Šta je novo?

Izbori 2025

Џабе толика писанија политичких активиста кад је Вучић сам скупљао већем делу "грађанске опозиције" или много реалније, политичким лихварима, нерадницима и неспособњаковићима, потписе за излазак на изборе.

Шта значи гласати за ДБ? Па злф и поробљени грађани су перјанице ДБа. Вечити тас на ваги који помаже Вучићу да одржи практично једностраначје већ дуже од деценије.

Morate da nađete neki način da se izborite sa mržnjom koju sejete a i previše ste opterećni levom opozicijom.
Razumem da ste mnogo pametni jer bojkotujete ili glasate za DB opcije. S obzirom na jak antiopozicioni narativ studenata mislim da nikada neće prihvatiti jednu listu koja bi bila najbolja opcija jer prema njihovim izborima npr ja samo zato što sam član određene opozicione partije, a nisam ni partijski funkcioner niti sam biran na mesto odbornika ne mogu biti na listi.

Ovakav antipolitički stav koji bez obzira na početne uspehe i način izbegavanja targetiranja i etiketiranja studentskog pokreta kao "opozicionog" na duge staze koristi samo Vučiću. Za SPN opoziciju je glasalo 900.000 ljudi u decembru 2023. i neće svi po automatizmu glasati za studente.

I studenti su sada kada su se deklarisali da žele izbore opozicija sa ambicijom da postanu vlast kako bi uređivali državu i primenjivali svoj program, i to je pazite sada sasvim normalno za političku organizaciju jer je to cilj svake političke organizacije bila ona registrovana kao udruženje građana (pokret) ili politička partija.

Kao što reče student pravnog studentima jutros treba podrška opozicije pogotovu u pogledu kontrolora i članova opštinskih, gradskih i republičke izborne komisije jer studenti kao lista mogu imati samo 2 kontrolora po BM i to bez članova stalnog sastava. Da ne govorimo o tome da će većina biti članovi BM prvi put.
Da ne ulazim dalje u temu jer nema svrhe.
Ako ti vucko imas ovakvo razmisljanje onda mogu da zamislim kakve ce sve opozicione "sile" da se okupe da razje*******u studentariju i da ne dozvole da im neko uzima njihova politicka mesta.
Zalosno je sto sve ovo pisem uopste ali eto.

Синергија опозиције и студентског покрета није уопште толико тешка за договарање и спровођење у овом тренутку и може имати различите облике. Наравно, основни предуслов је постојање добре воље. Не видим поенту оваквих заједљивих расправа сада и надам се да ће политички актери имати више зрелости него овај форум.
П.С. Један од тих 900000 гласова за СПН сам и ја, али то не значи да имам икакве симпатије за политичке опције које су чиниле тај покрет јер немам. То важи и за велики број других који су међу тих 900000. Тај глас је био само глас против вучића и сада би отишао студентима без имало размишљања.
П.П.С. Ми леву опцију немамо, о томе сам већ писао. Либерално грађанство не може водити леву политику јер суштински не разуме потребе и мотиве оних које би требало да представља ако је лева опција.

Poslednja izmena:
Izbori ili ne, opet će pobediti Vučić. Narod ipak više voli Vučića og mladosti. Videćemo, ali nisam optimista.

Ako ti vucko imas ovakvo razmisljanje onda mogu da zamislim kakve ce sve opozicione "sile" da se okupe da razje*******u studentariju i da ne dozvole da im neko uzima njihova politicka mesta.

Svakako će najveći problem biti karijerni političari i činjenica da se stranke oslanjaju na to finansiranje iz budžeta kad pređu cenzus.

Ovde je pitanje da li će biti spremni da žrtvuju svoje lične interese radi kolektivnog interesa srpskog naroda.

Svakako će najveći problem biti karijerni političari i činjenica da se stranke oslanjaju na to finansiranje iz budžeta kad pređu cenzus.

Ovde je pitanje da li će biti spremni da žrtvuju svoje lične interese radi kolektivnog interesa srpskog naroda.
Они су на буџету захваљујући гласовима нас који не подржавамо њихову политику, али их гласамо јер смо против вучића тако да не видим проблем да се мало жртвују за опште добро. Истина, за то је потребно мало изаћи из балона круга двојке, н1 и нове с и смирити са препотентним ставом који имају према нама осталима јер тај став није поткрепљен ничим углавном, после деценија живота у престоници немам више никакве сумње у то.

Активирали су мало писменије оркове за мрачење и ширење апатије. Не наседајте!

Ајмо да подржимо студенте до краја! Опозиција која буде позивала на бојкот или која не буде подржала студенте, верујем да се тиме аутовала као заветници 2.0.

