Šta je novo?

Izbori 2025

EU bi htela da u Jadru iskasapi Srbiju, na slican nacin na koji je Kina kasapi u Boru. U Boru se desava genocid i ekocid a niko o tome ne govori.
Па да. Али болеснику из Времена једни су му бастион демократије а други неки дрекавци из деспотије.

И велика је разлика у томе што се овде иницијално нико није бунио против Бора али против литијума јесте практично цели народ па окупатор и даље то гура.

Бест ај кен ду је: Има у оппзицији горих од нас.

Јел вам ово нека партијска стратегија. Заиста?

Тужно.
Recimo osoba desno na slici je Miljan Damnjanović Radikal člana gradskog veća grada Beograda sa Liona, Zvezdara zadužen za javni prevoz koji mrzi trolejbuse i lobira za njihovo ukidanje.
Ovo je Šarovićev radikalski ekosistem, i zato i tako dobro radi novinarski posao jer je to juče zloupotrebljavao ove jadnike koje danas snima. I zato mislim da je zaslužio da bude svedok saradnik jer ima knowhow operacije.

Kao što su nekim bolesnicima 99% Srba otpad i izdajnici, a samo njih 500 prave patriote i junaci.

Ali nema veze, biće sve sređeno za par godina kad vaskrsnu Dušanovo carstvo i Sloba.

Али капираш да та батина има два краја?

Ти си у партији која је "опозиционо" деловала у коалицији са Ђиласом а ти си тог Ђиласа назвао Дрвосеком и годинама си се борио против њега.

Ах, чудни су путеви политички.

Inače, strašne scene su se desile sinoć u Novom Sadu i policija je apsolutno morala da reaguje.
Једино страшно је то што овде водиш неку причу и паметујеш, сваки дан се бавиш друштвено-политичким процесима у држави а појма немаш о основним уставним нормама исте.

Обзиром да је полиција упадом у факултете срушила уставну категорију аутономије универзитета, шипке и камење по керовима у и испред факултета не само да нису страшна ствар него су грађанска дужност.

А како је у питању рушење уставног поретка овде је заправо било посла и за војску, да присилом врати дротове у оквире Устава Србије.

Gutao sam i ja suzavac, više puta. Prvi put sa 10 godina.

A ne bi se danas gutao suzavac da 1/3 naroda - ona mutava, inatlijska i istripovana - nije svirala k..cu od 2012. do 2024. Zato ćemo sad da se najedemo g..ana, nagutamo suzavca, nadobijamo batina i uopšte - da rodimo mečku dok se ratosiljamo ove kancerčine. U stvari biće prava sreća ako ne ode dalje od batina i povreda tupim predmetima.

Poslednja izmena:

A ne bi se danas gutao suzavac da 1/3 naroda nije svirala k..cu od 2012. do 2024. Zato ćemo sad da se najedemo g..ana, nagutamo suzavca, nadobijamo batina i uopšte rodimo mečku dok se ratosiljamo ove kancerčine.
pitali me tako ljudi kako sam prosao na protestu 15. marta, i ja krenem da opisujem kako sam bio uzbudjen energijom koja se konacno stvorila u drustvu i odjednom mi sine: skoro 25 godina ranije ja sam bio na skoro istom mestu, protestvovao protiv istih stvari, protiv skoro istih ljudi. 25 godina...
ovo nije narod, nije drzava...ovo je jedna amorfna bio-masa koja se tako decenijama i vekovima valja tamo vamo kako se nekom degeneriku sa pola mozga a koji se domogne vlasti bar na tren, cefne...

678 352 252 325. takav komentar na srpskom internet nebu.

U praksi, jedno 30 ljudi se bori protiv policije.

Ako i tih 30 nisu ubačeni.

Suzavac, juriš policije - bežanija.

Zanima me gde ste vi svi na ulici? Ok, zgazite ih, šta se čeka?

Nije astrodule u pravu, pandura koji biju na ovim skupovima uopšte nema puno, iole veća masa koja je organizovana i naoružana to rešava.

Po internetu bi se reklo da ih ima i više nego dovoljno, malo praksa škripi.

I ne radi se o tome što se policija žali na nasilje nego je to moj stav i meni smeta takva vrsta nasilja i to kako čovek može nekog da udara šipkom.

