Šta je novo?

Izbori 2025

Ljudi, jel ovde na temi ili "crna medalja" kačen SNS plakat neko selo, mesto na S.....tamo kod Ćuprije, skup, iće i piće.... jel to bila lažna vest?! Za danas, 20.

Sekiram se Dragan sa konjskom glavom peče vola u Gorobilju u utorak, išla bih da vičem Aco Srbine, kako li se ulazi?
Jel otvoreno za sve, verujem da bi se Uzicani rado odazvali?

Na današnji dan pre 30 godina.

Nešto ovih dana razmišljam, koliko su Srbi propali kao narod i nacija kada su prepustili vlast (svesno ili nesvesno, potpuno svejedno):
  1. nekadašnjem Šešeljevom potrčku
  2. koji nema nijedan svoj porodični grob u Srbiji
  3. čije etnografsko poreklo nije iz Srbije već iz Bosne,
  4. koji je bio mediokritet i nije mogao da dogura dalje od generalnog sekretara odnosno pozicije trećeg čoveka u SRS
  5. koji nema dan radnog staža izvan politike

Poslednja izmena:
Ипак је црвени усташа као доживотни диктатор Србима одмах након претрпљеног геноцида почињеног од стране његовог народа непревазиђена глупост и историјска перверзија без пандана јој у свету.

Inače u Ćacilendu večeras umesto Baje Malog Mindže puštaju isključivo stranu muziku. Puštali su čak i Freed from desire.

Neverovatno koliko ništa svoje ne mogu da smisle.

Nešto ovih dana razmišljam, koliko su Srbi propali kao narod i nacija kada su prepustili vlast (svesno ili nesvesno, potpuno svejedno):
  1. nekadašnjem Šešeljevom potrčku
  2. koji nema nijedan svoj porodični grob u Srbiji
  3. čije etnografsko poreklo nije iz Srbije već iz Bosne,
  4. koji je bio mediokritet i nije mogao da dogura dalje od generalnog sekretara odnosno pozicije trećeg čoveka u SRS
  5. koji nema dan radnog staža izvan politike
Hej, dokle god Đelić, Dinkić, Šutanovac, Vlahović i Tadić svako veče odlaze na spavanje plačući - vredelo je.

Širi se slobodna teritorija. Gde si pošao, Dragane?

Zato se mora još dinstati i bilo je zanošenje da se nešto moglo 15.3. ili ne znam kad. Dug je put još.

Žarkovo isto opasno pumpa, dotle se negde geografski stiglo, apsolutno me ne zanima koliko ovo snobovski zvuči, lepo je, centar i okolna naselja su slobodna, ćaciji su u rupama i priča se i govori slobodno.

Radim i govorim na javnim mestima apsolutno šta mi padne na pamet, pumpam za sve pare, pljujem bagru...

Sasvim slobodno i jasno i glasno pričam svuda, bez ijednog i najmanjeg problema do sada, ali već malo kad se odmakne od šireg centra, u fazonu sam da možda ne bih trebao i ne osećam tu slobodu 😁

Danas sam prošao celu Rakovicu, ono je i dalje prilična jeza.

- ,,Srbi nisu genocidan narod" grafiti svuda (naravno da Srbi nisu genocidan narod, ali zna se ko crta te grafite i čiji je to spin i ko na takav način zapišava teritoriju)

- Patko xepoj grafiti (isto režimski spinovi i Hepi propaganda i ćaciji koji većinom to pišu. Ne, nije napisan grafit da nije sve crno-belo i da istorija treba još da dokaže sve događaje i da je mnogo toga plod zapadne propagande ili da se oda počast našim žrtvama. Patko xepoj je klasično udbaško zamajavanje naroda, uglavnom onog potkupljivog, neobrazovanog, pokvarenog i nažalost često siromašnog).

- grupa penzića u Z majicama (opet radikalsko-udbaška propaganda kroz Hepi i slične. Nema veze koja strana je kome bliža, radi se o ispranim mozgovima koji gutaju ta sranja. Isto bih rekao i za nekog propaliteta u Azov majici ili šta znam, majici sa nekom oznakom američke vojne operacije u Iraku. Tužni i odrpani kojima je postalo jedino zadovoljstvo što su jutros uključili trovačnice od televizija i videli da je neko sravnio neko selo i zauzeo ga).

U selu gde imam vikendicu, 30 km od centra Beograda, penzioneri se isto polako lome. Prvi komšija, divan čovek, devedeset godina, vitalan maksimalno, nabrojao pet loših stvari koje su mu se desile u poslednje vreme, a nikad ni na šta ne kuka. Završio sa pričom da mu žena čeka na operaciju kuka, ali da je čuo priče da se sada puno čeka zbog demonstracija i blokada. Samo sam mu rekao da lažu i pitao ga zar mu žena već 3 godine ne čeka na tu operaciju... Složio se da lažu.

