Kailan
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.08.2015.
- Pohvaljen
- 14.088
У марту си писао како је проблем што је миран протест уместо да полиција бије грађане сада пишеш да је проблем што није миран протест већ полиција бије грађане. И то је знак да се ствари погоршавају. Буквално сваке године од када те знам на форуму свако твоје политичко писање се своди на то да се ствари погоршавају, да не треба учествовати у политици јер се тиме "даје легитимитет" радикалима, да радикали не маре за легитмитет јер су криминалци, да нико ко се појави не ваља ако хоће да изазове њихов режим и да је овај народ на неки начин отписан. Треба се борити али никад на начин на који се тренутно бори. Ако је неко крив криви су ДОСовци.Напротив! Мени делује да сте управо ви у депресији јер се ирационално понашате и хватате за сламку спаса парцијалним издвајањем детаља из ове суморне друштвене реалности и још суморнијих догађаја.
У пола године од мира љубави преко фантазије о изборима до оклопњака и гумених метака на народ. И у све то без филтера, без преиспитивања а на позив некога са неког инстаграм профила.
Хвала што си приметио да пишем исто и да сам истог става месецима и годинама. Пробајте, тако се боље и објективније примећују промене друштвеног и политичког дискурса.
Да би био доследан морао би да се појавиш за заправо ставом шта конкретно треба урадити уместо да се сваки пут појавиш критикујући шта се ради јер не треба тако и да би било боље да је боље. Да, знамо да велика већина грађана није спремна да иде у насилне протесте, да тако нешто у једном друштву могу да иду само млади и здрави, да ће полицијска бруталност утицати на то да се већина старијих и млађих људи, болесних, жена итд. предомисле уместо да ризикују да их картел бије или убије. Не знам да ли си у марту очекивао да ће баба са штакама да трчи на тенкове
Једини начин на који могу да замислим да ико тврди да је "ситуација сада гора" је да криви студенте и демонстранте за насиље режима, па ето раније је био режим на страни Срба а сада га напада и уништава чиме су се ствари погоршале. Провлачиш паралеле са Косовом али није се ситуација на њему погоршала за Србе зато што су пружали отпор и ризиковали насиље већ зато што су "бојкотовали" изборе, ћутали и помирили се са ситуацијом.
Успешност борбе против режима је маса пута убрзање, огољивање СНС-а не као политчке опције већ као голог, издајничког криминалног картела ПУТА домет информисања на што већи број људи. А то што се зло режима све више и више показује није знак да се ствари погоршавају јер су они били једнако зли и пре, само су се крили иза "европског пута", Путинових посета и раста БДП-а. Једнако су били зли и када су палили Београд јер је Косово прогласило независност, организовали хулиганске ударе и претње бомбама у центру Београда због параде поноса итд.