Na X (nije nikakav izvor vazan), se pojavilo suskanje da ce u petak posle neke utakmice da uvede zabranu javnih okupljanja....mozda mu to ne smeta za EXPO, mada je to kao vanredno stanje.
Ne znam proceduru za to, sigirno je da ce ljudi biti na ulici, ali sigirno je da ce biti i manje. Moze nastati problem.
Sve sto je rekao
@Orfanelin i ja mislim, pa i u ovom slucaju, oni koji ga podrzavaju bi bili "duboko zabrinuti" ili smatrali opravdano, a oni kojji vide - vide da je rec o gasenju slobode javnih okupljanja.
U ovom slucaju fakiuteti ne mogu pozivati na okupljanje jer ce ih odmah hapsiti, ostaje na svima vama/nama ko sme da se okupi, ali samo MASOVNI SKUP znaci i vecu sigirnost....
Ne znam, meni je to eskalacija opasna i da li ce dati resenje. Pa cak i da se niko ne okuplja nigde, nece to moci da traje do Nove Godine, ukinuce zabranu, eto ljudi opet, nadam se.
Opet, događajiniz VA, Nikolina, ovaj Andrej...realno kako da se i cuti?
Posebno me pogodila prica Andreja koji je i ondanbio u prvim redovima, znam ga iz setnji, protesta sa tv, javno bio u prvim redovima, a zapravo je imao najvise razloga da sagne glavu i prilagodi se sistemu (radi i studira, ima bolesnu mamu i deku) , ali je uradio drugacije.
I kad mi kaze neko da eto ne moze da podrži.... Većina su kukavice.
I na to sve, pomerili mu saslusanje za danas u 15h, kada ima poslednji ispit....fukare.