Šta je novo?

Izbori 2025

Patetičnih ni 400 000 glasova posle svega što se desilo u maju te godine i 11 godina pre.

24.9.2000. i ćao zdravo. Ne pomaže ništa, nikakvi ljudi iz RS, ni ništa.

Imali su šansu da uzmu 500 000 glasova i propustili je. Sad je gotova za sve vremena i to može jedino studentska lista.

1000047154.jpg

U prevodu, bacili smo preko 100 000 glasova. Niko živ ne bi glasao za te neke opskurne stranke da je glavna imala program i normalnog kandidata.

Dobro, ne baš niko živ, ali zanemarljiv broj.

Niko ne spori da smo većina.

Poenta je da nešto poput SPN-a je protraćilo potencijal i to što su dobili, a što je patetično za Beograd, neće više nikada dobiti.

Ostaje im da podrže studentsku listu ili da budu novi Vuk Drašković, mada ni toliko neće dobiti, a studentska lista će sama ikati dovoljno.

Ta opozicija je u decembru 2023. dobila preko 400 hiljada glasova u Beogradu.
Ljudi glasali za opoziciju mahom da ne bi gledali Vučića. Glasao sam za Đilasovu stranku, iako uopšte nisam fan te politike. Ljudima preko glave ove vlasti pa glasaju za manje zlo. Nemojte misliti da neko glasa za opoziciju zato što se nekome sviđa njihova politika. Ptica na grani zna da je 2023. godine opozicija pobedila u Beogradu. Da nije tako, Vučić bi odmah proglasio pobedu, makar imao jedan glas više. Što se tiče Nestora, on je igrač vlasti. Neće sa opozicijom ni na lokalu? Pa druže, ti nikada nećeš prebaciti 10%, kako misliš da budeš vlast? Da je ponudio opoziciji saradnju uz to da gradonačelnik bude onaj nesrećni Jerković, verujem da bi opozicija prihvatila. On uopšte nije hteo da pregovara. Dakle, smetalo koje je instalirala vlast. Imali ste u kampanji i oni glupost Vladete koji vređa stanovnike Borče, kao da oni ne glasaju.

Uvek neki pogrešan potez, uvek neka izgovorena glupost koju vlast jedva čeka. Ne, nije sumnjivo. Takođe, Milić u Nišu gde je pobedu prepustio Vučiću. Stigao poziv iz ambasade SAD-a i sve rešeno. Eto, to vam je opozicija u Srbiji. Ono što je zanimljivo, svaki put posle izbore krađe, Vučić je nešto dao Kosovu. Posle decembarskih izbora, već u januaru je dozvolio automobilima sa kosovskim tablicama da ulaze u Srbiju. Dakle, to je igranka EU-Vučić-Opozocija. Imaš ludaka koji bi d..e prodao za vlast i opoziciju koja sanja skupštinsku šniclu.

Poslednja izmena:
Ništa drugovi, otvorio Šarović lepe prostorije u Nišu. Ne branim Đilasa, ali eto vidim gde većina slobodarskih Beobuildera naginje, onda za druga Šarkija kad već Nestor je SNS. Šarki sigurno nije jer je bio desna ruka Šekija koji je sada u gradskoj vlasti sa SNS pa čak ima i gradskog člana veća sa Zvezdare zaduženog za saobraćaj.
Ma jok, treba pratiti i dati poverenje onima koji su prepoznali potencijal u Šapiću, Malom, Trivanki, Šutanovcu, Lečiću, Čomićki, Čadi I mnogim drugim znanim i neznanim junacima.
U
Za razliku od njih, Šarović je imao 17 godina da preleti (verovatno mnogo lakši put nego ostali) i iz nekog razloga je odlučio da to ne želi. Od cele opozicije (do pojave studenata) on je neko za koga se može reći da je najmanja verovatnoća da bi kad zatreba preleteo i održao SNS na vlasti. Uključujući i lidere tvoje stranke i pokreta. I ti to znaš.

Na Šarovića se iz "opozicije" diže kuka I motika samo iz razloga jer osim na Vučića udara i na Vučićeve gospodare. E tu je problem, jer su oni gospodari i ostatku opozicije.

Prozivaš narod da nekog čega i da neće da se uprlja? Studenti nisu (bili) politička opcija nego baš taj narod (samo mlađi deo) koji je ustao i pokazao zube režimu. I uradili više nego što je opozicija uradila za 13 godina.
I dobili podršku od ostatka naroda za svoju borbu, pa su izveli ljudi na ulice koliko cela opozicija nije za prethodnih 13 godina.

