Šta je novo?

Izbori 2025

Dobro, Toma Mona je bogati naslednik koga je ćale stavio na ministarsko mesto jer nije znao šta da radi sa svojim tupavim sinom.

Isto je sa Irenom... Al para se na paru lepi, pa se to nastavilo i posle punoletstva.. Pričao sam da je bila ubedljivo najbogatija učenica u generaciji u osnovnoj, kako i odakle, ne znam. Ratno profiterstvo 90tih ili od ranije 'zarađeno', ne znam. Dolazila džipom u školu, pokupe je džipom iz škole i te fore... Tad smo bili mali pa se nismo previše interesovali, ali da je ovoliko dogurala, desetine i desetine miliona eura ima porodica kad gledaš ukupno, to nisam znao 😃

Ponavljaju se izbori u Kosjeriću na BM Elan. Prethodni rezultat na tom biračkom mestu je bio 220:125 u korist Ujedinjenih. Dakle 95 razlike, za pobedu je potrebno minimum 147 razlike. Ne znam koliko je realno.

Reče korisnik Mira juče, a ja sam bio ubeđen da je to BM gde je sekta odnela ubedljivu pobedu. Vidi moguće je, samo je baš mala verovatnoća. Moralo bi barem još jedno BM da se obori gde je sekta pobedila u tom slučaju. Hajde da vidimo.

Ne verujem da se moze bilo sta promeniti, razlika je vec bila velika u korist opozicije, nije realno ocekivati da bude jos toliko veca.
Mozda paranoisem, ali mislim da su zbog toga i uvazili prigovor. Da je na BM gde je SNS odneo pobedu, prigovor bi prosao kao i onih koliko vec u Zajecaru.

Саамо је један медији у Србији истински опозицион.
Ђилас слуша шта му ЕУ амбасадори кажу, а њима одговара стање ћациленда.

Ipak, uprkos toj razlici, opozicija je uložila žalbu jer je jedan od birača, koji je u rodbinskom srodstvu sa nosiocem opozicione liste Draganom Perišićem, glasao iako se njegovo ime nije nalazilo na biračkom spisku, piše Glas zapadne Srbije.

Birački odbor je dozvolio njegovo glasanje, jer je pomenuti birač ranije uvek glasao na tom mestu, ali je nakon promene imena ulica u biračkom spisku premešten na susedno biralište. Birački odbor, u kojem su se nalazili predstavnici i opozicije i vlasti, saglasio se da mu se dozvoli glasanje i svi članovi su to potpisali u zapisniku.

Ipak, opozicija je to iskoristila kao osnov za žalbu.

Izbori nisu pokradeni jer su zapisnike svi potpisali, a pogledajte kakvi id*** potpisuju zapisnike. Pitaj boga koliko je tu infiltriranih.

Već smo imali dokaze da su slali svoje među opoziciju, ali ni to nije krađa....

Čuj, dogovorili se da ga puste da glasa van biračkog mesta. Pa nije vam to pijaca.

U manjim mestima sve i svašta prolazi. Verovatno najviše muljanja ima sa glasanjem van biračkog mesta.

@Beki ima onaj iz Crte objasnjava. Oni moraju da potpisu zapisjike, ali ima rubrika za prigovore.
Drugo, pricao je da su oni posmatraci i ne uticu a za stolom cak i kad primetis neregularnosr mogu da ge preglasaju.
Trece, samo osoba koja je listala spisak da se potpisu je napravila gresku. Ostali provere LK, prskaju prst... moguce je da je ona glasala tu ranije (to su i rekli) a da je u spisku neko slicnog imena sa tim prezimenom i da su mahinalno dozvolili, ne gledajuci poziv na glasanje.
Sta god da je, poslat i namerno, ali vlast je imala vecinu presmdstavnika za stolom ili barem ljude koji su videli problem pa su oni trebali reci da je greska, vidimo da im obaranje ne ide na ruku. Sta god da je, teze je vlasti

Pogledajte komentare

Vlast ima 125, da li ce 46 ljudi da pređe na opoziciju zavisi od
Da li i koliko je placenih na tom mestu
Da li ce uspeti da opet potkupe
Mozda SNS budu i zastraseni celom situacijim, povike, pritiska, pa ih i to malo stopira, a i
Rec je o gradskoj zoni najvece kupovine i donacije su bile po selima

Ali da li ce navuci 51, nemam ogroman optimizam....

Cinjenica je da su malverzacijama dosli do ovog broja i da to nije realno stanje.

Svaki izbori pokazuju još jedan veliki problem koji nisam hteo da ističem do sada da me ne bi možda neki proglasili za ne znam šta, ali uklapa se generalno u nešto šta sam duboko uveren i sigurno sam već više puta rekao.

NAŠ NAROD NIJE BAŠ PREVIŠE PAMETAN.

Možda je tako i u drugim zemljama, ali ne živim tamo pa ne znam.

Naš prosečni čovek, pa i član biračkog odbora je funkcionalno nepismen.

Zato se dešavaju i mnoge stvari koje vidimo po zapisnicima (a gledao sam i na prethodnim izborima).

Ljudi ne mogu da shvae prosto-proširenu rečenicu, a kamoli birački proces i šta ko treba da radi na birčakom mestu.

Plus, ako sam dobro shvatio opozicija je uložila prigovor na mestu gde su ubedljivo pobedili i to zbog jednog glasa? To isto govori o inteligenciji (ako sam dobro shvatio, a ako nisam, to onda govori o mojoj inteligenciji ;( ).

