Ovo nikako nije dobro. Spremni su na eskalaciju, da izazovu nemire i uvedu vanredno stanje. One betonske barijere oko Ćacilenda lako mogu biti priprema da ne prizna poraz na izborima i da pokuša da izbegne epilog kao 5. oktobra.
Izvinite sto pisem non stop, ali bas sam potresena... slusala sam Ponosa jednom kazr da AV ne igra vanredno stanjeOvo nikako nije dobro. Spremni su na eskalaciju, da izazovu nemire i uvedu vanredno stanje. One betonske barijere oko Ćacilenda lako mogu biti priprema da ne prizna poraz na izborima i da pokuša da izbegne epilog kao 5. oktobra.
Pitam u praksi.Vanredno stanje je zakonski okvir koji daje šira ovlašćenja organima sile i strukturama vlasti.
U pravu si, to zapravo ima smisla. Ako želi da održi kakav takav EXPO vanredno stanje mu ne ide u prilog. Mislim da će se truditi da održi privid normalnosti do tada, iako je ovo sve daleko od normalnog.Izvinite sto pisem non stop, ali bas sam potresena... slusala sam Ponosa jednom kazr da AV ne igra vanredno stanje
1.nece ga narod postovati, a onda se ide uuuu...da ne pisem, a to mu je ili-ili, u svakom slucwju posle toga ne moze da nastavi kao da nista nije bilo
2.ne sme zbog EXPO, jer u 2025 vanredno stanje, a losle godinu dve, svi na vlasti isti, a da zemlje dolaze kao da je bezbedno...tasko da ce biti tako
Ne znam, opet, msilim da Vanredno stanje je mogao i lakse i brze u mnogo drugih sitiacija ( blokade u BG, npr)
Ne znam sta je cilj, a mozda i jeste vanredno stanje, ali opet cak i da svi to ispostujemo, pa nismo imali operaciju mozga da se ne bunimo vise?
Da uhapsi građane? Pa sad kad se vidi kako policija (ne)reaguje, sud i tuzilastvo...ima li svrhe verovati u objektivnost i da i to precutimo?
Ko mu smislja ove korake?! Da li su ludi?! Pa Uzice je "gorelo" zbog ovoga, sta ce ljudi da kazu u tim gradovima?!
One setnje po Srbiji mi se cine tako daleko ... kao pre 5g
Hvala.Ванредно стање у пракси:
1. Забрана свих окупљања
2. Полиција може да хапси и притвара без налога
3. Могућност упада на факултете.
To je tačno. Ali nam ga neće dati. Isto kao što neće dati ni bolje izborne uslove. Moramo da se izborimo pod ovakvim uslovima.Jedino je RTS bitan.
To je najpametnija stvar koju su mogli da urade, da znaš kako su svi bili mirni ko bubice.Hvala.
Fun fact
10 godina su nas neki ljudi plasili kako će Milosević uvesti vanredno stanje, a onda ga uveli upravo oni.
Nemoćan odgovor.Ове врућине не стају па можда воду да им принесете или до сада најјачи и најсрдачнији загрљај можда упали.
Насиље режимских хорди је сада нормализовано и више не револтира ни просечног нормалног човека, институције и медији креирају сада потпуно бестидно потпуно искривљену реалност за своје хипнотисано бирачко тело, запад је отворено на страни режима, Кина као саучесник у убиству 16оро невиних је очигледно на страни режима а Америка је толико на страни Хуље да чак ни онај дипломатски мега скандал на Флориди није изазвао никакву њихову реакцију.
Пошто се 15. март суштински није десио у облику у ком је је био зацртан и подарен овој светини, пошто је малограђанштина победила, 16. март је трајна категорија, трајни пакао за овај напаћени народ осуђен да га сатире домаћи тирјанин са својим хордама поганих изрода. Ових 5 месеци ужаса је његова креација, нови стандард на који је већ навикао већину "народа".