Jedino da te upoznajem sa svakom od tih osoba. A ja ih mnogo znam. Nije čovek plaćenik, nije bot, a kada ga pitam zašto glasa za Vučića, kada generalno ima mnogo negativnog da kaže za njegovu vlast...Odgovor je suštinski: ,,Bolje da ostanu ovi komarci, da ne bi došli drugi, ovi su bar nagojeni, a sledeći dok dodju, pa dok se oni nagoje, a i onako će da sjaše Kurta, da bi uzjahao Murta".
Nikad nisu puniji kafici, nego sada.
Nikada više ljudi ne ide na letovanje, nego sada.
Nikada ljudi nisu bili bolje obučeni, nego sada.
Nikada ljudi nisu više para trosili na lična zadovoljstva, nego sada.
Nikada nije bilo više automobila, nego sada.
Jel jede neko manje, zato što je hrana skuplja u odnosu na prosečnu platu, a samo zbog toga? -Nisam upoznao nikada takvog.
Jel neko prestao da se vozi automobilom, jer je gorivo skuplje? - Isto nikoga takvog nisam upoznao.
Nešto slično?
...
..
.
Oko nekih stvari ne treba filozofirati i od njih praviti nauku. Jednostavno su jasne. I da dodam još nešto - neradnici, ulizice, prišipelje nikada nisu živeli bolje, nego što sada žive. - A na račun ljudi koji moraju da rade. Od svih para koje ja državi dam kroz komunalije i slično...Pitaj Boga koliko se od toga odvaja za neradnike. Za šta krivim ovu vlast.
Jel znaš koliko ja treba danas da rmbačim da zaradim dnevnicu koju zaradi ,,student koji hoće da uči"? A kako je on ,,zarad"i i svaki dan mu ,,kaplje"? I da su samo oni, a mnogi su.
Ne žive svi bolje sada, nego pre 12 godina, zato što su se doškolovali, napredovali u poslu, sami se za to izborili svojim radom,...Neki zive bolje zbog drugih stvari.
Naravno da to nije Vučićeva zasluga, ni njegove stranke. Nisam to ni rekao, ne znam odakle ti, ali bitno je da ti znaš. Naravno da će prosečna plata da bude veća sada, nego 2 godine nakon bombardovanja. To da nije stopa korupcije za vreme prethodne vlasti bila velika kao sada, nisam saglasan. Sistem je isti, tada i sada. Samo su drugi ,,glumci". I tada je sjahao Kurta, da bi uzjahao Murta, koji evo još jaše. I da je DS do dan danas ostala na vlasti, ako ne bi bilo isto kao sada, ne bi bilo mnogo drugačije. Problem je što ukorenjeni sistem ostaje, a menjaju se vlasti koje nasleđuju isti.
To što se bolje zivelo 1980-e, debelo je kasnije plaćeno. To je bilo kao da podigneš kredit koji potrosiš na opšte potrebe svoje kuce i porodice i ti ces stvarno taj period dok se ne ,,istopre" pare od kredita da živiš bolje. A šta posle kada se ,,istope", a rata kredita ti dodje na naplatu i ti automatski ostaješ bez manje redovnih primanja? ,,Žuti" nisu izgradili nikakav ne znam kakav pravni sistem, kao što ga ni sada nema. Bilo je zaštićenih tada, kao što ih ima i sada. Zakon je i tada važio samo za ,,boraniju", kao što i sada važi.
Troši se više na mnogo veći broj stvari od odmora. Sa ostatkom drugog dela tvog posta sam saglasan.
Ispada da je vreme ,,Žutih" bilo zlatno doba u odnosu na sada. Ne, nije. I da su ostali oni na vlasti, ne bi bilo mnogo drugačije, nego sada. Istina je da su oni nasledili mnogo manje i zemlju u mnogo težoj situaciji, nego sadašnja vlast i da to nije za poređenje u tom smislu, ne nekom drugom jeste. Država se nalazila u totalno drugačijim situacijiama i prilikama. Ali i jedni i drugi su ista predstava. samo su drugi glumci.
I treba da se trosi više nego ikad i da raste zivotni standard. Ali ne i da sa druge strane i dalje postoji visoka stopa korupcije, stranackih protekcija i sličnog. Koliko je samo ljudi pre bilo u DS-u, sada je u SNS-u i kada dode neka sledeća stranka na vlast, učlaniće se i u nju i opet imati ličnu korist u odnosu na druge koji nisu. Oni su navikli da fukcionisu tako - da parazitiraju.