I to su uspeli jer su imali jedan ispravan cilj. I nisu pored tog jednog cilja imali još 100 drugih ciljeva koji su direktno protiv nacionalnih i državnih interesa Srbije.
A opoziciju to mnogo boli jer ne mogu više da igraju igru koju su im Vučić i mentori namenili. Da izigravaju fikus sa ciljem da se vlast nikad ne promeni a da se ima privid demokratije. Stabilokratija.
I zbog toga napadi i podrivanje studente dolazi ne samo od vlasti nego je sastavni deo toga i opozicija.

Šarović / Beogradski sindikat - mi malo stariji ih nikada nećemo prihvatiti.

Ako studentima ne smetaju, šta da se radi. Ne postoji (da ponovim NE POSTOJI) politička opcija koja će zadovoljiti 100% svakoga, ali to nije razlog da ih ne podržim.

Isto je to i sa zastavama. NE POSTOJI šansa da se svima sve svidi kod studenata. Ako ćete zbog zastave Isusa glasati pre za SNS (ili ne izaći na izbore) nego za studente, onda ne znam šta da vam kažem, osim da shvatite kako svet funkcioniše.

Šarović je radikal u duši i on može biti prihvatljiv samo desničarima kojima SNS nije dovoljno desno, pa bi nešto tvrđe (slično glasačima koji su istorijski birali Dveri, Zavetnike, Nestora itd.).

To što je on protiv vlasti ne znači da je dobra opcija po definiciji, znači da samo nije uspeo da nađe zajednički jezik sa Šešeljem.

Šarović je radikal u duši i on može biti prihvatljiv samo desničarima kojima SNS nije dovoljno desno, pa bi nešto tvrđe (slično glasačima koji su istorijski birali Dveri, Zavetnike, Nestora itd.).

To što je on protiv vlasti ne znači da je dobra opcija po definiciji, znači da samo nije uspeo da nađe zajednički jezik sa Šešeljem.
Evo meni SNS nije dovoljno desno, tj. ne vidim da je desno uopšte. Studenti su mi jedno 100x više desno i od vlasti i od opozicije.

Šta je to što definiše SNS kao desnu stranku?

S druge strane, i da imam neka leva politička ubeđenja, opet bih bio protiv SNS a i ostatka opozicije, jer su studenti 100x više levo i od jednih i od drugih.

Vi biste da rušite Vučića, ali po vašim uslovima.
Prošlost a i sadašnjost u vidu studenata vam je pokazala da to tako ne ide.

Slobodan si da podržiš koga god hoćeš. Ja sam istakao da je Šarović deo te SRS-SNS linije, samo je odmetnuti element. Moj stav je da se sa tom kancerogenom politikom mora prekinuti jednom za svagda i zato sigurno neću podržati Šarovića na bilo kojim izborima.

Ne znam ko smo to mi?

Slobodan si da podržiš koga god hoćeš. Ja sam istakao da je Šarović deo te SRS-SNS linije, samo je odmetnuti element. Moj stav je da se sa tom kancerogenom politikom mora prekinuti jednom za svagda i zato sigurno neću podržati Šarovića na bilo kojim izborima.

Ne znam ko smo to mi?
Vi ste oni koji malo malo pa pričaju o Šaroviću i vraćaju ga na temu.

Na ovoj temi, kontretno Vučko koji je svima koji imaju nešto protiv opozicije poručio da imaju Šarovića I da otvara svoje kancelarije po Nišu. I ti, koji nakon toga nastavljaš da razvijaš priču ko je I šta je Šarović.

A Vučku nije prvi put da piše o njemu. Očigledno mu je stao negde na žulj pa ga detaljno prati i obaveštava o svim njegovim akcijama. Čak i u Nišu.

A na forumu ga niko nije ozbiljno spominjao kao neku opoziciju (u nikog ne ubrajam MC/Cotru).

Situacija je veoma jednostavna, potrebno se "samo" dokopati izbora, koji će praktično biti referendum. Studentska lista(+ oni koji je podržavaju) sa jedne strane i sa druge crveno crna lista. Mi ili oni
Kada smenimo ovu mafijašku hobotnicu i pošaljemo većinu odgovornih u padinjak, onda ćemo na tim nekim sledećim slobodnim izborima birati (onda će biti relevantna i opozicija i taj Šarović). Ja očekujem oko 60% podrške za studentsku listu na tom referendumu(uz nešto predizborne kampanje i uz našu pomoć).
Vreme ne radi za crveno crnu listu (ma koliko izgledalo drugacije) Njihovi glasači se osipaju (bukvalno). Od januara do maja je u Srbiji umrlo 40864 osobe (ovde je po istraživanjima 80% njegovih glasača). Znači izgubio je 30k glasova za 5 meseci. Za to vreme je bar 15k mladih dobilo pravo glasa.

