Šta je novo?

Izbori 2025

? Pogrešno pretpostavljaš. Nema potrebe da širimo kao i ono kad si rekao da treba vojno "da napadnemo da branimo" Kosovo, ja kažem to bi bila naša propast. I nema tu šta dalje da se polemiše. Ti bi stalno nešto menjao teze i širio priču.

Чекај, шта погрешно претпостављам? Да је левичарска земља против капитализма?

Nisu otišli iz DS jer je EU agenda zadovoljena od strane sns, ovo je mrcvarenje i izigravanje EU integracija i to dobro znaš i dobro znaš zašto su napustili DS a otišli u sns jer su oportunisti i političke kurve. Tako da mani me...

Ја нисам рекао да је "ЕУ агенда задовољена" већ да је СНС далеко и доследније успешнија у њеном задовољавању. То је чињеница. ДС није апсолутно ништа успела да уради на том пољу осим да започне процес а онда удари у зид јер су тражили признање Космета што ДС није хтела (или могла) да уради. СНС јесте и "ЕУ агенда" се наставила.

Neću tebi da definišem desnicu jer ti nas definišeš kako nas definišeš, imputiraš, večito ostrašćen mrzitelj ne znam tačno ni čega, selektivno gledaš na period bivše Jugolsavije, satanizuješ levičarske ideje, da bih se ja tebi pravdao, šta je meni desnica. Kad se vratiš u okvire normalnog razgovora, možda bih je pokušao definisati za tebe. Ovako je desnica tačno ono što treba da dobijes kao odgovor i što sam ti gore napisao. Ti si deo te priče a ne neke svetle, prosvećeno nacionalne. Deo si crne, mrkli mrak nacionalne priče, samo laskaš sebi da imas neku svetlu nacionalističku viziju za bolju Srbiju. Guess what sve desne ideje smo probali, možda se Evropa budi, blago njoj ako krene našim koracima, mi smo sve verzije isprobali za ovih 35 godina i gadno je bilo.

Како знаш да смо испробали десне идеје кад не умеш ни да ми кажеш шта је десница? Или левица, будући да она изгледа не мора да буде ни социјалистичка

Испаде на крају да десница и левица немају никакву тежину као концепти осим у контексту "национализма" (рад у интересу своје нације) и да је наш проблем што бирамо "десницу" која то шатро ради (?) и да ће све бити боље ако само коначно почнемо да радимо на своју штету

Naravno da nisam protiv nekog srednjeg puta zaštite nacionalnih interesa

Докле год се ти "национални интереси" завршавају на шинама двојке или бар нису у сукобу са било чијим туђим

al to kako ti ostrašćeno i svakodnevno udaraš po levici prosto ne zaslužujes sagovornika na tu temu da legitimizuju tvoje imputacije i neosnovanu goričnu prema razdoblju mira, solidarnosti, emancipacije žena, jednakosti, nesvrstavanju, tome da nas niko nije smeo napasti, da nismo završili u istočnom bloku, da su Srbi napokon postali apsolutna većina u Vojvodini itd.

Па чекај, како су сад "несврставање и мир" добри? Ја сам мислио да треба да се приклонимо једном блоку сада и ударимо против Истока?

1760692411357.png

Zanimljivo, ali još dok je DOS bio na vlasti bilo je 20-ak likova iz Dosovskih stranaka, najviše iz DS-a i DSS-a jer druge stranke i nisu imale mnogo viđenijih faca, koje su me izuzetno nervirale i iz njih su prosto izbijala bahatost i/ili korupcija, i svi ti likovi su sada sa SNS-om, poslednji im se Šutanovac pridružio.

Doduše bilo je onih koji mi i nisu izazivali mučninu a sad su u SNS-u i oni su se prilično promenili, naravno na gore. Na primer, Bakarec mi je uvek bio čudak, nisam ga nikad nešto cenio, ali njegovi tadašnji istupi nisu ni u procentima pokazivali ogavnost koju sada ispoljava. I Šapića kad pogledaš, meni nije nikad ulivao poverenje, ali ni približno nije imao tako bahate javne istupe kao sada, i na taj način je uspeo da privoli veliki broj glasača na NBG i to ne iz tabora koji voli te bahate istupe.

Žao mi je što je policija zloupotrebila svoja ovlašćenja i što je davala snimke i slike na svakom mestu, medijima, i zajedno sa medijima pokušali da unište jednu porodicu. Taj čovek se javio policiji želeći da ga zaštiti, a ne da mu država uništi život. I i to mi je problem što se tiče delovanja policije.“

Kad je ćacadin u pitanju, onda se priznaje da policija radi neprofesionalno i skandalozno i uništava živote. Ali po studentkinji udri za sve pare.

Ipak, mi smo ti koji smo ćutali i ćutimo i dalje. Ekskurzije i selfiranje po Novom Sadu se ne računaju.

Vrh