No, jelte, svi ste besni, tako i treba... pa ajde onda, gde ste?

Ovako nismo nigde. Ovi navijači, bili naši ili sa značkom, imaju svoj praznik i uživaju u nasilju, j*** se njima za sve ostalo, a posle narod guta suzavac i dobija pendrekom po lobanji.

Taktika nam je izuzetna, nema šta.
Не можеш истовремено да критикујеш насиље и шатро се ишчуђаваш што насиља нема. Ово није "валидна политичка опција" ово је мафија која отворено врши насиље над народом ван икаквих институција. Која бије, убија, спаљује итд.

Они ништа осим силе не познају а 99% народа размишља као ти и напада свакога ко покуша да примени силу против њих.То гарантује да промене неће и не може да буде.

Ја не осуђујем никога ко није у стању или не сме да се физички бори против њих али осуђујем оне које пљују људе који то раде. Јер чињеница стоји да се 80% СНС-а неће зауставити док не буду у страху од одмазде. То нису људи који имају савест, личну етику, разум или емпатију. Они се воде чистим животињским интересом и радиће шта им је корисно док не добију по носу.

На крају крајева, свесни су да им је највећа шанса да не буду жртве насиља управо та да буду на страни режима и спроводе шта жели, мафија је једина у Србији која не мора да живи у страху од насиља

pitali me tako ljudi kako sam prosao na protestu 15. marta, i ja krenem da opisujem kako sam bio uzbudjen energijom koja se konacno stvorila u drustvu i odjednom mi sine: skoro 25 godina ranije ja sam bio na skoro istom mestu, protestvovao protiv istih stvari, protiv skoro istih ljudi. 25 godina...
ovo nije narod, nije drzava...ovo je jedna amorfna bio-masa koja se tako decenijama i vekovima valja tamo vamo kako se nekom degeneriku sa pola mozga a koji se domogne vlasti bar na tren, cefne...
Suštinski se slažem, samo podsećam opet da borba protiv zla i go..na je borba bez prestanka. Jedna uspešna revolucija ne znači život u blagostanju i sreći narednih 1000 godina, nego stalno mora da se zlo i ološ drže pod kontrolom pa i pod batinom.

Pogotovu u današnje doba kad su političari, mafija i korporaciije lukaviji i jači nego ikad.

A da je Srbija prepuna zombija i morona, to se slažem. I potpuno razumem ljude koji odluče da im je dosta i odu odavde. Mislim da ću i ja biti među njima uskoro. Ali do tada dajem svoj doprinos koliko mogu i kad mogu. Jer ima ovde i jako dobrih i kvalitetnih ljudi. A i ne želim da mi život prođe u mutavilu i pasivi. Uvreda je za svakog normalnog i razumnog čoveka da trpi i toleriše ovakav režim otpada, izdajnika i degenerika.

Suštinski se slažem, samo podsećam opet da borba protiv zla i go..na je borba bez prestanka. Jedna uspešna revolucija ne znači život u blagostanju i sreći narednih 1000 godina, nego stalno mora da se zlo i ološ drže pod kontrolom pa i pod batinom.

Pogotovu u današnje doba kad su političari, mafija i korporaciije lukaviji i jači nego ikad.

A da je Srbija prepuna zombija i morona, to se slažem. I potpuno razumem ljude koji odluče da im je dosta i odu odavde. Mislim da ću i ja biti među njima uskoro. Ali do tada dajem svoj doprinos koliko mogu i kad mogu. Jer ima ovde i jako dobrih i kvalitetnih ljudi. A i ne želim da mi život prođe u mutavilu i pasivi. Uvreda je za svakog normalnog i razumnog čoveka da trpi i toleriše ovakav režim otpada, izdajnika i degenerika.
jasno. samo bih voleo da se posle 25 godine ovde na forumu "svadjamo" oko toga koliki treba procenat hlora da bude u vodi sa cesme a ne o tome da li ce nam zbog mita i korupcije pasti na glavu cela zeleznicka stanica i pretboriti nas u pulpu...

A ne bi se danas gutao suzavac da 1/3 naroda - ona mutava, inatlijska i istripovana - nije svirala k..cu od 2012. do 2024. Zato ćemo sad da se najedemo g..ana, nagutamo suzavca, nadobijamo batina i uopšte - da rodimo mečku dok se ratosiljamo ove kancerčine. U stvari biće prava sreća ako ne ode dalje od batina i povreda tupim predmetima.
Ne možemo da zatvaramo oči pred onim što se dešava i što su činjenice.

