Šta je novo?

Izbori 2025

A kakva je mogućnost, hipotetički da se masa automobila pokvari istovremeno na određenom mestu, recimo na Gazeli? Da li bi mogli tada da pišu prijave i iz kog razloga? Kvar automobila nije prekršaj. Auta ne bi smeli da oštećuju, a parking servis ne bi mogao sve da ih odnese jer bi mogla da se kvare iznova druga (zbog solarne oluje recimo).
Sad je prilika iznositi kabasti otpad. Gradska čistoća to ionako odnosi besplatno prvog vikenda u mesecu, tako da. Početak je meseca još malo, kako kažu, ko rano grabi, dve ptice rani, ili tako nešto. A bitno je istaći da se kabasti otpad mora ostaviti pored kontejnera, koji se slučajno mogu zadesiti na sred ulice.

Babe i žabe. Zaobiđi me. Izađi napolje i uradi nešto korisno umesto što cepidlačiš tu. Ja obišao pola grada, sada pravim predah kod Taša.

Ozbiljno me je zanimalo tvoje mišljenje i nisam očekivao ovakav odgovor, ali kapiram da je usledio zbog nedostatka argumenata. Kakve babe i žabe? Bravo majstore što si obišao pola grada, svaka čast, evo ako ćemo da ga merimo, dok si ti spavao ja sam celu noć bio napolju.

Ja sam cuo iz trece ruke od coveka "koji se razume" da ce Psiho raspisati izbore u septembru.
Naravno, ovo je potpuno neprovereno, ali nek stoji ovde :)
Ne znam sta da mislim za ovo. Postoje 2 opcije zasto bi on bio prinudjen da raspise izbore ove godine. 1) nateran od onih koji ga drze i 2) siguran je da moze da pokrade dovoljno za pobedu i pored nevidjenje kontrole koje ce sigurno biti......
A 1 i 2 mozda idu zajedno.

Ejjjj zaleću se maricama na ljude eejj pokusaj ubistava alo ljudi? Pa da sam tamo izlupao bih im šamare pa makar me u zabelu doživotno poslali...ej Policija pokušava da zgazi narod?! Aloooo probudite se svi koji čitaju ovo. Nema više diži ruke u vis...nije on više jedini koji nema legitimitet...policija je sada mafijaška organizacija.

Krugodvojkaši večeras pokazali kako se radi 💪😎

5062122887.jpg

0250743_3065.jpg

202063138.jpg
2506302755.jpg

30233352.jpg

Sad mi pade na pamet - na blokade treba donositi đubre sa divljih deponija po krajevima, na kolovoz izguravati nepropisno parkirane automobile, prepune kontejnere, građevinski materijal i ograde sa nelegalnih gradilišta SNS mafije, i ulicu generalno treba blokirati škartom sličnog tipa - pa da vidiš kako će službe konačno da očiste grad, i to ceo grad, za dva dana :ROFLMAO:
IMG_3453.jpeg

Nema na čemu Novi Sade!

Блокада саобраћаја није ултимативни циљ грађанске непослушности, већ је то свеопшти хаос, и показивање да власт нема никакав механизам контроле. Тако да све то итекако има смисла. На сваком ћошку је неки хаос.

Cilj blokada nije izazivanje haosa nego prebrojavanje koliko koja politička grupa ima članova. Normalan i bezbolan mehanizam takvog prebrojavanja su slobodni izbori. Samo onda kada su pošteni izbori onemogućeni, narod silom prilika pribegava jedinom načinu prebrojavanja koji mu je vlast ostavila, a to je onaj da svako na ulici svojim fizičkim prisutvom pokaže koliko kojih ima, i za šta su sve spremne pojedine od takvih grupa ako vlast ponovo ne omogući normalan i demokratski način prebrojavanja. Čovekovo fizičko telo na ulici tako postaje "zaokružena izborna ceduljica" u izbornoj kutiji, gde prebrojavanje "glasova" u toj kutiji manje zavisi od raznih komisija problematičnog sastava. Blokade i ulične manifestacije su dakle neka vrsta preliminarnih izbora sa povećanim "ulogom", pošto je već normalan način, slobodni izbori (a ne bilo kakvi izbori), od strane vlasti nelegalno onemogućen. Znači haos nije nešto nešto što bilo ko želi ili planira, nego prosto jedno neželjeno ali moguće buduće stanje koje tek tada svima postaje jasno vidljivo kao potencijalni razvoj događaja ako se i ovakvo mirno upozorenje ne usliši, pa se sve svede na haotične spontane reakcije miliona državljana neke zemlje na primenu sile prema njima, i na dugoročnu represiju. Legitimitet vlasti postoji samo ako je svima omogućeno da prvo budu objektivno informisani, i da se zatim se tako informisani slobodno izjasne na poštenim izborima.

