Šta je novo?

Izbori 2025

Редит је суштински јавни простор који је одавно бушан или под контролом, како ти је драже.

Твитер после твитера.

Zabavlja me sto SNS misli da im je bolje da ocigledno pokradu izbore u minijaturnoj opstini, sa sve nasilnicima, duplim spiskovima, policijom, ociglednom kupovinom, nego da ih ignorisu.

Vlast u Kosjericu je bitna kao semafor u GTA 2, dok bi izborna kradja bi mogla da obori Beograd.

Definitivno je opozicija istrčala sa proglašenjem pobede u Zaječaru jer je uzorak od 33% bio sa BM koja su u urbanom delu. Naime, opozicija se nadala da da će u selima gde mahom žive penzioneri imati solidne rezultate, a tu je SNS imao jak rezultat jer je mesecima donosio pakete i pare kao i radio predizborno asfaltiranje.

O svemu tome i procesu gde našu budućnost i gde nas mlađe, studente i decu penzioneri od 70-90 godina bukvalno žive sahranjuju glasajući za SNS pišem sutra.

SPS je ispod cenzusa kao i lažna lista dr Ristića.
Za kraj kampanja opozicije u Zaječaru je koštala 30.000 evra dok je SNS potrošio navodno milione evra.

Оно што можемо да научимо из овог дебакла је следеће:

1. Радикали неће презати ни од било каквог криминала да украду власт

2. Радикали више немају инфраструктуру да то иоле компетентно изведу

3. Разне либералне организације и њима идеолошки сродници ће ипак покушати да прогурају идеју о победи на покраденим изборима што је контрадикција сама по себи

4. Избори странку највише боле и уложиће сав напор, паре и физичку силу да их лажирају (вероватно због спољног притиска)

5. Након републичких избора ће морати да се понови 5. октобар и ослонађање институција. Свако ко је против насиља и не подржава људе у томе, покушава да деморализује народ итд. ради у корист режима

Искрено мислим да су им Ћацији управо заштита од тога, да се не скупи критична маса испред Скупштине и да ће стога они ту потрајати (надам се да грешим).

И да, мислим да оволико панично кршење закона и трошење пара и свега ради једног Косјерића потврђује да су на танком леду, некада их није било брига ни када немају цео Шабац а сада су спремни да се ломе и око месне заједнице у околини Ритопека ако треба само да одрже привид контроле својим господарима. То кад коначно пукне и крене да се рашива ће се цело срушити као кула од карата

- Опозиција је ратердирана.

- Она која није ретардирана Хуљина је

- Она која није ни ретардирана ни Хуљина некако му увек да материјала за наставак испирања мозга полунацији јер не уме да се снађе у свему овоме. Као сада где испаде да је опозиција та која је у Косјерићу хтела да прекроји изборну вољу грађана. Нешто што би Хуља могао само да пожели. Што доста говори.

- После сваког пораза увек неко АЛИ и тако годинама, деценијама.

- Студентска листа је ствар компромиса између оне струје студената која је била против избора и оне која је била за. Из тог компромиса шта ће бити не знамо јер је академска база из које је та листа требала да буде формирана у солидном ако не и већинском делу кренула против блокада и студената. А за годину или две дана свашта ће се још издешавати.

Зашто опозиција није уложила више од 30к?

Poslednja izmena:
Ma давно смо ми прошли "опозиција је крива због тога како маркетиншки испада" - када полиција штити криминалце који носе лажне кутије са гласовима и плаћеници гласају иза шупе након затворених гласачких места ми никакву причу о PR-у немамо зашто да водимо

то је као да критикујеш замах пливачу у трци док му се противник поред вози глисером ка циљу

само не смеју да се признају ови резултати већ да се ескалира хаос, блокирају зграде итд. Не сме ово да им прође никако, чак је и већи скандал и озбиљнија повреда закона од пада надстрешнице (иако је тежина последице пада надстрешница била далеко гора наравно)

To je zanimljivo pitanje, sta je veca povreda zakona. Odozgo nadole, jeste, jer se izbornom kradjom rusi svaka institucija u zemlji i sistem prestaje da postoji.
Prakticno, grubo krsenje gradjevinskih i finansijskih propisa uz maksimalnu internacionalnu korupciju je ponajgori simptom kriminala i nesposobnosti koji ne moze da ne ostavi nemerljive posledice, gde je direktna smrt 16 ljudi vrh ledenog brega, a ispod vode su unisteni i ubijeni mnogi, mnogi drugi.

Može li neko matematički da objasni Zaječar?
Bile su 2 vesti na prebrojanih 54% glasova i na 82%
54%:
sns 41,14%, Promena 39,88% Ujedinjeni 8,37%
82%:
sns 41%, Promena 39,50% i Ujedinjeni 8%

Kako je moguće da posle 100% prebrojanih i važećih bude rezultat:
sns 53,19% , Promena 38,63%, Ujedinjeni 8,2%

U poslednjih 18% BM sns je imao 90% glasova? Kako je to moguće?
Nije bilo posmatrača na ovih 18% BM pa su dodali koliko ima je falilo?