Evo, nek bude i da je to pravo na drugačije mišljenje, ti uživaš dok udaraju pandura šipkom, ja ne, poenta je da to ne vodi ničemu.

Tj. vodi scenariju koji viđamo već nekoliko puta - mi se kurčimo i to baš mala grupa, oni bace suzavac i krenu u juriš, svi beže, gotov protest.

Rezultat - njima ništa, mi isprebijani, uhapšeni i nagutani suzavca, smanjuje se broj ljudi koji izlaze, mediji bruje o teroristima koji ruše državu (najmanje bitan deo).

Mi smo to što jesmo, svi se živi organizovali, studenti, gimnazijalci, umetnici, profesori, nastavnici, biciklisti, ekolozi, trkači... samo nigde nema internet ratnika i prvosrbijanaca, a oni su ti koji su heroji, jelte, i sve bi prebili.

Meni to nije problem, štaviše, super je što ljudi ne znaju da se biju i posvećeni su sasvim nekim drugim aktivnostima.

Što ne znači da nismo hrabri, hrabriji smo u suštini od svakog navijača i polićacija.

Međutim, nismo organizovani. I već postaje smešno i neozbiljno.

Neko mora da stane više iza svega i vodi protest. Ako se u Novom Sadu ide na fakultet, da se zna šta se radi. Ako protest nije šetnjica, da se zna kako se deluje.

Samo niko to da uradi i ovako ispadamo kao Bole, Čeda Velja, Smrda Mudić i ostale ugnjetene mase.

Danas najveću glupost koji čovek može da odvali jeste da kaže da protesti traju već skoro godinu dana i nije urađeno ništa. Urađeno je mnogo, ali baš mnogo. Jedino ne vidim rezultat ovih ugnjetene mase protesta u proteklih mesec dana.

Proces izgleda ovako - lože se na internetu, ovaj nosi palicu, ovaj koktel... u realnosti 50 ljudi stane ispred policije. Onda vama nije ni najmanje žao i naslađujete se što udaraju pandure. Onda panduri nas masakriraju i završi se našim kukaknjem na policijsku brutalnost.

Ono što ja kažem jeste da i studenti više nek jedu govna. Ili nek kažu, protest je miran i ograđujemo se od svih sa motkama od deset metara, kada vidite takve, sklonite se... može masa da se izmesti na drugo mesto...

Ili da kažu da nije miran i organizuju se. Mora neko da vodi, da postoje ljudi sa megafonom koji usmeravaju masu...

Pa nisu ti panduri ništa strašno i ne prave oni razliku, narod može da se bije sa njima. Ili se gura ili šta god.

Najveći problem je suzavac i to je ono što rastera narod. Jel postoji neko organizovan da to spreči? A postoje načini da se gasi ili vraća nazad. Što nema grupa redara obučenih kako se to radi koja ide kroz masu mirno i vraća suzavce, adekvatno opremljena i obučena?

Niti su se studenti organizovali, niti internet ratnici, niti prvosrbijanci.

Ljudi su organizovani po grupama da trče i rade slične stvari i to je ok, svako doprinosi kako on može.

Samo sad kad je došlo vreme kurčenja, nigde heroja. I šta sad? Opet se kurčiti i opet u krug? I onda ćemo pričati da je motkom po policiji ok i da suze ronimo za jadne policajce.

Vidi, da ti imaš neku svoju viziju kako sve ovo treba da izgleda, to je odavno jasno. I to je tvoje pravo. Da imaš tu viziju i da čekaš savršene uslove i savršeni sled događaja. Ono što sam ja komentarisao je tvoje očekivanje da treba svi da žalimo kerove koje su nalupali nekom elastičnom šipkom po šlemovima i štitovima, dok su svesno išli da rade podlosti, biju narod i narušavaju autonomiju univerziteta. Pa moram da ti kažem, malo ljudi deli taj tvoj stav. Malo ljudi se tangira i potresa za te kerine, pogotovu nakon onoga što su uradili i pokazali već 15 puta u zadnjih par meseci.

