Šta je novo?

Izbori 2025

И ко је уопште усмерио гнев на снс просторије на које као грађани формално немамо ни право а ни дужност да идемо?!

Могу да разумем неки сеоски одбор из којег се ведри и облачи 13 година али барем овде у бг-у имамо толико битнији адреса НАШИХ институција које се морају вратити к познанију права!

@astrodule
Ja iskreno mislim da će biti sve više toga.

Matematičar si, zamisli grafikon tenzija i pritiska na sektu, od novembra naovamo. I uporedi ono iz novembra sa ovim sada. Ili još bolje, uporedi situaciju i naš ceo mentalitet i nade iz 2023. sa ovim sada. Videćeš skok neviđenih razmera.

Наравно али да ли је то стратешки добра ствар? Само нам поред толико умоболног наратива који им чланови имају још треба и њихов култ жртве.

А вамо узурпиране институције отворено иду на народ уместо да му служе. Ми видимо да је притиском на снс чланство и ћације тај корпус убрзано и додатно интегрисан у те окупиране институције.

@astrodule
Ja iskreno mislim da će biti sve više toga.

Matematičar si, zamisli grafikon tenzija i pritiska na sektu, od novembra naovamo. I uporedi ono iz novembra sa ovim sada. Ili još bolje, uporedi situaciju i naš ceo mentalitet i nade iz 2023. sa ovim sada. Videćeš skok neviđenih razmera.
Znam sve, ali da se ne lažemo, narod to krene da kapira tek kada prekipi kao što je bilo pre neki dan u Vrbasu i Bačkoj Palanci (i Pančevu,mada nije direktno vezano).

Sad i ovo nasilje u Valjevu.

Da nije toga, ćaciji ne bi dobijali batine i to mene nervira, što ljudi sami to ne shvataju.

Jbg, tako je u većem delu sveta. Pogotovu danas kad ima 500 načina manipulisanja, zamajavanja i zombifikovanja masa. A sve manje vremena za prosečnog čoveka i kmeta.

Što, videće ga neki glasač SNSa i odlučiće da mrzi studente, protestante, opoziciju i uopšte demokratiju? Pa to se već desilo, taj stadiijum je već pređen. Ko do danas nije naučio da otkači SNS ili da prestane da bude neutralan, neće nikad i ni pod kojim uslovima, akcijama, apelima i kampanjama. Takve vidiš i ovde po forumu, ne mora čovek da traži takve među senilnim babama i dedama.

Priboj i Prijepolje protestuju zbog policije.

Prilozi

• 1755264563772.jpg
    1755264563772.jpg
    105,6 KB · Pregleda: 72
Što, videće ga neki glasač SNSa i odlučiće da mrzi studente, protestante, opoziciju i uopšte demokratiju? Pa to se već desilo, taj stadiijum je već pređen. Ko do danas nije naučio da otkači SNS ili da prestane da bude neutralan, neće nikad i ni pod kojim uslovima, akcijama, apelima i kampanjama. Takve vidiš i ovde po forumu, ne mora čovek da traži takve među senilnim babama i dedama.
Meni je odvratan.

Jahanje je već simpatično, razoružavanje i građansko hapšenje. Da, predaje se muriji koja će da ga pusti, ali jbg. Mi smo uradili ono što je do nas i ostali ljudi.

Ovde su kod njihovih prostorija bila neka dva ćacija, jedan bez majice, skroz odvratni, ne znam da li ih je neko dirao, izgledali su kao da ih je poplava izbacila. Prilazi divan neki momčić, ima ranac na kome piše prva pomoć i pita ih da li im treba pomoć. Oni mu odgovaraju - koljači, koljači!

Rekoh, gde ste ćaciji, kažem momku, teraj ih k*****, nek prođu, kao da se odmah nije videlo koji su. I odoše. Ko im j*** mater.

Ne vidim neku preteranu razliku između tretmana ćacija na ovom snimku i na onom gde ga sprovode kroz masu pa sam sebi cepa majicu i glumi Isusa.

Okej, taj iz drugog snimka je dobio par šamara i tupih (mekanih) klepanja po glavi više nego ovaj što su ga preuzele kolege polićaci. Big dil. Hu givz a fak. Oporavio se već sledećeg dana.

Stvarno ne vidim ništa skandalozno u klipu sa zarobljenim ćacijem što kmeči i kida sebi majicu.

Pretpostavljam da bi neki ljudi kojima se sve ovo ne dopada (a nisu za dalje eskalacije) da se vratimo na prethodni stepen - na šetanje u krug po prelazima i na blejanje pored đubreta iz prevrnutih i izguranih kontejnera.

Te faze bunta se rado sećam i imam čak i fotografske uspomene. Alli to je bila samo jedna prelazna faza, dizanje protesta sa nivoa mirnih okupljanja i šetnji na nešto što je već bunt i suptilan otpor. Prelazni korak između onoga 15.3. i ovoga sada.

