Blade
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.11.2015.
- Pohvaljen
- 1.967
Jedino da te upoznajem sa svakom od tih osoba. A ja ih mnogo znam. Nije čovek plaćenik, nije bot, a kada ga pitam zašto glasa za Vučića, kada generalno ima mnogo negativnog da kaže za njegovu vlast...Odgovor je suštinski: ,,Bolje da ostanu ovi komarci, da ne bi došli drugi, ovi su bar nagojeni, a sledeći dok dodju, pa dok se oni nagoje, a i onako će da sjaše Kurta, da bi uzjahao Murta".Извор? Ја никад нисам упознао такву особу. Имамо документовано да људи гласају за њега јер су уцењени или плаћени и имамо документовано (и сам сам упознао шачицу) људи који гласају за њега јер мисле да је он најбољи политичар на свету који је лично одговоран за пензије које плаћају. Никад упознао нити чуо за неког његовог гласача који није ни плаћен ни његов симпатизер тако да ме живо занима одакле податак да такви чине највећи део његових гласача
Nikad nisu puniji kafici, nego sada.А како ће другачије када је инфлација висока? Више пара троше сада када је млеко 150 динара него што су трошили када је млеко било 50 динара?
Ако мислиш генерално на обим производа и услуга то је нормална последица комерцијализације економије, што се више ствари плаћа то се више приходује и више троши. Неће се више трошити када су ствари "бесплатне" / социјалне. Такође, глобални је тренд да ствари краће трају и чешће се купују.
Бољи би ти био аргумент да је животни стандард бољи мерен односом плате и корпе али се то дешава дуги низ деценија и дешавало би се и без СНС-а. На крају крајева Србија је на самом дну континента по куповној моћи тако да није изненађујуће да има простора за раст у том погледу
Nikada više ljudi ne ide na letovanje, nego sada.
Nikada ljudi nisu bili bolje obučeni, nego sada.
Nikada ljudi nisu više para trosili na lična zadovoljstva, nego sada.
Nikada nije bilo više automobila, nego sada.
Jel jede neko manje, zato što je hrana skuplja u odnosu na prosečnu platu, a samo zbog toga? -Nisam upoznao nikada takvog.
Jel neko prestao da se vozi automobilom, jer je gorivo skuplje? - Isto nikoga takvog nisam upoznao.
Nešto slično?
...
..
.
Oko nekih stvari ne treba filozofirati i od njih praviti nauku. Jednostavno su jasne. I da dodam još nešto - neradnici, ulizice, prišipelje nikada nisu živeli bolje, nego što sada žive. - A na račun ljudi koji moraju da rade. Od svih para koje ja državi dam kroz komunalije i slično...Pitaj Boga koliko se od toga odvaja za neradnike. Za šta krivim ovu vlast.
Jel znaš koliko ja treba danas da rmbačim da zaradim dnevnicu koju zaradi ,,student koji hoće da uči"? A kako je on ,,zarad"i i svaki dan mu ,,kaplje"? I da su samo oni, a mnogi su.
Ne žive svi bolje sada, nego pre 12 godina, zato što su se doškolovali, napredovali u poslu, sami se za to izborili svojim radom,...Neki zive bolje zbog drugih stvari.
Naravno da to nije Vučićeva zasluga, ni njegove stranke. Nisam to ni rekao, ne znam odakle ti, ali bitno je da ti znaš. Naravno da će prosečna plata da bude veća sada, nego 2 godine nakon bombardovanja. To da nije stopa korupcije za vreme prethodne vlasti bila velika kao sada, nisam saglasan. Sistem je isti, tada i sada. Samo su drugi ,,glumci". I tada je sjahao Kurta, da bi uzjahao Murta, koji evo još jaše. I da je DS do dan danas ostala na vlasti, ako ne bi bilo isto kao sada, ne bi bilo mnogo drugačije. Problem je što ukorenjeni sistem ostaje, a menjaju se vlasti koje nasleđuju isti.Ти жути су највећим делом и сада на власти, тј. малтене сви истакнути жути лопови су се интегрисали у режим. Но и поред тога је стање корупције у Србији било далеко боље тада него сада
Цео аргумент ти се суштински своди на реторику коју Вучић воли да користи а која се тиче дугорочних позитивних трендова који су резултат акумулације вредности и научног/технолошког напретка. Данас је боље него 2008. зато што је економија већа и више је изграђено - да, зато што је прошло 12 година када су милиони ломили кичму да акумулирају вредност и унапреде привреду. То не значи да је то Вучићева заслуга нити да систем над којим су он и његова странка имали моћ није деградиран.
