Šta je novo?

Izbori 2025

Stradaju ljudi koji ne pamte 5. oktobar i ne razumaju u kakvoj državi žive. Nego dobro, izgleda da svaka generacija treba da doživi svoj 5. oktobar. Ratovi i revolucije se dešavaju jer se istorija zaboravlja.

ne bih da branim tadiju, ali pricanjem da tadija je 90% vucica, samo umanjujes zlo koji covek vrsi nad ovom zemljom.

На неком личном нивоу можда да, не сматрам га грозоморним љигавцем као што то Муслиу јесте. Ето можда би могли заједно да заврћемо рукаве и пратимо баскет, само би и ту били на супротним странама. :)

На нивоу политике коју је водио и екипе око њега и резултата, сигурно не. Хајде спуштам на 80% ок? Тадијини јесу били пристојнији, ови данас су Тадијини на стероидима у сваком смислу и беспризорни су, баш онако неотесани.

Ova situacija u kojoj se država nalazi je milion puta gora od članstva u EU.

Npr. ukidaju nam Ruski gas a mi se za to uopšte ne pitamo.

Možemo mi da se opiremo novom svetskom poretku koliko hoćemo, ali za tranzit energenata smo zavisni od EU.

a како би се питали у ЕУ? Довољно је да нека друга држава кроз коју пролази гас укине његов транзит и укида се и нама, не знам како тачно очекујеш да то спречиш чланством у ЕУ.

Ја немам ништа против прагматичне политике али трчати у конфедерацију из које де факто не би могли да изађемо после, губљење суверенитета зарад тога и још приде уништавање сваког геополитичког и националног интереса да би се то остварило није прагматизам већ ово што СНС ради а што је непорециво лоше по Србију. Да смо ми Румунија или Хрватска чије територијалне и националне претензије подржавају западни центри моћи па и да размислимо да им се приклонимо, овако нам је мека неутралност апсолутно најбоља стратегија.

Логика ти је "запад хоће да ради против наших интереса и зато морамо да то допустимо иначе ће да ради против наших интереса".

Stradaju ljudi koji ne pamte 5. oktobar i ne razumaju u kakvoj državi žive. Nego dobro, izgleda da svaka generacija treba da doživi svoj 5. oktobar. Ratovi i revolucije se dešavaju jer se istorija zaboravlja.
Bas tako.
Danasnje mlade generacije moraju izneti revoluciju kao moja generacija od 1996 do 2000.
Da osete batine i kako zivot izgleda zapravo.

Svojevremeno sam znao da od Tadića i DS-a ima gore a to je upravo crveno crna koalicija.
Da li si znao da smo se vratili na pocetak kada se zuto spojilo s crvenim? 10-15 godina se boris protiv Sps-Jul a onda pravis s crvenima Vladu. E, to je prekardasilo svaku meru.

Domaći izdajnici i strani plaćenici... Ja sam Ar4 doživljavao da je na vašoj strani ali ume prijatno da iznenadi ponekad. Sličan je Cotri kao jaje jajetu.

Da li si znao da smo se vratili na pocetak kada se zuto spojilo s crvenim? 10-15 godina se boris protiv Sps-Jul a onda pravis s crvenima Vladu. E, to je prekardasilo svaku meru.
Nisam bio oduševljen tim izborom ali je alternativa bila crveno crna koalicija pošto se DSS pravio lud kao i 2012. Skandalozno je bilo ono potpisivanje istorijskog pomirenja.

Nije bilo volje za lustracijom. Narod je bio za neki oprezni "srednji put". Za Koštunicu. Što je na kraju dovleo i do crveno crne koalicije. Tu smo gde smo zbog toga. Sami smo i za to krivi. I baš najmamje oni koji su glasali za DS.

Црвено-црна коалиција је остварила све што је ДС обећавао и много више. Дакле почетак преговора са ЕУ, окретање од Русије и Кине ка Западу, сарадња са Нато пактом, кршење демократске, већинске воље десно-оријентисаног народа зарад малог броја "либерала" из круга двојке, неолибералне економске реформе и распродаја привреде/ресурса странцима итд. итд.

Дакле потпуно су остварили целу жуту платформу и стога им се већина демократа придружила. Последице осећамо на својој кожи. У најбољем случају се може рећи да "европски пут" сам по себи не може ништа да уради по питању главних критика и проблема у земљи (мафије, криминала, корупције, сиромаштва, аутократије) а у најгорем да то активно храни ради лакшег колонизовања и слабљења земље. Како год, просто је нетачно рећи да је "окретање ка западу" икакво "решење" колико год људима (посебно оним рођеним 1980-2000 и одгајаним на тој пропаганди) то сметало.

