Šta je novo?

Izbori 2025

@Bender Rodriguez je načeo pravu temu i ukazao je na jednu od ključnih manipulacija koju režim sprovodi u svom izbornom lopovluku.
Naravno da državljani drugih država ne treba da glasaju na našim izborima, imaju svoje države i neka tu ostvaruju svoje biračko pravo, kao što ni ja ne idem bilo gde da glassam osim u svojoj državi. Ja tu ne vidim nikakav šovinizam. Ovo važi i za fantome koje iz manjih gradova vozaju u Beograd da glasaju. Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam video građane iz NV da voze da glasaju na Zvezdari. Neverovatno.
Наравно, сви се слажемо да држављани других држава не треба да гласају овде и да служе напредњацима за намештање избора. Шовинизам о ком смо причали нема уопште везе са тим гласањем, неки су ту причу само искористили да би имали покриће да изразе тај шовинизам који чучи у њима. То може на мало дужи рок да буде јако опасно управо због тога што смо одвојени у две државе, а Срби смо и једни и други. Не би био први пут да губимо део сопственог народа таквим процесима који започну подељеношћу у више држава или република, а растући међусобни шовинизам их онда доведе до тачке без повратка.

Ja mislim da nasim niko nije javio da treba RADITI na reformama i poglavljima i resavati stvari a ne samo cekati da prodje vreme da se zaboravi ali to je i cilj vlasti. Da imaju alibi da nas EU mrzi i da okrene narod protiv EU, da nas izoluje i stvori Belorusiju 2. Jer u uredjenom drustvu gde se vise kontrolise ne mozes bas ovoliko da lapas. A narod voli, svidja mu se to

Poslednja izmena:
Mi ćemo u EU da uđemo pod našim uslovima!

Šta oni tamo nama imaju da određuju neke uslove i klastere.

Valjda mi znamo najbolje.

Idemooo

1000035908.jpg
1000035909.jpg

Pisao sam pre godinu dana da je MI obična režimska podvala. Onaj Stanojević istaknuti član SNS-a 2012. godine, Pavlović krao novac u vojsci, a ostali iz emisije Aktuelnosti na srećnoj televiziji. Nestor je na klupi za rezervne igrače, Ruska stranka je osigurač, a Miloš Francuz je tu da bude glas za spas Vučića. Nestor preuzima ulogu Milice, a Francuz Nestora. Studenti moraju da imaju više glasova od Vučića, Dačića, Nestora, Rusa i Francuza. Da se ne zavaravamo.

Ja mislim da nasim niko nije javio da treba RADITI na reformama i poglavljima i resavati stvari a ne samo cekati da prodje vreme da se zaboravi ali to je i cilj vlasti. Da imaju alibi da nas EU mrzi i da okrene narod protiv EU, da nas izoluje i stvori Belorusiju 2. Jer u uredjenom drustvu gde se vise kontrolise ne mozes bas ovoliko da lapas. A narod voli, svidja mu se to
Sta mislis o scenariju, da Srbija prizna Kosovo, uvede sankcije Rusiji i zamoli za clanstvo u NATO, bude ekspresno primljena u EU kao punopravni clan, ali da ostane ovakva kakva je(korupcija, kriminal itd)?

Bugarski scenario.

Recimo, da bi se svi namirili, da dodje do neke kozmeticke promene, tipa Vucic ode u penziju, preuzmu "novi i proevropski", a u stvari isti. Opet kazem, kriminal, korupcija, nevladavina prava i nedemokratija da nastave po postojecem.

Sta mislis o scenariju, da Srbija prizna Kosovo, uvede sankcije Rusiji i zamoli za clanstvo u NATO, bude ekspresno primljena u EU kao punopravni clan, ali da ostane ovakva kakva je(korupcija, kriminal itd)?

Bugarski scenario.

Recimo, da bi se svi namirili, da dodje do neke kozmeticke promene, tipa Vucic ode u penziju, preuzmu "novi i proevropski", a u stvari isti. Opet kazem, kriminal, korupcija, nevladavina prava i nedemokratija da nastave po postojecem.
Uhhhh....dobro pitanje iskreno. Prihvatio bi to jer clanstvo u eu otvara mnoga nova vrata/nove investicije, pa i laksu emigraciju recimo. Prihvatanjem svega toga makar se nesto dobija, neprihvatanjem - nista - status kvo

Из мог искуства то је 90% заговорника "Србије у ЕУ", боли их патка за земљу само да што пре побегну и лакше се накаче на туђ систем који су други људи градили за своју децу. Могли би и овако да емигрирају да имају корисне вештине за којима ЕУ вапи али такви скоро никад немају па прижељкују бугарски сценарио по коју год цену, нек сви остали поцркају само да они стекну прилику да конзумирају мало више производа и услуга

Из мог искуства то је 90% заговорника "Србије у ЕУ", боли их патка за земљу само да што пре побегну и лакше се накаче на туђ систем који су други људи градили за своју децу. Могли би и овако да емигрирају да имају корисне вештине за којима ЕУ вапи али такви скоро никад немају па прижељкују бугарски сценарио по коју год цену, нек сви остали поцркају само да они стекну прилику да конзумирају мало више производа и услуга
Pa dobro ja sam makar realista. Ne tripujem se kao vi patriJote da ce ovde biti bolje jednog dana jer poznajem dobro ovaj narod, to ljudi ocekuju od 5. oktobra i nista prodje 25 godina, i dalje smo u mulju i padamo jos nize

Заједничко за ЕУ и Вучића је да се међусобно подржавају и да су ненадлежни. Подржавајући једну од те две ненадлежне институције подржавају се обе и отима се сувереност овоме народу.

Дакле, Вучко подржава Вучића. :)

Za sladokusce (one koji su lajkovali saopštenje Filozofskog fakulteta)

Da, zelja da sami sredimo svoju zemlju i slabo verovanje u bajke da ce to da urade drugi umesto nas, dok aktivno sabotiraju nasu borbu i podrzavaju naseg krvnika, znaci da smo za radikalsku, ratohuskacku politiku jednog propalog diktatora.

Bravo druze. Vidi gde je Marta Kos, zove te da joj skuvas kafu, kaze razmislice o poglavlju ako joj lepo zagorci. Ali potrci.

Uhhhh....dobro pitanje iskreno. Prihvatio bi to jer clanstvo u eu otvara mnoga nova vrata/nove investicije, pa i laksu emigraciju recimo. Prihvatanjem svega toga makar se nesto dobija, neprihvatanjem - nista - status kvo
Ja sam na skroz drugoj strani ovog spektra. Mislim da EU moze da nas povuce napred 5-10%, ali da isto tako moze da nas ukanali taljenjem sa lopovima i istinskom, DB vlascu, ove drzave.

Nadam se da cu docekati Srbiju u EU. Ali ovu gore hipotezu za koju sam te pitao, nikad ne bih potpisao.

Daleko radije bih potpisao da studentski pokret sa vrednostima koje propagira prethodnih 6 meseci, bude izabran na jedan mandat, bez garancija sta ce uraditi i sta ce dalje biti.

Jel ZLF resio svadju sa Kreni-Promeni oko instagram posta? 🤣

Kad to zavrse, nek predju na studente i poredjenje njih sa Slobom.

Vrh