Joe_Strummer
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2025.
- Pohvaljen
- 1.245
Наравно, сви се слажемо да држављани других држава не треба да гласају овде и да служе напредњацима за намештање избора. Шовинизам о ком смо причали нема уопште везе са тим гласањем, неки су ту причу само искористили да би имали покриће да изразе тај шовинизам који чучи у њима. То може на мало дужи рок да буде јако опасно управо због тога што смо одвојени у две државе, а Срби смо и једни и други. Не би био први пут да губимо део сопственог народа таквим процесима који започну подељеношћу у више држава или република, а растући међусобни шовинизам их онда доведе до тачке без повратка.@Bender Rodriguez je načeo pravu temu i ukazao je na jednu od ključnih manipulacija koju režim sprovodi u svom izbornom lopovluku.
Naravno da državljani drugih država ne treba da glasaju na našim izborima, imaju svoje države i neka tu ostvaruju svoje biračko pravo, kao što ni ja ne idem bilo gde da glassam osim u svojoj državi. Ja tu ne vidim nikakav šovinizam. Ovo važi i za fantome koje iz manjih gradova vozaju u Beograd da glasaju. Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam video građane iz NV da voze da glasaju na Zvezdari. Neverovatno.