Kome da se uzme? Nek uzme neko od studenata zvani Marko Markovic ili Petar Petrovic. Nebitno je, moze i neko od profesora. Sigurni smo da su to sve ljudi s mozgom i moralom.

Cilj je da ne bude niko od ovih sto su nas jahali ranije a ni ovi sto nas jasu. Ni ovi kupljeni kao sto su Mica Lazljivica i Milos Francuz (opet Djilasov covek).

Ne ocekujemo Mesiju. Ocekujemo prelaznu vladu, ciscenje birackog spiska i slobodnije medije.
Neka i budu izbori svake godine kao u Bugarskoj sve dok se ne isfiltrira talog i izbaci nesto najboljr poput zlatnog grumenja.

Morate da nađete neki način da se izborite sa mržnjom koju sejete a i previše ste opterećni levom opozicijom.
Не. Ти мораш да престанеш да сваки вид неслагања, незгодног питања или критике одбацујеш представљајући то као некакву мржњу и десничарску заверу.

Пола мојих пријатеља и "саборца" су толико лево да им је твоја партија оличење либерално-капиталистичке, империјалне камариле и зато је заиста депласирано да увек бацаш ове флоскуле.

Тај шаблон читам овде 15год брт. Доста је.

Poslednja izmena:
Tačno sam znao, ti si zapravo radikalni levičar. Sve mi je bilo jasno kad sam video kolko kačiš objave filozofskog

Čemu ovoliko mračenja na ovaj radostan dan?

AeI3z0.gif

Studenti za dve nedelje izlaze sa svojim kandidatima.

Očekujem ono što se u narodu kaže i rđavom...
Da ne citiram sve znate na šta mislim.

Biće slična priča kao sa Proglasom.
Ovi su za EU i NATO, ovi su protiv, ovi su za Kosovo, ovi nisu.

Sva ova podrška trenutna će vrlo brzo da se istopi jer će se umesto rušenja kartela ljudi fokusirti na druge stvari kao i uvek do sad.

Morate da nađete neki način da se izborite sa mržnjom koju sejete a i previše ste opterećni levom opozicijom....
Да, све стоји да онај мали, али храбар и доказано антииздајнички део народа, који се у немогућим условима јавно супротставља СНСекти велеиздајника, укратко опозиција, сада труди да буде максимално опрезна према студентским савезницима. Да, минских поља је ту много више и горих него што је било 1996/1997. за време Слобе.

Али да се "Левицом" називају они ликови и ликуше којима је амерички Сандерс "кул левичар" због залагања за мало јаче социјалне програме не дирајући тврдокорну корпорацијску олигархију, а смета им оних на прсте да набројиш земаља где социјализам функционише? Сада, да ли је социјализам лош за све, добар за једне лош за друге, добар ако се примењује селективно, али, извините на српском политичком спектру заиста не видим ништа стврно просоцијалистичко. Све више мислим да ако се пре 20-30 година лево везивало за социјализам или бар полусоцијализам, сада ми се чини да се појам лево користи за про-воук-изам.

Такође немамо ни праву зелену опцију. Зелена омладина Србије до неке типа 2014/2015 приближно је била, иако малобројна, једна од "најортодоксалнијих" зелених оргнизација. Шта се десило поменутих година? Заразила их је/подвела група турбо/левичара, на неки начин приватизовала. И у Европској Унији је питање да ли постоје Зелени уопште, са обзиром на деловање Аналене Бербок у Источнославији. Антимилитаризам и ненасиље је један од 4 темеља зелене идеологије (екологија, ненасиље, демократија и социјална правда). Па Јошка Фишер је за подршку Немачких Зелених немачких акција у Југославији 1990-тих добио од младих кесу фарбе по тинтари. Ако Бербоковој садашња Зелена омладина Немачке није тако нешто приредила, ви би бар требали да се оградите од исте, али не! Вучко, чак си се и сам лично повремено укључивао у проратну пропаганду. Осуда једне стране са сажаљивањем друге, не само да није антиратност, него ни неустралност. Неки из те групе су до те мере ослепели, да их брига колико ће таквим изјавама наштетити директно свом бирачком телу, а индиректно целој Србији, дајући предност СНСекти велеиздајника.

Антиратност треће државе је: комбинација осуде насилне акције и уважавања политичких аргумената обе стране, од војне помоћи ни ћорак нећете добити, ако уводиш санкције уводиш за обе стране, нудиш преговарачко посредовање и посматраче... Све остало је или незаинтересованост, или проратност.