To što se bolje zivelo 1980-e, debelo je kasnije plaćeno. To je bilo kao da podigneš kredit koji potrosiš na opšte potrebe svoje kuce i porodice i ti ces stvarno taj period dok se ne ,,istopre" pare od kredita da živiš bolje. A šta posle kada se ,,istope", a rata kredita ti dodje na naplatu i ti automatski ostaješ bez manje redovnih primanja? ,,Žuti" nisu izgradili nikakav ne znam kakav pravni sistem, kao što ga ni sada nema. Bilo je zaštićenih tada, kao što ih ima i sada. Zakon je i tada važio samo za ,,boraniju", kao što i sada važi.Исто људи воле да користе када критикују нпр. Краљевину Југославију типа "боље се живело 1980-е него 1930-е". Мош' мислити. Зато је наша земља била демократичнија 1930-их него Немачка а данас је међу политички најболеснијим и криминалним, аутократским сенгрупима Европе
Узимајући у обзир да се цео правни систем који су изградили "жути" и остали ДОСовци убрзано деградира, неизбежно ћемо се у то стање вратити ако се овај режим не скине са власти. Остаје нам само да нас увуче у неки непотребни рат како би задржали власт и појачали све ово остало што си набројао а што већ имамо
Troši se više na mnogo veći broj stvari od odmora. Sa ostatkom drugog dela tvog posta sam saglasan.Blade, poredis sisteme koji imaju svojih osobenosti i zivot koji se ne moze porediti.
Slobino vreme -hiperinflacija, rat, bombardovanje.
Period DS - uspostavljanje PDV, bankarskog sistema, vracanje sistema pravde i prava uz internrne razlike 101 DS stranke koje su cinile jedinstven foront
Peruod SNS, ubiranje plodova pojedinih uspostavljeni sistema, uspostavljanje svojih sistema, fokus na strane investicije i kapitalne projekte.
Ne bih nista pisala da nije ovo o ekonomiji, ja sam mali ekonomista, ne razumem sve, ali ne treba da poredis stanje sada sa Slobinim ili DS.
Inflacija nije pod kontrolom sto se vidi po cenama i vrednosti dinara. Trosi se ali na sta? Ogromna je razlika između srednjeg i bogatog sloja, između gradova, između profesija ( to do sada nismo imali) ali da se u glavnom radi za standardne tr.i jednan odmor i to je to.
Dobro pitanje je kako mi to tako zivimo? Ja mislim na kredit, a to dolazi na naplatu u buducnosti.
Ko god dodje posle ovih bice u problemu, ali se mora drzava staviti na stabilne temelje. Vi govorite o Predsedniku cije su slike na nekim paketima necega, gde strane sluzbe ispituju saradnike, gde je Jovanjica sitnica, gde se krsi Ustav i zakoni kako usta otvore, a nude se prirodna bogatstva zemlje uprkos volji građana...
To do sada tako ocito jismo imali, meni ovo vreme lici na 90te i to doba tih kriminalaca po kvartovima...samo sada imaju funkcije.
Covek je stavio satore na kljucni put kroz BG ispred sticenih objekata i napunio batinasima.....pa to je nesto sto bi trebalo da bude crvena linija.
Svako ima pravo na misljenje, ali ja moram da dodam. Treba se podsetiti svega, kad ovako rade sto je ocito, sta jr tek kriveno. Na X kazu Policija zajmi novac od Kladionica da isplati plate, ne verujrm ali sve je ludo. Mi lako mozemo upasti u velike probleme ako neodgovorne osobe brinu o ekonomiji.
Ispada da je vreme ,,Žutih" bilo zlatno doba u odnosu na sada. Ne, nije. I da su ostali oni na vlasti, ne bi bilo mnogo drugačije, nego sada. Istina je da su oni nasledili mnogo manje i zemlju u mnogo težoj situaciji, nego sadašnja vlast i da to nije za poređenje u tom smislu, ne nekom drugom jeste. Država se nalazila u totalno drugačijim situacijiama i prilikama. Ali i jedni i drugi su ista predstava. samo su drugi glumci.
I treba da se trosi više nego ikad i da raste zivotni standard. Ali ne i da sa druge strane i dalje postoji visoka stopa korupcije, stranackih protekcija i sličnog. Koliko je samo ljudi pre bilo u DS-u, sada je u SNS-u i kada dode neka sledeća stranka na vlast, učlaniće se i u nju i opet imati ličnu korist u odnosu na druge koji nisu. Oni su navikli da fukcionisu tako - da parazitiraju.
Poslednja izmena: