Šta je novo?

Izbori 2025

A tek nam sledi protest na Vidovdan

1000041176.gif

Мислим да су шансе опозиције да преокрену Косјерић само теоријске. Генерално увек на поновљеним изборима СНС успе да извуче своје гласаче и не очекујем да ће имати мање од 120. Са друге стране опозиција у главном не успева да понови број гласова, али овде ако успеју да одрже тензију, можда и успеју. Моја процена је да ће после поновљених избора на овом месу разлика од 51 благо порасти, а ако неко мисли да ће ићи у супротном смеру надам се да ће он бити у праву а не ја.
S ovim se slažem, ali samo kada su u pitanju izbori koji se održavaju na daleko većem broju BM, odnosno na parlamentarnim, predsedničkim izborima i izborima u velikim gradovima. Tada se ponavljaju izbori na sporadičnim BM, ta informacija se objavi negde usput i onda ljudi ili ne znaju da su ponovljeni izbori ili ne vide poentu da opet glasaju ako rezultati sa tog BM neće uticati na konačne rezultate.

Ovo u Kosjeriću je druga specifična priča i sada imamo druge aktere u priči - studente. Tako da pretpostavljam da će oni već sada sa njihovom podrškom opozicionoj listi onda i krenuti u "kampanju" da informišu ljude koji treba tu da glasaju da zaista i izađu i da im objasne značaj njihovog glasa.

Vladimir Jelić menja Vojislava Mihailovića na čelu POKS-a

О њему још пре 13 година

Vladimir Jelić (SPO) promenio tri direktorska mesta za šest meseci

ПОКС подгузна мува власти, само да буду испод сваке црте заједно са НДСС. А да притом први на листи буде права опозиција, да се прелију проценти тамо где треба.
Ово је било очекивано дуго. ПОКС је од старта ребрендирани СПО, сарадник режима.

Kakvo vi predznanje imate...ja samo videla lika da dobro poznaje kretanje u Kosjericu, verov je odatle i objavljuje na X, a vrlo mi poznat...

E tako vam razmislja vecinski deo Srb i zato nam i jeste tako.
Sa druge strane, ne znam imamo li mi politicare koji su mladi, posteni, sa idealima i entuzijazmom... ima, ali ne mogu od bagre da isplivaju.
Zato nesto treba da s euradinu tom politickom sistemu, a ne umem da definisem sta, ali da se sistem sam čisti, verov za pocetak kad bi svako odgovarao za lose vodjenje politike, bio bi dobar pocetak.
Sto, u Švici bas znaju ko su politicari i ministri? Aham, ali sistem verov dobrim delom regulise

Evo, prvi klip na koji sam naleteo kad sam mu ušao na tviter profil koji je gore postavljen.

Ovo opozicija nije skapirala svih ovih godina. Ili im je rečeno da se prave kao da ne kapiraju. Moguće i oba.

Jedino tako može da se dođe do prosečnog glasača. Blokadni hor, tango, Jarboli itd su lepi i dopadaju se većini od nas, ali prosečan glasač se sa tim ne identifikuje.

Sećam se protesta 1 od 5 miliona i sličnih. Nije mogla da se vidi ni jedna srpska zastava, kao da je to bilo sramota. 15.03. sam se jako pozitivno iznenadio, rekao sam to je ono što je falilo do sad. Protesti su mnogo ranije trebali da se oboje patriotizmom.

Sekta je uzurpirala patriotizam. Ponaša se kao da ima monopol nad njim. Zato ih najviše i boli Vidovdan. Izbijaju im jedan po jedan štih iz rukava dok ih skroz ne ogole.

Jedino tako može da se dođe do prosečnog glasača. Blokadni hor, tango, Jarboli itd su lepi i dopadaju se većini od nas, ali prosečan glasač se sa tim ne identifikuje.

Sećam se protesta 1 od 5 miliona i sličnih. Nije mogla da se vidi ni jedna srpska zastava, kao da je to bilo sramota. 15.03. sam se jako pozitivno iznenadio, rekao sam to je ono što je falilo do sad. Protesti su mnogo ranije trebali da se oboje patriotizmom.

Sekta je uzurpirala patriotizam. Ponaša se kao da ima monopol nad njim. Zato ih najviše i boli Vidovdan. Izbijaju im jedan po jedan štih iz rukava dok ih skroz ne ogole.
I posao je političara je da bude dobar u svom poslu. Nema nikakve sramote u tome da budeš popularan, štaviše, trebaš kao političar težiti tome, naročito danas kad treba skidati diktatora krimosa.

Ne treba biti đubre korumpirano, mafijaško populističko.