Naravno, ko ima bolje predloge kako treba da se vode protesti, uvek može da ih iznese. A i da povede i organizuje mase. Niko od nas iz naroda ga ne sprečava. Ja samo kažem da nad kerom kog su čuknuli po šlemu niko neće da plače i da ima razumevanja.

A tenzije su dobra stvar, jer pokazuju pravo lice kerova i podstiču još više zombija i mutavaca da se aktiviraju ili da bar kad dođe vreme za nove izbore ili političke promene, da ne sede kod kuće i ubeđuju sebe da "kmeeee, ne'am za koga da glasam". Sad ima deo njih koji će glasati za bilo koga samo da vide leđa ovom ološu.

Inače, strašne scene su se desile sinoć u Novom Sadu i policija je apsolutno morala da reaguje.

Sad, da li su trebali da budu tu ili ne i čiji je faks je druga priča, kad su već bili tu po zadatku može se reći da su bili i životno ugroženi i intervencija je opravdana.

Naravno, da se razumemo, intervencija mora biti adekvatna, da se očisti plato na primer i uhapse odgovorni, a ne da se mlati narod po čitavom Novom Sadu. Za način na koji su intervenisali nema opravdanja i nabijem svakog monstruma pandurskog koji je išao da se iživljava i one koji su to naredili.

Ipak, treba pogledati u naše redove. Šta ćemo sa monstrumima u našim redovima?
Ono je realno monstruozno. Da dođe da se protestuje, ok, ako će da se radikalizuje, ok, šta znam, nek se gura kordon, probija... jaja...

Pitanje je ko je taj koji nekom šipkom od pet metara udara po drugom čoveku? Da, i policijac, pa makar i policijac batinaš, je čovek. Ajde da te jure da te ubiju i pucaju na tebe pa ti dohvatiš šta ti je pri ruci, ali ovako dok stoje samo...
Ti bi gadjao jajima (a udarao bi ih sipkom samo kad bi pucali na tebe) kordon koji je okupirao fakultet i kampus univerziteta (ni dekan nije bio tamo po sopstvenoj izjavi) i koji je nekoliko dana pre toga iz cista mira napao ljude posle mirne setnje na godisnjicu tragedije? I koji je to vece pokusao da upadne na drugi faks iako ih niko nije zvao? I koji je maltretirao gradjane nekoliko kilometara dalje od mesta protesta isto kao po Bgd pre nekoliko nedelja (cuo sam da su bacali suzavac na samom centru u pesackoj zoni a na Sarovicevom snimku se vidi da su ih terali pored stadiona ka zeleznickoj stanici), oborili onog dedu, tukli i obarali zene onako usput?
Mislim meni nije jasno sta su hteli da postignu (valjda nije bila ideja da upadnu na faks jer bi ih tek tamo docekali i podavili suzavcem, ako napolju placu i guse se unutra bi se podavili) ali ako je malo vracanje milo za drago, provociranje onda ok, vise bi ih povredila pesnica sa metar razdaljine nego sipka sa 5m.
Ali mi nemamo šanse protiv organizovane policijske brigade (koja god jedinica da je u pitanju). NEMAMO uz ovakav način borbe.

Imamo šanse protiv neoklopljenih, ali protiv jedinica sa punom opremom, nemamo nikakve šanse.

Možemo da gađamo, rušimo, palimo SNS objekte, ali borba protiv policije je osuđena na propast.

Ono što možemo je da napadamo SNS-ovce gde god ih vidimo. Ne sme nijedan slobodno da šeta ulicom , a da mu neko nešto ne dobaci (verbalno i fizički).
Oprema slabo pomaze u bliskom kontaktu tj. samo smanjuje ozbiljnost povreda. Oni imaju samo nekoliko prednosti, suzavac (na koji se narod i pored maski jos nije navikao), iznenadni napad (sto kod mnogih izaziva instinktivno bezanje), dronove i vozila.
678 352 252 325. takav komentar na srpskom internet nebu.

U praksi, jedno 30 ljudi se bori protiv policije.

Ako i tih 30 nisu ubačeni.

Suzavac, juriš policije - bežanija.
Tako nekako. Ili pocnu da se guraju, gadjaju tek nakon jurisa, pendrecenja i suzavca tj. razbijanja mase. Taktike nema, dopusta se dolazak pojacanja ili smena kordona, bezi se cim ovi iskorace ili bace malo suzavca, sramota.