Људи виде фасаду доброг живота на западу и мисле да кад се постане део ЕУ да се то пресликава код нас. Штап и шаргарепа одлично функционишу за просечног Србина. Нису спремни да мењају своје лоше навике, али ако неко са стране то проба да уради, то онда већ може.

Da se razumemo, i dalje se može dosta dobrog i pametnog naučiti i preuzeti od zapada. Ja ću opet ići u posetu toj EU i opet ću upijati i slikati sve što mi bude interesantno.

Ali koliko mislim i želim da preuzmem stvari 1, 2, 3, 4... od Evropljana, toliko isto ne bih nikad želeo da preuzmemo od njih stvari 9, 10, 11, 12...

To je što se tiče učenja i preuzimanja. Dakle razmene mišljenja, mentaliteta i praksi.

A što se tiče članstva, kad stavim na spisak sve što ja smatram da je u korist članstva a da je bitno, i sve što smatram da je loše ili negativno po Srbiju, kako vreme napreduje a EU pravi sve gluplje poteze, tako se smanjuje količina dobrog naspram negativnog. I moj stav (s kojim naravno ne moraju svi da se slažu i da ga dele) se sve više približava tački gde će biti više negativnog nego pozitivnog.

I čak i nakon toga, ja ću nastaviti da uviđam, uvažavam i preuzimam ono što smatram dobrim i pozitivnim kod njih. I naravno, biću za saradnju sa njima. Ali ću, glede politike i pravca kojim ide moja zemlja, morati da se izjasnim da sam protiv ulaska, bar dok se neke stvari i odluke ne promene (ali male su šanse za to).

I meni je žao što je tako, jer em što su imali potencijal za više i bolje, em što znam da kriza u EU znači prelivanje krize i na Balkan. Ali kada negativnosti premaše pozitivne stvari, mora da se podvuče crta i donese odluka. Pogotovu znajući da ni oni nas realno ne žele tamo. Tako da treba da ispunjavamo samo ono što baš moramo, ali ne preko toga. A ova poslednja vest i priča o uvođenju poreza na CO2 (koji NIKAD NIŠTA ne rešavaju) mi deluje kao nešto što nema nikakve poente a koštalo bi nas samo tako. Treba da radiimo i sami na smanjenju zagađenja, radi nas samih. Ali ne kroz promašene EU libtard zelene ekstremističke metode koje ne vode nikuda.

Људи виде фасаду доброг живота на западу и мисле да кад се постане део ЕУ да се то пресликава код нас. Штап и шаргарепа одлично функционишу за просечног Србина. Нису спремни да мењају своје лоше навике, али ако неко са стране то проба да уради, то онда већ може.
Mislim i da je problem sto mnogi ljudi gledaju na Eu iz 2000.-2010. a to nema mnogo veze sa danasnjom Eu nazalost. Grad Brisel danas ima preko 80% populacije koja nije iz Belgije, a London oko 70% doseljenika van UK, pre samo dvadeset godina procenat je bio oko 20%. To je sada neki drugi svet u odnosu na vreme kada smo odrastali.

Mislim i da je problem sto mnogi ljudi gledaju na Eu iz 2000.-2010. a to nema mnogo veze sa danasnjom Eu nazalost.

Apsolutno.

To isto pričaju naši ljudi koji su se doselili iz SRB pre 20 godina. A da li EU ide u dobrom smeru - ne ide.

Doduše i kod nas je dosta lošije u poređenju sa referentnim periodom (2000-2010). Tu pre svega mislim na funkcionisanje društva, institucija, međuljudske odnose itd.

Црвено-црна коалиција је остварила све што је ДС обећавао и много више. Дакле почетак преговора са ЕУ, окретање од Русије и Кине ка Западу, сарадња са Нато пактом, кршење демократске, већинске воље десно-оријентисаног народа зарад малог броја "либерала" из круга двојке, неолибералне економске реформе и распродаја привреде/ресурса странцима итд. итд.

🤣 nasmej me još malo

Vaša desna većina nas već 35 godina gura dublje u ponor. A sad ne nudite više nikakve mehanizme, jer rat nije opcija, samo jadikovka i ne smemo se predati, jednom kad ste već sve predali i sve ratove izgubili. Ako želiš ovoj zemlji dobro, makni se sa strane.

Дакле потпуно су остварили целу жуту платформу и стога им се већина демократа придружила.

I stoga su ovi likovi prešli u vučićev zagrljaj. Da kako da ne. 🤣 sve pogođeno. Ovaj dole baš porazmislio i rekao eto jurimo više nego ikad ka Evropi, vučić se udaljio od Rusije i Kine, pravo vreme da zbog toga odem u vladajuću stranku 🙂

Promašaj ti je svaka rečenica. Al za mediokritete dovoljno da im to sto pišeš zvuči razumno.

Zato smo tu gde jesmo i nek se iseli ko može. Najbolje će učiniti za sebe i svoj zivot.

