ne bih da branim tadiju, ali pricanjem da tadija je 90% vucica, samo umanjujes zlo koji covek vrsi nad ovom zemljom.
Ova situacija u kojoj se država nalazi je milion puta gora od članstva u EU.
Npr. ukidaju nam Ruski gas a mi se za to uopšte ne pitamo.
![]()
Odbori EP usvojili nacrt zakona kojim se zabranjuje uvoz ruskog gasa i nafte od 1. januara 2026.
Odbori Evropskog parlamenta za industriju i energetiku i za međunarodnu trgovinu podržali su danas nacrt zakona kojim se zabranjuje uvoz ruskog gasa, uključujućn1info.rs
Možemo mi da se opiremo novom svetskom poretku koliko hoćemo, ali za tranzit energenata smo zavisni od EU.
Bas tako.Stradaju ljudi koji ne pamte 5. oktobar i ne razumaju u kakvoj državi žive. Nego dobro, izgleda da svaka generacija treba da doživi svoj 5. oktobar. Ratovi i revolucije se dešavaju jer se istorija zaboravlja.
Da li si znao da smo se vratili na pocetak kada se zuto spojilo s crvenim? 10-15 godina se boris protiv Sps-Jul a onda pravis s crvenima Vladu. E, to je prekardasilo svaku meru.Svojevremeno sam znao da od Tadića i DS-a ima gore a to je upravo crveno crna koalicija.
Nisam bio oduševljen tim izborom ali je alternativa bila crveno crna koalicija pošto se DSS pravio lud kao i 2012. Skandalozno je bilo ono potpisivanje istorijskog pomirenja.Da li si znao da smo se vratili na pocetak kada se zuto spojilo s crvenim? 10-15 godina se boris protiv Sps-Jul a onda pravis s crvenima Vladu. E, to je prekardasilo svaku meru.
Mislim i da je problem sto mnogi ljudi gledaju na Eu iz 2000.-2010. a to nema mnogo veze sa danasnjom Eu nazalost. Grad Brisel danas ima preko 80% populacije koja nije iz Belgije, a London oko 70% doseljenika van UK, pre samo dvadeset godina procenat je bio oko 20%. To je sada neki drugi svet u odnosu na vreme kada smo odrastali.Људи виде фасаду доброг живота на западу и мисле да кад се постане део ЕУ да се то пресликава код нас. Штап и шаргарепа одлично функционишу за просечног Србина. Нису спремни да мењају своје лоше навике, али ако неко са стране то проба да уради, то онда већ може.
Mislim i da je problem sto mnogi ljudi gledaju na Eu iz 2000.-2010. a to nema mnogo veze sa danasnjom Eu nazalost.
Црвено-црна коалиција је остварила све што је ДС обећавао и много више. Дакле почетак преговора са ЕУ, окретање од Русије и Кине ка Западу, сарадња са Нато пактом, кршење демократске, већинске воље десно-оријентисаног народа зарад малог броја "либерала" из круга двојке, неолибералне економске реформе и распродаја привреде/ресурса странцима итд. итд.
Дакле потпуно су остварили целу жуту платформу и стога им се већина демократа придружила.
Dete sam povratnika iz inostranstva, Evropa je bila raj za zivot 90-ih i ranih 2000. a zet zivi u Londonu vec nekoliko godina i pricao mi je koliko je tamo drugacije u odnosu na vreme Bregzita recimo kada je poceo da radi tamo. Kapiram da nasi ljudi imaju druge probleme i ne zanima ih promena drustvene i kulturne i bezbednosne situacije u bogatoj Eu ali svet se jako brzo menja i ne bas na bolje.Apsolutno.
To isto pričaju naši ljudi koji su se doselili iz SRB pre 20 godina. A da li EU ide u dobrom smeru - ne ide.
Doduše i kod nas je dosta lošije u poređenju sa referentnim periodom (2000-2010). Tu pre svega mislim na funkcionisanje društva, institucija, međuljudske odnose itd.
nasmej me još malo
Vaša desna većina nas već 35 godina gura dublje u ponor. A sad ne nudite više nikakve mehanizme, jer rat nije opcija, samo jadikovka i ne smemo se predati, jednom kad ste već sve predali i sve ratove izgubili. Ako želiš ovoj zemlji dobro, makni se sa strane.
I stoga su ovi likovi prešli u vučićev zagrljaj. Da kako da ne.sve pogođeno. Ovaj dole baš porazmislio i rekao eto jurimo više nego ikad ka Evropi, vučić se udaljio od Rusije i Kine, pravo vreme da zbog toga odem u vladajuću stranku
Promašaj ti je svaka rečenica. Al za mediokritete dovoljno da im to sto pišeš zvuči razumno.
Zato smo tu gde jesmo i nek se iseli ko može. Najbolje će učiniti za sebe i svoj zivot.
Dete sam povratnika iz inostranstva, Evropa je bila raj za zivot 90-ih i ranih 2000. a zet zivi u Londonu vec nekoliko godina i pricao mi je koliko je tamo drugacije u odnosu na vreme Bregzita recimo kada je poceo da radi tamo. Kapiram da nasi ljudi imaju druge probleme i ne zanima ih promena drustvene i kulturne i bezbednosne situacije u bogatoj Eu ali svet se jako brzo menja i ne bas na bolje.
Хајде дефиниши десницу не било ти тешко
Претпостављам у неку левичарску земљу, која је против капитализма и национализма је л' да? Можеш ли да даш неки пример такве земље у коју би се иселио?