Vraćati se na taj stepen bi bila nebuloza i autosabotaža, a da ne pričam što to ič ne bi pogađalo režim i ćacije (sem par odreda koji bi jurili pešake i vrteli kontejnere, a to je ništa) a pritom ne bi imalo ni toliko podrške među ostalim građanima.

Mislim, ja podržavam sve, svaki vid protesta, ajde sad, u napad. Pa svi koji bacaju takve komentare da dođu i još su spremni i naoružani, je*******aćemo im mater i završiti priču. Pa to je jednom milion ljudi koji pišu takve komentare, gotovo je to ako svi izađu.

Samo što u stvarnom životu se ništa neće desiti, ali dobro.

Priboj i Prijepolje protestuju zbog policije.
Ovo je pravi put. Svaka akcija treba da bude usmerena. Svaka njihova akcija treba da naiđe na inteligentnu reakciju.
Trenutno ima dosta mogućih motiva za proteste, kao ovaj najavljen u Priboju. Dodati još akcije protiv direktnog upliva u političke laži onog tužnog Vasiljevića, uplitanje vojnih specijalizovanih službi, nereagovanje policije na nasilje naprednog taloga, policijsko besomučno prebijanje dece koja ne daju nikakav otpor, protiv VJT Stevanovića može svaki dan neka akcija, prisustvo kriminalaca u redovima naprednjaka i njihova saradnja sa policajcima,......

Realno, isti ovi ljudi sa teme sad, ne tako davno pozivali na juriše i radikalizaciju, i pisali kako nema milosti prema kancerima i izdajnicima, ACAB, AĆAB... Sad kad najobičniji maturanti i brucoši lemaju i javno ponižavaju ćacije i kerine (javno poniženje nije isto što i tortura, da se ne zayebavamo) sad odjednom nemojmo tako, nije lepo, i oni su ljudi, nasilje rađa još nasilja, nećemo nasilje, možda ipak da grlimo kerove opet...

Ne znam, ne kapiram neke ljude.

Ja sam mislio da kad smo prerasli blokade i suptilne kolektivne žmurke i nadmudrivanja po gradu i raskrsnicama, da će se svi na ovoj temi složiti i radovati ovom sledećem koraku i sledećoj fazi, te da će se još više ujediniti i podržavati. Međutim, opet se dešava isto. Pera bi kao Gandi, Žika bi kao Konan, Mika je za Konan varijantu ali samo prema ovima, Laza neće ni da čuje ni da dođe ako nije tako i prema drugima... Opet svi imaju neke svoje prohteve i zamisao kako treba da izgleda savršena promena režima i društva.

Treba dolaziti na temu samo da se isprate najvažnija dešavanja, objave i najave. A za sve ostalo koristiti druge izvore i platforme (da ne nabrajam sad da ne bude da reklamiram). Ako ništa drugo, manje je šuma a mnogo više optimizma i međusobne podrške.

Pretpostavljam da bi neki ljudi kojima se sve ovo ne dopada (a nisu za dalje eskalacije) da se vratimo na prethodni stepen - na šetanje u krug po prelazima i na blejanje pored đubreta iz prevrnutih i izguranih kontejnera.

Te faze bunta se rado sećam i imam čak i fotografske uspomene. Alli to je bila samo jedna prelazna faza, dizanje protesta sa nivoa mirnih okupljanja i šetnji na nešto što je već bunt i suptilan otpor. Prelazni korak između onoga 15.3. i ovoga sada.

Vraćati se na taj stepen bi bila nebuloza i autosabotaža, a da ne pričam što to ič ne bi pogađalo režim i ćacije (sem par odreda koji bi jurili pešake i vrteli kontejnere, a to je ništa) a pritom ne bi imalo ni toliko podrške među ostalim građanima.
Kojim ostalim građanima, na internetu?

Videli smo podršku u praksi, u donjem desnom ćošku piše vreme kad je nastao skrinšot, protest je počeo u 19 i 30.

1000050427.jpg

Mislim da se na ulici vidi šta ima koliku podršku, a ne na netu.

Tako je, sve je propalo i uzaludno zato što u četvrtak uveče u Beogradu, usred avgusta, na raskopanoj i radovima poremećnoj desnoj obali Save nije bilo više od 5000 ljudi spremnih i željnih da se tada mlate sa ćacijima i kerovima.

Nema veze što ih je bilo još toliko na NBG i time se decentralizovao sukob (što nam svima treba).
Nema veze što su ih nalupali i ponizili u ostatku Srbije.
Nema veze što je u istom tom Beogradu prethodnih večeri bilo mnogo više, i biće ih još više pri kraju meseca.
Ne. Hajde da sve skaliramo i oladimo jer je jedan dan u jednom gradu prošao kao peh.

A vratićemo se na prelaženje ulica i večernje bleje pored đubreta. I tako ćemo da vršimo pritisak na novog Miloševića dok ne popusti i ne preda se. Okej.

Vrh