Nema sramota u tome da pevač na primer ,,manipuliše" publikom. Zna da na početku vole brže pesme, pa u sredini peva neku smor sa novog albuma da ljudi odu u wc, pa kao završi koncert pa ga ljudi dozivaju da se vrati, pa bis... pa malo pusti publiku da otpeva refren... pa otpeva jednu za dame u publici.

Problem je na primer biti Bregović, prodaš 240 000 ulaznica, staviš ozvučenje sa 30 000, većina naroda ne čuje ništa, sebi staviš milione u džep, klavijaturisti i bubnjaru daš hiljadu evra, ne organizuješ ništa kako spada i pustiš na kraju koncerta 240 000 ljudi da ide uskom banovobrdskom ulicom gde nas je jedan nečiji panični napad delio od stampeda i ko zna koliko mrtvih.

Ali nema ništa loše u tome da tražiš način da udovoljiš narodu, pevaš samo hitove, malo skineš majicu itd. 😄

Evo, prvi klip na koji sam naleteo kad sam mu ušao na tviter profil koji je gore postavljen.

Ovo opozicija nije skapirala svih ovih godina. Ili im je rečeno da se prave kao da ne kapiraju. Moguće i oba.

Nisam siguran da je najbolje rastumačio cenjeni Boban al ajde. Kao sto je film Turneja antiratni a ne ratni (u kojem se isto peva kukavica dok ratni zarobljenici primorani koračaju kroz minsko polje) tako je upotreba kukavice anti-miljea ali koji dotični AV razume i njemu pripada... Ni jednu drugu Cecinu pesmu ne bi pustili na protestu.

Tako da to nije ta vrsta promene o kojoj Boban govori.

Ali jeste odlična dosetka i što se time poigravaju... i sjajna poruka za AV koju razume... Kod nekih iz tog miljea može stvoriti neku identifikaciju i pripadanje to su upravo oni koji se žale kad su oštećeni režimom kojim su pokušali da se okoriste...

Ali takvi su jedino korisni da bi do pobede došli, ako se novo društvo bazira na njima onda se ništa nije promenilo.

Tako da sam više da se nastavi Freed from Desire i Pump it up...

A uz to naravno srpske zastave, himna i protest na vidovdan. Naravno. Nemaju naprednjaci tapiju nad tim, njima je to maska, al ne treba ni sve svesti na vašare njihovog tipa. Ceca nije dobrodošla sem kao vid poigravanja. Nego zdrav patriotizam. Valjde pored Cece imamo neke narodne pesme koje mogu ići za ljude koji ne gotive neki brži ritam, house...

Pa taktika je puštati Cecu, a onda je strpati u zatvor i zabraniti njene pesme 🤣

Naravno, sve po zakonu.

Cenim da je u stvar u tome što je odlučeno da se proziva Vučić da je kukavica, što i jeste, a onda je napokon neko skupio muda i otpevao ono što nam prvo padne na pamet kada čujemo tu reč.

I svima nam padne ta pesma, nemoj da se lažemo i napokon se ne sere nego se peva bez blama.

Pa nek je shvati ko kako hoće, čitava i poenta je u dvostrukom značenju i privlačenju šire mase.

Da se pumpa i ne overtinkuje, nije zdravo, zagrli se i zapevaj - kuuuukaaaaviiicaaaaa.

Ruke moraš isprljati kad živiš u blatu, nek ostane na tome da smo to učinili sa pesmom.

A ono što Boban kaže jeste da je to znak da se tu našao narod, kritična masa...

Svidelo se to nekom ili ne, kada se nađe običan narod, to će zapevati. Na svadbi, maturi, slavi... ja prvi to ne volim i ni ne prisustvujem tim događajima, osim ako baš ne mora.

Ali to je jasan znak da su to narodni protesti, a ne 2000 jednih te istih koji se vuku po svakom protestu i koji bi zapevali neobjavljenu pesmu Boye-a u tom trenutku.

Boban to do kraja nije najbolje objasnio a ni ti, al razumemo se 😄

Inače uopšte ne mislim da su ruke isprljane kukavicom. Baš zbog same pesme, poruke koju nosi i čitave konotacije, kome je upućena i iz kakvog miljea izvire.

Ali nekim drugim bi se mogli kontaminirati protesti i zato oprezno sa tim zagrli se i zapevaj 😄

Recimo ja bih rado pljuni i zapevaj al to zbog spominjanja Jugoslavije ne bi bilo prigodno pa se suzdržavam... pristajem na šta masa voli. Mada masa inače voli BD. Al nije bas nabijeno srpskim patriotizmom više je jugonostalgično.

Poslednja izmena:
Jedina Cecina pesma gde je meni srce na mestu je maskarada... 🙂

Već sam napisao negde - sada moraju da se pišu krivične ili kakve god prijave, da jednog dana bude postojao zapis i da odgovaraju.

Zakon o poreklu novca - šta je to?!