Plašim se malo poreviše očekuješ od policajaca. Tući će taj. Isto kao i demonstranti - ima onih koji to vole i to su ovi što jure skejtere i slični što se "ističu".

Ali, ako bi dobili udarac koji bi ih zaboleo, ili ako bi kolega pored dobio takav udarac i video krv, pa nasrnuli bi nas svom snagom.

Ali jeste, kada bi svi krenuli na policiju, ne postoji način (bez krvi) na koji bi se odbranili.

Shvatite da oni imaju oružje i u slučaju životne opasnosti kreće pucnjava hteli to oni ili ne.

To je ono što Žvalavi želi i onda kreće njegov vlažan san, oružane formacije na ulicama.
Nema oruzja ako se ne osete zivotno ugrozeni a nema razloga da se osete zivotno ugrozeni ako ih masa odgura ili odnese ili im ne dozvoli dolazak, nesto ovako od svezijih primera:

Да се не лажемо, режим није озбиљно угрожен док се поново најмање две недеље унапред не закаже масован протест у Београду где ће се окупити стотине хиљада људи које неће да се разилазе док се ћаци не отерају с власти. Овакви протести данас-за- сутра и шетње режим лако може држати под контролом. Једно је кад имате двадесетак хиљада људи на улици, друго је кад се окупи двеста хиљада. Ја имам осећај да ће Непоменик да распише изборе крајем октобра за крај децембра или почетак јануара да би избегао или смањио нереде на протесту који ће сигурно бити заказан првог новембра за годишњицу пада надстрешнице.

Usput, kad su ljudi na Redditu i drugim mrežama kačili slike i uputstva kolega protestanata iz Hong Konga, bilo je ljudi koji su se podsmevali tome.

I šta sad, zamislimo na šta bi sve ličilo kada bi se akcije obustavljale svaki put kad nekome nešto smeta, ismeva ili bojkotuje? Peri smeta makljanje sa kerovima, Žiki smeta što nema srpskih zastava, Lazi smeta što su decentralizovani protesti, Miki smeta što ih ne predvode vaskrsli Car Dušan ili Gavrilo Princip...

I šta onda, treba sve da stane jer uvek ima par stotina poremećenih inatlija koji će u svemu naći neku manu? Pa ne. Ovo sve ide svojim tokom, tokom koji određuje većina koja izađe na ulicu, i to je prosto tako. Kuda će na kraju odvesti, vreme će pokazati. Mada većina prognoza predviđa njihov raspad i gubitak, a ne naš.

Да се не лажемо, режим није озбиљно угрожен док се поново најмање две недеље унапред не закаже масован протест у Београду где ће се окупити стотине хиљада људи које неће да се разилазе док се ћаци не отерају с власти. Овакви протести данас-за- сутра и шетње режим лако може држати под контролом. Једно је кад имате двадесетак хиљада људи на улици, друго је кад се окупи двеста хиљада. Ја имам осећај да ће Непоменик да распише изборе крајем октобра за крај децембра или почетак јануара да би избегао или смањио нереде на протесту који ће сигурно бити заказан првог новембра за годишњицу пада надстрешнице.
Imaju i ovakvi protesti svoju ulogu jer razvlače kerove. Može i treba veliki protest u Beogradu ali je onda bitno da ih bude još i po drugim mestima. Važno je šetati kerove. 🙂

,,.... Ја имам осећај да ће.... ,,
Naviru mi čudne vickaste asocijacije
Kako ide onaj vic ;

,, - Doktore a ja imam pećenje...
- Ajd udji , di je pečenje ?
- ..... ,,
🤣

Разумем, али овако мало људи на онолико надрнданих полицајаца који једва чекају да крену у јуриш и да се иживљавају... За њих је много напорније да сваки дан стоје у кордону неколико сати дневно, зато им и наређују да растерују демонстранте.