По чему је СНС "десно"? И ко је данас уопште десно или лево? Ево два екстрема - ЗЛФ и СНС. Имају потпуно исте газде и потпуно исте политичке циљеве.

И једни и други раде на колонизовању земље. Продаја ресурса, комплетне круцијалне индустрије, све. Они су у слово потпуно исти по том питању.

Даље - признање Космета. И једни и други активно раде на његовом предавању.

Нато или Русија? И једни други отворено НАТО.

Образовање? Увођење западног модела дезинтеграције образовања је један од темеља политике и СНС и ЗЛФ.

Може свака тема овако да се разложи, добиће се исти закључци.

И зашто би сутра неко гласао за мутавог Злобрицу уместо за Муслиоа? Али Злобрица ће наставити да прима апанажу, скупштински ресторан и све перкове који иду са положајем.

Мало ће да плаче кад се руши хотел Југославија, позиваће се на златно Титово доба и то је то од опозиционе борбе. А кинта капље и то сигурно директно и од СНС због подршке које им пружају.

Podele na "leve" i "desne", "demokrate", "socijaliste" i "radikale" su u ovom vremenu prilično besmislene kada postoje prilično očigledni uticaji stranih država, korporacija pojedinaca na politiku stranaka / pokreta...

Pa čak i ako nema tih uticaja, veoma je teško odrediti neku stranku / pokret u te klasične definicije.

A i zašto bismo to radili?

Podela na levo i desno, i isticanje te podele, je globalni trend i fenomen koji je nakon par decenija smanjene relevantnosti (ponovo) nametnut svetu početkom 2010ih. Da bi se skrenula pažnja sa većih i gorućih problema i razjedinili ljudi. Pritom 99% ljudi danas koji nisu pravnici nemaju pojma ni kako je uopšte došlo do koncepta i podele na levu i desnu politiku. I većina kao da je hipnotički zaboravila da postoji centar, odnosno kombinovanje i levičarskih i desničarskih stavova. A čak i neki koki znaju i razumeju da je to spektar, odbijaju da prihvate da bilo ko može da bude umeren ili centristički u bilo čemu. Pa sam tako na ovom ludom forumu nailazio i na podsmevanje ljudima koji su centristi. Jer masa Srba voli ekstreme i svoje granične poremećaje u kojima postoje samo dve suprotstavljene krajnosti.

Студентска листа не постоји.
Можда ће постојати, можда је већ формирана нека листа, али званично - не постоји.
Studentska lista kao pojam postoji.
Kada bude izbora dodaće neke ljude na tu listu. Zašto bi sada objavljivali pa da BIA krene da kopa po privatnim podacima tih ljudi i da im pakuje.
Što se mene tiče na toj listi mogu da budu i nasumično izabrani studenti/profesori/poljoprivrednici. Svakako će biti kvalitetnija nego ovo što imamo trenutno.
Moj glas će imati bez obzira ko bude na toj listi. Ideja je bitna, a ne ljudi. Program je apsolutno nebitan, jer sad nisu ti izbori. Sledeće biranje je referendum, a posle idu izbori.

Podela na levo i desno, i isticanje te podele, je globalni trend i fenomen koji je nakon par decenija smanjene relevantnosti (ponovo) nametnut svetu početkom 2010ih. Da bi se skrenula pažnja sa većih i gorućih problema i razjedinili ljudi. Pritom 99% ljudi danas koji nisu pravnici nemaju pojma ni kako je uopšte došlo do koncepta i podele na levu i desnu politiku. I većina kao da je hipnotički zaboravila da postoji centar, odnosno kombinovanje i levičarskih i desničarskih stavova. A čak i neki koki znaju i razumeju da je to spektar, odbijaju da prihvate da bilo ko može da bude umeren ili centristički u bilo čemu. Pa sam tako na ovom ludom forumu nailazio i na podsmevanje ljudima koji su centristi. Jer masa Srba voli ekstreme i svoje granične poremećaje u kojima postoje samo dve suprotstavljene krajnosti.
I ja sam nailazio na podsmevanje ljudima koji nisu ni levo ni desno ni u centru.

Ako misliš na mutavce koji žive u Srbiji, koji dožive nekoliko izbornih procesa, i ni posle 6-7 izbora i pisanija o tome ne nauče da, po važećim imbecilnim zakonima Srbije, njihov neizlazak na izbore automatski znači glas za aktuelni režim... onda da, bilo je i biće podsmevanja takvim ljudima. Mislim ne samo ovde na forumu nego generalno širom zemlje.

A ima i onih što 2012. glasaše tako da kazne žute gonoreje a zato nam svima nakačiše SNS ebole koje će nas j...ti duplo duže i duplo jače, ako ne čak i duže.

Vrh