Pišemo godinama da su penzioneri čvrsto uz Vučića. Što veća vukoebina, to bolje po vlast. Gubi u centru, pobeđuje u selima. Već poznat obrazac. Ovo je zemlja staraca, za mlade ovde nema mesta. Vučić bukvalno vlada zahvaljujući ekipi 60+.

Drugo, rezultat je ostvaren zahvaljujući angažovanju studenata. Opozicija jeste retardirana, to je aksiom.

Da li ijedna opoziciona stranka ima svoj izborni stab sa kompjuterom i programom za unos podataka sa birackih mesta.

Nekada davno je svaka parlamentarna stranka to imala i imali su konferencije za stampu na kojima su govorile "po podacima sa x birackih mesta i y prebrojanih listica mi imamo Z glasova i tako za svaku stranku"

Zato sto to nema, izlazi se sa pausalnim izjavama o pobedi i slicno.

Aj prvo to da urade, a paralelno sa time da se bave i neregularnostima pre pocetka izbora.

Da li ijedna opoziciona stranka ima svoj izborni stab sa kompjuterom i programom za unos podataka sa birackih mesta.

Nekada davno je svaka parlamentarna stranka to imala i imali su konferencije za stampu na kojima su govorile "po podacima sa x birackih mesta i y prebrojanih listica mi imamo Z glasova i tako za svaku stranku"

Zato sto to nema, izlazi se sa pausalnim izjavama o pobedi i slicno.

Aj prvo to da urade, a paralelno sa time da se bave i neregularnostima pre pocetka izbora.
Možda ne znaju da koriste Excel. Baviš se politikom, a ne možeš da prebrojiš glasove već lupetaš. Ne znaš šta je uzorak, ne znaš u kom delu grada više glasaju za vlast. Opoziciju čine isto Ćaciji, ali malo lepšeg izgleda i stila.

0e92a99f124aa48abc238327140faadaf767c11592907242a0ed40972a198228_1.jpg

Prebrojali su prvo centralna BM gde su pobedili, pa na osnovu toga objavljivali gluposti.
Мени је ту најјачи моменат што ти тупсони нису савладали, не математику, него брате алгебру! Не капирају разлику репрезентативности узорка из вредности од 9к и оног из 3 милиона.

Da znate kakvi su ljufi u Kosjeticu, ja sam mislila da gube sa barem 1000 razlike.
Ne znam cemu defetizam i za Zajecar? Jasno je da je opozicija odnela vecu podrsku i to posle sviiiih mahinacija vladajucih.
Sta hocete, pobedu? To na parlamentarnim jer tu nas spavaca ima mnogo, a on ne moze da izdvoji 2 milijarde da kupuje kao u malim mestima.
Trece, OVO JE OPOZICIJA, u Kosjericu ih mnogi ne vole, imaju razne kadrove....studentska lista je drugo.
NAROD JE POKAZAO DA HOCE DA IZAĐE I DA JE VISE ONIH KOJI GLASAJU ZA ALTERNATIVU NEGO PRE, mnogo vise.
Posto kmečite, da vas pitam, da nije bila opsta mobilizacija za kupivinu glasova, kakav bi rezultat bio, znaci neregularni uslovi i u takvim 51glas vise?! Frajer je izgubio 1/1, 50 glasova moze da umuva kako god, a PONAVLJAJU NA DVA MESTA.
Bez kmečanja, jel mi znamo sta hocemo?
Pravnu drzavu?
Pa sta onda, da je pokrao i parlamentarne pa bi se borili. Ja u kosjericu dam sokirana da je ovoliko glasalo

Мени је ту најјачи моменат што ти тупсони нису савладали, не математику, него брате алгебру! Не капирају разлику репрезентативности узорка из вредности од 9к и оног из 3 милиона.

mislis statistiku

Kenja mi se od ovih twiter mudrijasa.
Od sigurne pobede dodjosmo do neke naopake matematike sa stamatovicem, nidje veze.
Ne znam, kapiram ja sve to nema predaje i slicno fazone, ali znam ljude koji su vec dva dana u euforiji, gazimo ih idemo sloboda, i onda od jutros neke price, pa dobro nije bilo realno ocekivati. Sutra ce biti mi uopste nismo ni hteli da pobedimo, nego da jos malo prodinstamo vlast

Kenja mi se od ovih twiter mudrijasa.
Od sigurne pobede dodjosmo do neke naopake matematike sa stamatovicem, nidje veze.
Ne znam, kapiram ja sve to nema predaje i slicno fazone, ali znam ljude koji su vec dva dana u euforiji, gazimo ih idemo sloboda, i onda od jutros neke price, pa dobro nije bilo realno ocekivati. Sutra ce biti mi uopste nismo ni hteli da pobedimo, nego da jos malo prodinstamo vlast

to je sve ok, narod nam je u tom fazonu. mislim ljudi su ocekivali da cemo da osvojimo sp u fudbalu, sto bi neka mala pobeda na izborima bila nemoguca

Vrh