Разумем, али овако мало људи на онолико надрнданих полицајаца који једва чекају да крену у јуриш и да се иживљавају... За њих је много напорније да сваки дан стоје у кордону неколико сати дневно, зато им и наређују да
Разумем, али овако мало људи на онолико надрнданих полицајаца који једва чекају да крену у јуриш и да се иживљавају... За њих је много напорније да сваки дан стоје у кордону неколико сати дневно, зато им и наређују да растерују демонстранте.
Dama ima petlju

Neko je rekao za suzavac... gledala sam, gas maske sunod 1000din pa i po nekoliko hiljada. Narucite ODGOVARAJUCU, nije lako svakom da kupi, ali treba nabaviti dok rezim nije zabranio (kao prodaju brzovezujuceg cementa)

Drugo, rukavice one za toplotu pa se te patrone mogu uhvatiti i ako su vruce i ne znam, da li ubaciti u kontejner i zatvoriti ili vodu....

Tacno je, okupi se narod, ali kad krene frka svi beze. I logicno je, nr znam ni koliko smo u dtanju da onakvoj sili pruzimo otpor, kamionima su isli na građane.

Opet, iako nama deluje beznadezno, nemoguce je da ovo ne utice na njih, na EU.... Sve movine prenose, i kod njih pocinju da senpitaju ZASTO CUTITE? a ona uvreda EU poslanicima ne sme proci bez reakcije.

Takodje, svi mi moramo ozbiljnije ovo, a narodito stanovnici velikih gradova. Malo je to ljudi za probleme koje prave

Vidi, da ti imaš neku svoju viziju kako sve ovo treba da izgleda, to je odavno jasno. I to je tvoje pravo. Da imaš tu viziju i da čekaš savršene uslove i savršeni sled događaja. Ono što sam ja komentarisao je tvoje očekivanje da treba svi da žalimo kerove koje su nalupali nekom elastičnom šipkom po šlemovima i štitovima, dok su svesno išli da rade podlosti, biju narod i narušavaju autonomiju univerziteta. Pa moram da ti kažem, malo ljudi deli taj tvoj stav. Malo ljudi se tangira i potresa za te kerine, pogotovu nakon onoga što su uradili i pokazali već 15 puta u zadnjih par meseci.

Naravno, ko ima bolje predloge kako treba da se vode protesti, uvek može da ih iznese. A i da povede i organizuje mase. Niko od nas iz naroda ga ne sprečava. Ja samo kažem da nad kerom kog su čuknuli po šlemu niko neće da plače i da ima razumevanja.

A tenzije su dobra stvar, jer pokazuju pravo lice kerova i podstiču još više zombija i mutavaca da se aktiviraju ili da bar kad dođe vreme za nove izbore ili političke promene, da ne sede kod kuće i ubeđuju sebe da "kmeeee, ne'am za koga da glasam". Sad ima deo njih koji će glasati za bilo koga samo da vide leđa ovom ološu.
Ne čekam savrsene uslove i uopšte nisam u fazonu da je bolje sedeti kući, svaka čast svakom ko je bio bilo gde i protestovao kako on zna i ume.

Meni ne smeta Gagi Jovanović na primer, pa šta treba stariji lik od 50 kila drugo? On je umetnik i doprinosi kako on može. Mladost nosi neku drugu energiju, nek skaču, guraju, gađaju...

Samo nemoj da podržavamo ekstreme i nenormalne stvari. Niti je normalno da neko udara nekog šipkom od deset metara, niti bi bilo sa druge strane normalno da dođu neki aktivisti i izvedu performansom ***anja jedan drugog u bulju dok su prekriveni krvlju.

Nemojmo odlaziti u ekstreme. Da ne pričam što je to efikasan način da se odvojiš od potencijalnih ubačenih elemenata, a tek da ne pričam da je suludo i neefekisasno?

Jel probijen kordon i oslobođen faks? Nije.

Uzmi pa čitaj kako se probija kordon i nećeš naći da se radi tako što ovi monstrumi mlate motkama po policiji.

A to što većina želi se jasno vidi na ulici, ne na internetu.

Da citiram Živu: Nemoj tih pet posto lopova da nas zagadi.

Ne znam što stalno moraš da povećavaš navodnu dužinu te šipke. 😄 Ispašće na kraju da ih je Hulk jadne tukao banderom od 15 metara. 😄

Mislim ok ne zameri, razumem ja šta hoćeš da mi kažeš. Samo mi smešno kako preuveličavaš to a bukvalno imamo snimak gore. Jedino ako sam ja nešto propustio, ako jesam, izvinjavam se...

Vrh