То да српски народ није претерано паметан, писмен и интелигентан није новост. Да је другачији Србија не би била ту где јесте - на позицији једне од последњих колонија четвртог рајха.

Разлика је 51 глас, потребно је да 26 оних који су гласали за СНС на том бирачком месту сада гласају за опозицију + да сви они који су гласали за опозицију то и ураде + да нико нов не гласа за СНС.
Не делује толико нереално, видели смо колико има оних који нису добили паре за глас. Пробати то искористити, чуда су могућа.
Има и 84 оних који нису изашли, можда буду мотивисани сад кад су видели да је промена близу. Или ће покушати скупо да продају глас, може и тога бити.

U manjim mestima sve i svašta prolazi. Verovatno najviše muljanja ima sa glasanjem van biračkog mesta.
И у БГ исто. Замисли гласање на Вождовцу где су пола гласачких места сеоска, или Палилулу.

Мислим да су шансе опозиције да преокрену Косјерић само теоријске. Генерално увек на поновљеним изборима СНС успе да извуче своје гласаче и не очекујем да ће имати мање од 120. Са друге стране опозиција у главном не успева да понови број гласова, али овде ако успеју да одрже тензију, можда и успеју. Моја процена је да ће после поновљених избора на овом месу разлика од 51 благо порасти, а ако неко мисли да ће ићи у супротном смеру надам се да ће он бити у праву а не ја.

Разлика је 51 глас, потребно је да 26 оних који су гласали за СНС на том бирачком месту сада гласају за опозицију + да сви они који су гласали за опозицију то и ураде + да нико нов не гласа за СНС.
Не делује толико нереално, видели смо колико има оних који нису добили паре за глас. Пробати то искористити, чуда су могућа.
Има и 84 оних који нису изашли, можда буду мотивисани сад кад су видели да је промена близу. Или ће покушати скупо да продају глас, може и тога бити.
Da, ali SNS ima mnogo veći potencijal da promeni izbornu volju sa poklonima i ucenama. Dok god to prolazi nekažnjeno i neprijavljeno, neće biti promene na izborima.

Mora se svaki vid nepravilnosti prijaviti sa imenima i prezimenima i detaljima. Rekla kazala priče (koje jesu istinite, ali pravno nevidljive) apsolutno ne služe ničemu jer ništa neće promeniti tamo gde treba da se menja.

Ne kažem da će EU promeniti stav ako im se takvi dokazi dostave, ali ja trenutno ne vidim drugi nenasilan način borbe za poštene izbore.

edit: uze mi @paradox polje reči iz usta.

Sve što kaže @astrodule sa dodatko da neće raditi samo pokloni i ucene, već i ta njihova mašinerija ima u paralelnim biračkim spiskovima precizne podatka koji su njihovi glasači. Zvaće ih telefonom ljubazno ih podsećajući da izađu na izbore, pa će doći i kolima po njih da ih odvezu i na taj nači postići da i manje motivisani SNS glasači izađu na izbore, dok će za opoziciju, ukoliko se tenzija spusti, ti manje motivisani glasači ostati kućama.

Слажем се да су шансе минималне, они су боље организовани и имају неограничене ресурсе.
Те минималне шансе се могу повећати јаким теренским радом, фокусирати се на оне које нису изашли и делом на оне који нису толико тврдокорно окренути ка власти.
У овој ситуацији предност опозиције је што нема шта да изгуби, власт је под притиском и тиме је њима теже.
Да се поново изгуби али са мањом разликом него прошли пут, довољно је да се пошаље порука да је победа на дохват руке, нарочито за Мионицу и Неготин.

Sve ste u pravu i ja sada zaista nemam neke nade, cak ocekujem vece razocarenje.
Ipak, situacija je jedinstvena i malo stvari se moze vezivati sa njom. Znam Kosjeric zato i pricam.
Prvo, ja sam bila sokirana koliko su glasova osvojili ,opozicija. Sokirana da su podigli toliko glasaca jer ni opoziciona lista nije sjajna, ima tu svakakvih, ljudi zameraju....
Drugo, ljudi su poprilicno uplaseni brojem ljudi od prosli put, bajkerima, veteranima, mislim da ce mozda i veci broj odluciti da bas tada ide na more.
Govorimo o malom birackom mestu, nema mnogo prostora ni za kupovinu, ali ni za preletanje.
Ima i onih kojima je intwres da SNS pobedi, tunzive, rade...seljaci nemaju mnogo interesa za gradsku upravu i tako to.
Mislim da BUKVALNO zavisi od profila ličnosti svakog pojedinca.
Tamo se svi znaju, sve se zna, ko nije zuveo u malom mestu ne moze to da razume. U BG u jednoj zgradi pa ne znas komsije, ovde znas i ko mu deda bio.
Sad je sve na savesti tih ljudi. Ali mi je realno krivo majke mi jer su LJUDI JASNO POKAZALI DA ZELE PROMENU, A VLAST JE MALVERZACIJAMA NADUVALA POBEDU. Da je posteno a ljudi neupuceni, pa bi bilo ok, ovako 85% glasaca izaslo i bore se protiv kupljenih i zavedenih, njima Kosjeric nije toliko vazan koliko licni interesi.

Onaj iz opozicije je rekao da Kosjeric zovu Sev Koreja jer je izaslo 85%, i obecali su da ce tek biti na ovom ponovljenom.....

Nemam mnogo nade, a plasim se da ce ljudi da se opet razocaraju iako nemaju zbog cega jer je jasno da je i izgubio 20%-30%, i da ljudi zele promenu.

Vrh