Poslednja izmena:
Видим да се доста генерално провлачи као то о контрапродуктивности блокада, чак и међу људима који подржавају

Не бих да будем Котра али као, ти којима смета то смета зато што би желели да живе своје лагодне нормалне животе, иду у кафиће, шопинг, на Аду док неко други бије битке уместо њих. "Подржавао сам студенте али ово није начин, не могу људи да се врате са посла" -> подржавао сам студенте док су крварили за мене а ја ладио јаја кући под климом, сада имам проблем јер ми је мој комфор ипак битнији од њихових живота, правде, домовине итд.

Као да блокаде једне раскрснице трају по недељу дана а не пар сати док не дође жандармерија у врх главе. И сви наравно носе тетки лек, имају болесну шурњају, испало им курје око, топи им се сладолед итд. Све је то битније од 100+ деце који су киднаповани од ове мафије која глуми полицију

Просто дође историјски тренутак где нема неутралности и свако мора да изабере шта му је битније, а они којима је битније да што пре дођу кући да гледају нетфликс од борбе за домовину себе аутоматски ставља на страну криминалаца, нарко дилера, убица, издајника итд.

Видим да се доста генерално провлачи као то о контрапродуктивности блокада, чак и међу људима који подржавају

Не бих да будем Котра али као, ти којима смета то смета зато што би желели да живе своје лагодне нормалне животе, иду у кафиће, шопинг, на Аду док неко други бије битке уместо њих. "Подржавао сам студенте али ово није начин, не могу људи да се врате са посла" -> подржавао сам студенте док су крварили за мене а ја ладио јаја кући под климом, сада имам проблем јер ми је мој комфор ипак битнији од њихових живота, правде, домовине итд.

Као да блокаде једне раскрснице трају по недељу дана а не пар сати док не дође жандармерија у врх главе. И сви наравно носе тетки лек, имају болесну шурњају, испало им курје око, топи им се сладолед итд. Све је то битније од 100+ деце који су киднаповани од ове мафије која глуми полицију

Просто дође историјски тренутак где нема неутралности и свако мора да изабере шта му је битније, а они којима је битније да што пре дођу кући да гледају нетфликс од борбе за домовину себе аутоматски ставља на страну криминалаца, нарко дилера, убица, издајника итд.
Kolko sam video ima samo dvoje na ovoj temi koji su protiv blokada. Neki kao da ne shvataju gde zive i sa kakvom vlascu.

@Bender Rodriguez

Pokazuju krugodvojkaši svaki dan al realno nama je i najlakše kad je ovde u dvorištu 🙂

Simptomatičan je ovaj prolazak 2 vozila hitne u samo 5 min... Al večeras sklanjaju kontejnere za njih...

Praktično cela k. Marije dobar deo 27. marta blokiran

IMG_20250630_222354_edit_2718899107323132.jpg
IMG_20250630_222400.jpg
IMG_20250630_222410.jpg
IMG_20250630_222736.jpg
IMG_20250630_222650.jpg