Pa Vučić svaki dan krši Ustav ili neki zakon svojim izjavama, Tužilaštvo ne reaguje po službenoj dužnosti - brate, pola državnog aparata mi moralo da odgovara.

Moram da pitam, sta je problem sa Cecom? Razumem, mnogi tvrde da je to "šund muzika" i tu je j njen pokojni suprug pa i njena veza sa svim struktirama, ali kao tupavi glasac kakav jesam, treba da znate da meni licno srce zaigra uz kolo, dzeja, onu pesmu NOVO SVITANJE, Cecu, Seku, sevdalinke....kao i mnogim ljudima u zemlji.

Ne kazem da je treba promovisati jer je rezimska, ali ona je " vesnik promene" sto neko rece, pliva u svakom rezimu jer zna kad da preleti.

Volela bih da u buducnosti odgovara za sve sto moze, ali ja njene pesme volim i ne treba zanemariti to da se uz takve najvise veselimo.

Ne umem da objasnim kako, ali ona je najslusanija na balkanu Prijovicka joj je najslicnija, ali ne mozemo mi da promenimo nas kod, a pesme nisu lascivne kao dnasanje, to su pesme koje traju i nemaju veze sa njenim zivotom nego sa nacinom pevanja i ljudi je i dalje vole.

Svi se peru od cece, trubaca, folk muzike, a otkud toliki narod da je slusa?

Kukavica je iskoricena za ruganje, ali mi je drago sto su studenti tu stali i nisu prozivali Cecu, a ni ona njih, nego posle po zakonu pa nek dokazuje neke stvari ako treba.
Nekome se povraca od nje, neko uziva u toǰ muzici i nije lose prihvatiti i nas " svaštojede"
A drago mi je sto se protesti zasnivaju na pesmama koje odgovarwju studentima i ne dodvoravaju se nikome.
Ono sto je sigurno, rezim bi dao bubreg da ceca peva na skupu, pevala je dodiku, ali od 1.novembra ovde nije. Verov zato nije ni dobila dozvolu za Usce, zna ona da treba da izmakne dupe i svesna je od pocetka. Ne hvalim je nego pricam da je to dobar znak za nas

@MiraC Gas gas ⛽ trrrtt gas gas trrrrtt...

Ako su već lake note, jedna je srpska majka... Hrabra žena. A nije Madona... 😁 A Ceca to iza rešetaka pa nek tamo glumata kako je snalažljiva i žena patriota. Od venčanja za krimosa je ona snalažljiva i pliva. Glas joj je promukao i specifičan, prepoznatljiv, što je važno, ali je osrednjeg kvaliteta. A tekstovi su ponekad vrhunski, ni na kokainu ne dolazi onakva inspiracija da se onako lagano rime skockaju i puno toga sa malo stihova kaže, što nije njena zasluga, znamo svi čije je... Nepresusno talentovana pokojna Marina... Muzika takođe često odlična. Maskarada, sama muzika je fenomenalna bez reci da slušaš ili sa rečima koje neko drugi cover peva. Neki bend... Isuse, isto tako...

Dakle sve dobro oko nekih njenih pesama nije njena zasluga.

A ti se veseli uz šta god hoćeš Miro, ko ti brani. Što moramo svi to da volimo 🙂

@MiraC

Ako sam dobro ispratio Seka je podržala prave stvari u pravom trenutku kad su pozitivne društvene promene u pitanju. Nije podilazila...

Ako slušaš lake note, ona ima dobar potencijal da obgrli taj segment društva, a svakako Seka nije đubre od čoveka. I malo je i neukusno da je guraš u isti koš sa Cecom. ;) Nek studenti puste aspirin. Eto da napravimo kompromis neki i svi srećni. 😉

Jedina Cecina pesma gde je meni srce na mestu je maskarada... 🙂
E, Doktor je dobra pesma, radio sam ja mashup Cecinog Doktora i Tame Impala-e 😁 Pevuši je na engleskom i videćeš da je dobra melodija.

Ceca baš uništava pesme, htedoh reći i da je njena Kukavica dobra, što i jeste, ali ne njena verzija 😆 Ovako kad je pevušiš, nije loša uopšte ili kad slušaš Sergeja. Iskreno, znam melodiju, znam reči otprilike, ali nije kao da sam čuo pesmu godinama. Evo sad sam je pustio i krš je xD Ceca je baš očajna, ali nije sama pesma loša.

Da Freed from desire nije baš pesmetina kakva jeste, rekao bih da je Kukavica bolja od studentske himne.

Da je nešto od Jarbola himna protesta, svakako bi Kukavica bila bolja 🤣

Vidiš, nisam čuo doktora al odslušaću nekad 😁 a to šta radiš malo i oglasi, tome forum služi (između ostalog)... Da se promovišemo 😃

Vrh