao što nam predstavljaju ili se samo požurivalo da se razotkrije slučaj kako bi se umirila javnost i predsednik se obratio građanima. Ne kažem, i dalje je najverovatnije da oni jesu ubice, ali čudno je da čovek prebijen do smrti ne otkrije detalje koje bi doveli do dokaza. Koliko znam, protiv pandura koji su mučili i ubili ovog osumnjičenog nije još uvek sproveden nikakav postupak i oni i dalje rade svoj posao.
Tolerisanje takvih postupaka predstavnika zakona, dovešće pre ili kasnije da neko potpuno nevin strada u teškim mukama.