Cilj blokada nije izazivanje haosa nego prebrojavanje koliko koja politička grupa ima članova. Normalan i bezbolan mehanizam takvog prebrojavanja su slobodni izbori. Samo onda kada su pošteni izbori onemogućeni, narod silom prilika pribegava jedinom načinu prebrojavanja koji mu je vlast ostavila, a to je onaj da svako na ulici svojim fizičkim prisutvom pokaže koliko kojih ima, i za šta su sve spremne pojedine od takvih grupa ako vlast ponovo ne omogući normalan i demokratski način prebrojavanja. Čovekovo fizičko telo na ulici tako postaje "zaokružena izborna ceduljica" u izbornoj kutiji, gde prebrojavanje "glasova" u toj kutiji manje zavisi od raznih komisija problematičnog sastava. Blokade i ulične manifestacije su dakle neka vrsta preliminarnih izbora sa povećanim "ulogom", pošto je već normalan način, slobodni izbori (a ne bilo kakvi izbori), od strane vlasti nelegalno onemogućen. Znači haos nije nešto nešto što bilo ko želi ili planira, nego prosto jedno neželjeno ali moguće buduće stanje koje tek tada svima postaje jasno vidljivo kao potencijalni razvoj događaja ako se i ovakvo mirno upozorenje ne usliši, pa se sve svede na haotične spontane reakcije miliona državljana neke zemlje na primenu sile prema njima, i na dugoročnu represiju. Legitimitet vlasti postoji samo ako je svima omogućeno da prvo budu objektivno informisani, i da se zatim se tako informisani slobodno izjasne na poštenim izborima.

Najzanimljiviji lik na žurkama

Meni je zanimljivo što niko oko mene nije kritikovao ćacilend kao što je kritikovao blokade u podne. Ispada da su blokade od 16 minuta gore nego zatvaranje cele ulice na tri meseca. Kao da se o ćacilendu ne sme govoriti, takav utisak sam stekao.

Нису толерантнији на ноћне блокаде, само су видели да су суштински потпуно немоћни. Пробали су да сасеку у корену, па су сад пустили да не направе још већи хаос.

Kolko sam video ima samo dvoje na ovoj temi koji su protiv blokada. Neki kao da ne shvataju gde zive i sa kakvom vlascu.
ја сам ово рекао искрено под утицајем тњитера где ме стално бомбардује твитовима разних ћација и снс-оваца пошто алгоритам платформе ради на тзв. engagement а провоцирање и бес код људи је за то најбоље

капирам да мање људи тако размишљају него што ми је деловало у афекту

мада сам сигуран да доста њих данас бесни баш и јбг треба их подсетити да њихово кашњење није ни делић жртве похапшених и преломљених

Aj da se nadam da je to. Ali iskreno mislim da će izjutra sve po kratkom postupku počistiti.

Cilj im je da stvore kakav takav privid normalnosti, kod svog biračkog tela, a to je da se može normalno do posla, kao i da posla.

Jos prostije. Njihovo naredboprimaoci to rade za lovu i u smeni, hoce kuci, nocna smena je skuplja, i muka im je i od prve dvojice, ne treba im treci komsija u rotaciji za je*******anje zene. Nema ih dovoljno.

Meni je zanimljivo što niko oko mene nije kritikovao ćacilend kao što je kritikovao blokade u podne. Ispada da su blokade od 16 minuta gore nego zatvaranje cele ulice na tri meseca. Kao da se o ćacilendu ne sme govoriti, takav utisak sam stekao.
Nije kao nego je bas to. Rajinski mentalitet koji se plasi vlasti i podanicki prihvata sta god ona uradila i koliko god to izdrkavanje bilo, a k***** se silji na onima koji se percipiraju kao slabiji.

Možda bi bilo dobro da se na plenumima, zborovima i grupama predloži da se posle nekog vremena, recimo posle 23h, propuste vozila JGPa, da vozači ne bi morali da čekaju u njima celu noć na nekim mestima.

Nije uvek i svugde izvodljivo (ako su veće barikade ili ne može da se okrene) ali tamo gde jeste, bilo bi dobro pustiti ih da odu u depo.

@Bender Rodriguez

Pokazuju krugodvojkaši svaki dan al realno nama je i najlakše kad je ovde u dvorištu 🙂

Simptomatičan je ovaj prolazak 2 vozila hitne u samo 5 min... Al večeras sklanjaju kontejnere za njih...

Praktično cela k. Marije dobar deo 27. marta blokiran

Pogledajte prilog 243218Pogledajte prilog 243219Pogledajte prilog 243220Pogledajte prilog 243222Pogledajte prilog 243221
Šta je bre ovo, smešni ste 🤣

Ali ajde, nema veze, aj' sutra da vidimo koga ima više.

Vrh