Tako da, sve u svemu, mislim da je vreme da se vrati fokus na RTS i REM. Nije ovde uopšte toliko daleko da se sve potpuno okrene, nije ovaj narod uopšte toliko rđav, osim izdajničkog crveno-crnog ološa, ali oni su manjina i takvih ima svuda. Ne bi trebali da su na vlasti ili na bilo kakvim funkcijama.

Ima itekako.

Srbi iz BiH, Hrvatske, Crne Gore su se pokazali kao katastrofalni menadžment kada su držali vlast u Srbiji od 1944. do dana današnjeg.
Srbi su Srbi. Prestanite sa tim podelama. Nema Srba i Srbijanaca - svi smo Srbi.

To što ima loših Srba "preko Drine" ne znači da su svi prekdrinci loši. Ima govana i sa ove strane Drine, pa ih niko ne naziva šumadinskim ili mačvaskim govedima.

SSSS - shvatite več jednom.

Potpuno nepotrebna. Kao sto ne postoje Hrvati i Hrvatijanci, Slovenci i Slovenijanci, tako ne treba da postoje Srbi i Srbijanci.

Kao da smo stvoreni da unosimo neke podele medju nama.

Ne postoje Slovencijanci i Hrvatijanci jer je njihov broj van granica matične države statistička greška, dok Srba ima značajan broj u četiri države.

Da li su se Italijani ili bilo ko u Americi nazaivali nekako drugacije. Eventualno Italo-Americans. Postoje Srbi u Srbiji i Srbi van Srbije. Svako nametanje drugog imena, plus sto se to uglavnom radi u pezorativnom kontekstu je uzasno lose po nas narod.

To je prilicno dubok problem povezan sa mnogo cime (izmedju ostalog i sa izjednacavanjem srpstva i pravoslavlja), ali mozda je bolje da ne gusimo temu o tome.

Imamo jednu zastavu ispod koje smo napokon uspeli svi da stanemo. Razlike postoje, ali praviti razlike izmedju pravoslavnih Srba medjusobno je jako lose. Uspeli smo Muslimane da stavimo pod srpsku zastavu, ali cemo se posvadjati sa Srbima iz Republike Srpske!?!?

Cujte Srbi bi morala da bude obavezno stivo i da se procita svake godine makar jednom, pa da se malo uzmemo u pamet.

mislim da je to malo naduvano te price o razlikama izmedju srba iz srpske i ovde. uglavnom oni najglasniji smaraju
ali ako zelim da budem iskren, vise sam to slusao sa one strane drine nego odavde. kod mene na faksu je bilo dosta (ono bash dosta) srba iz srpske i crne gore (oni su mogli na budzet isto). i uglavnom sam od njih dobijao komentare da smo "manji srbi" (edit: iz srpske, iz crne gore ne)
ali to je bio fax, deca, kontam neko im punio glavu

Da li su se Italijani ili bilo ko u Americi nazaivali nekako drugacije. Eventualno Italo-Americans. Postoje Srbi u Srbiji i Srbi van Srbije. Svako nametanje drugog imena, plus sto se to uglavnom radi u pezorativnom kontekstu je uzasno lose po nas narod.

To je prilicno dubok problem povezan sa mnogo cime (izmedju ostalog i sa izjednacavanjem srpstva i pravoslavlja), ali mozda je bolje da ne gusimo temu o tome.

Imamo jednu zastavu ispod koje smo napokon uspeli svi da stanemo. Razlike postoje, ali praviti razlike izmedju pravoslavnih Srba medjusobno je jako lose. Uspeli smo Muslimane da stavimo pod srpsku zastavu, ali cemo se posvadjati sa Srbima iz Republike Srpske!?!?

Cujte Srbi bi morala da bude obavezno stivo i da se procita svake godine makar jednom, pa da se malo uzmemo u pamet.

To su regionalne netrpeljivosti i uzajamne su. Meni je deo porodice iz RS. Nipodaštavanje postoji na obe strane.

Ne vidim problem sa terminologijom s obzirom da se tiče čisto geografije i ne govori o tome ko je veći ili manji Srbin. Termin Srbijanac je često korišćen od strane samih Srba, npr. Vojvođani ga koriste. Dosad nikad nisam čuo da je neko upotrebio termin pežorativno, daj mi neki primer?

To su regionalne netrpeljivosti i uzajamne su. Meni je deo porodice iz RS. Nipodaštavanje postoji na obe strane.

Ne vidim problem sa terminologijom s obzirom da se tiče čisto geografije i ne govori o tome ko je veći ili manji Srbin. Termin Srbijanac je često korišćen od strane samih Srba, npr. Vojvođani ga koriste. Dosad nikad nisam čuo da je neko upotrebio termin pežorativno, daj mi neki primer?
Apsolutno treba zabraniti izraz Srbijanac. Za vecinu ljudi je uvredljivo (ukljucujuci mene i gomilu ljudi koje znam). Vec sam ovo komentarisao i na drugoj temi. Ovo je samo jako mocan alat za razdvajanje stanovnistva. I Srbi iz Republike Srpske, i Vojvodine i Centralne Srbije su svi Srbi, gde god da se nalaze svi su Srbi. Tacka.

Vrh