1760653026340.jpeg

Apsolutno.

To isto pričaju naši ljudi koji su se doselili iz SRB pre 20 godina. A da li EU ide u dobrom smeru - ne ide.

Doduše i kod nas je dosta lošije u poređenju sa referentnim periodom (2000-2010). Tu pre svega mislim na funkcionisanje društva, institucija, međuljudske odnose itd.
Dete sam povratnika iz inostranstva, Evropa je bila raj za zivot 90-ih i ranih 2000. a zet zivi u Londonu vec nekoliko godina i pricao mi je koliko je tamo drugacije u odnosu na vreme Bregzita recimo kada je poceo da radi tamo. Kapiram da nasi ljudi imaju druge probleme i ne zanima ih promena drustvene i kulturne i bezbednosne situacije u bogatoj Eu ali svet se jako brzo menja i ne bas na bolje.

🤣 nasmej me još malo

Vaša desna većina nas već 35 godina gura dublje u ponor. A sad ne nudite više nikakve mehanizme, jer rat nije opcija, samo jadikovka i ne smemo se predati, jednom kad ste već sve predali i sve ratove izgubili. Ako želiš ovoj zemlji dobro, makni se sa strane.

Хајде дефиниши десницу не било ти тешко
I stoga su ovi likovi prešli u vučićev zagrljaj. Da kako da ne. 🤣 sve pogođeno. Ovaj dole baš porazmislio i rekao eto jurimo više nego ikad ka Evropi, vučić se udaljio od Rusije i Kine, pravo vreme da zbog toga odem u vladajuću stranku 🙂

Promašaj ti je svaka rečenica. Al za mediokritete dovoljno da im to sto pišeš zvuči razumno.

Zato smo tu gde jesmo i nek se iseli ko može. Najbolje će učiniti za sebe i svoj zivot.

Претпостављам у неку левичарску земљу, која је против капитализма и национализма је л' да? Можеш ли да даш неки пример такве земље у коју би се иселио?

Dete sam povratnika iz inostranstva, Evropa je bila raj za zivot 90-ih i ranih 2000. a zet zivi u Londonu vec nekoliko godina i pricao mi je koliko je tamo drugacije u odnosu na vreme Bregzita recimo kada je poceo da radi tamo. Kapiram da nasi ljudi imaju druge probleme i ne zanima ih promena drustvene i kulturne i bezbednosne situacije u bogatoj Eu ali svet se jako brzo menja i ne bas na bolje.

Najgore je, pošto su nam najveći spoljnotrgovinski partneri, što se to prelije i kod nas.

Хајде дефиниши десницу не било ти тешко

Претпостављам у неку левичарску земљу, која је против капитализма и национализма је л' да? Можеш ли да даш неки пример такве земље у коју би се иселио?

? Pogrešno pretpostavljaš. Nema potrebe da širimo kao i ono kad si rekao da treba vojno "da napadnemo da branimo" Kosovo, ja kažem to bi bila naša propast. I nema tu šta dalje da se polemiše. Ti bi stalno nešto menjao teze i širio priču.

Nisu otišli iz DS jer je EU agenda zadovoljena od strane sns, ovo je mrcvarenje i izigravanje EU integracija i to dobro znaš i dobro znaš zašto su napustili DS a otišli u sns jer su oportunisti i političke kurve. Tako da mani me...

Neću tebi da definišem desnicu jer ti nas definišeš kako nas definišeš, imputiraš, večito ostrašćen mrzitelj ne znam tačno ni čega, selektivno gledaš na period bivše Jugolsavije, satanizuješ levičarske ideje, da bih se ja tebi pravdao, šta je meni desnica. Kad se vratiš u okvire normalnog razgovora, možda bih je pokušao definisati za tebe. Ovako je desnica tačno ono što treba da dobijes kao odgovor i što sam ti gore napisao. Ti si deo te priče a ne neke svetle, prosvećeno nacionalne. Deo si crne, mrkli mrak nacionalne priče, samo laskaš sebi da imas neku svetlu nacionalističku viziju za bolju Srbiju. Guess what sve desne ideje smo probali, možda se Evropa budi, blago njoj ako krene našim koracima, mi smo sve verzije isprobali za ovih 35 godina i gadno je bilo.

Naravno da nisam protiv nekog srednjeg puta zaštite nacionalnih interesa al to kako ti ostrašćeno i svakodnevno udaraš po levici prosto ne zaslužujes sagovornika na tu temu da legitimizuju tvoje imputacije i neosnovanu goričnu prema razdoblju mira, solidarnosti, emancipacije žena, jednakosti, nesvrstavanju, tome da nas niko nije smeo napasti, da nismo završili u istočnom bloku, da su Srbi napokon postali apsolutna većina u Vojvodini itd.

Vrh