Да, честитам на храбрости да се буде опозиција, лично теби на ходочашћу по Миријеву ради нокаутирања секте на својој општини, када су вас само Ђилас и Француз зај*** у јуну 2024. Такође и на огољавању локалне СНС мафије. Али морали би се политички профилисати, и формирати "за" политике. Француска револуција је имала "слобода, равноправност, једнакост". Након врхунца успеха западне политике према Белорусији (тотални хаос, беда, криминал), технократија са несмењивошћу лидера, укратко диктатура је говорила у три речи "станови, намирнице, извоз", и паралелно са буквално одстрелом криминалаца и остварила тај програм. Политичка ситуација и Белорусије 20./21. века и Француске 18.века је неупоредива са Србијом, али мора да се формира нешто једноставно, релевантно и популарно.
Опозиција је имала 13 година да нешто уради и није, малтене сваки потез је био катастрофалан и разочаравајући по гласачко тело, са све фокусом на потпуно рандом и небитне ствари (попут оне мушеме на споменику патријарху Павлу) док озбиљни, уставорушитељски потези попут Бриселског споразума пролазе без реакције. Студенти су успели да преокрену струју историје и грађани су се ујединили иза њих у врло јасном, референдумском питању да ли су за југобумерске политичаре издајнике или нову талас младих и промене који носе. Свака опозиција која, уместо да прати тај талас, узме да тера контру неизбежно себе гура у прву категорију.
Извини молим те:
- Опозиција је потписала Бриселски споразум
- Опозиција је урнисала Четврту Армију са разбуцавањем срца исте на адреси Савски трг 2 Београд?
- Опозиција је дала њиве безубом Арапину, што чак ни Турак Османлија Србину није одузео?
- Опозиција је дала странцима Јадар, руднике бакра и злата?
- Опозиција је разбуцала ко свиња масан џак оно мало технократске базе научних института, електропривреде и остало?

Свима је јасно да нису, чак и они међу њима који су бар једном били у власти.

Ово захтева да се повуче реч, а то што их издајницима може назвати по неки турбо-десничар, који има везе са правим национализмом колико и Јелена Карлеуша са правом народном музиком окачити мачку о реп.

Али морали би се политички профилисати, и формирати "за" политике

Ovo je možda i glavni problem današnje opozicije u Srbiji. Iskreno ne vidim političku diferencijaciju između SNS ideološkog kišobrana i onoga što današnja liberalna opozicija zastupa. Šta je to što opozicija nudi, a što je različito od Vučića? Ne postoji tačka oko koje se oni spore na političkom polju.

Ukratko, opozicija svoju politiku svodi na "oni su lopovi, a mi smo pošteni, nećemo da krademo majke nam", a ideološki je sve to deo jedne te iste neoliberalne političke linije i kontinuiteta koji postoji još od DOS-a. Razlika je u estetici.

Studenti za dve nedelje izlaze sa svojim kandidatima.

Očekujem ono što se u narodu kaže i rđavom...
Da ne citiram sve znate na šta mislim.

Biće slična priča kao sa Proglasom.
Ovi su za EU i NATO, ovi su protiv, ovi su za Kosovo, ovi nisu.

Sva ova podrška trenutna će vrlo brzo da se istopi jer će se umesto rušenja kartela ljudi fokusirti na druge stvari kao i uvek do sad.
Lista koja će biti objavljena se pravi već duže vreme, mnogo duže nešto što bi možda ovde neko voleo. Kriterijumi su bili jasni, studenti će to lepo objasniti. Ali sigurno nisi bili na osnovu nečijih opredeljenja, želja i agendi, nego na osnovu stručnosti, znanja i sposobnosti.

Некако је тема скренула у смеру ко је на "нашој" страни више или мање лош, баш у тренутку кад то треба да буде небитно.

Причајмо зато о феноменалним резултатима бивше власти, која је на самом крају мандата успела да реши покушај сецесије Војводине (сећате се да је пре 3 месеца било главно државно питање), а онда је решила и корупцију, највећом акцијом у историји Србије, где се пуних 14 дана борило против те друштвене немани. Затим је и избором Мацут-Мали владе решена друштвено-политичка криза.

Е, тако се пише историја, и решава обојена револуција.

Не упадајте у замку приче о оваквој или онаквој опозиције, то сада није тема, и неће бити још 12 месеци.

Poslednja izmena:
Kada bi tužilaštvo pokrenulo odmah istragu na osnovu današnjih objava Krika, o ofšor kompanijama od Malog i stotinama hiljada evra, opet i pala vlada. Ali za to treba opozicija, koja uvek blentavo ćuti ili koristi te argumente da se obračunavaju pred kamerama i/ili u skupštini, a onda ostave te pripremljene govore u fioci i to je to.

Ofšor kompanije treba zabraniti na nivou celog sveta.

Činjenica da u 21. veku i dalje imamo takve pravne akrobacije i konstrukcije govori koliko smo mizerno napredovali kao vrsta od doba feudalizma.

Vrh