Šta je novo?

Izbori 2025

Vucko i kad je na beobuildu je na terenu, videh ga malopre
Вучко је чудо од човека. Има способност да се умножи да буде на више места истовремено, и да нас извештава о догађајима у Београду на Beobuild форуму.

Поиграо сам се мало. Косјера и Зајечар су значајни због тога што су буквално Србија у малом, тј репрезентативан узорак шире популације, како је приметио 1 члан. Можемо прихватити то чак и уз строжији ниво значајности од уобичајеног. На републици СНС је имао око 47%, СПС 7%. Косјера и Зајечар готово идентично, око 48% и 8%.

1. Баш како сам и претпоставио синоћ у посту, огромна разлика у резултату. Косјерић егал, Зајечар ипак не. Разлика је јединствена листа и једних и других у Косјерићу, као и излазност.

2. Уз сву логистику, секта (СНС и СПС заједно) је узела у апсолутном смислу исти број гласова као и 2023. Е сад, оно што је битно је да се њима нису прелили гласови проверених режимских сателита и службиних прдоња (попут Шешеља нпр или Заветника), а опозиција је осим што је својим ангажовањем значајно анимирала људе да изађу, узела и сигурно по мојој процени између 750 и 1000 гласова од НДСС, Двери, Радуловића, Народне странке, можда чак и Несторовића (ту ми је највећа енигма коме су отишли гласови, моја песимистичка претпоставка је пола-пола). Суштина је да су их подржали студенти!

3. Опозиционари заиста нису још једном разочарали да оправдају епитет ретардињоса са оним на крају, али јбг, друге немамо. Мора се поштовати целокупан труд и залагање. Само би, уверен сам, цела Србија више волела (и знала да награди) ако би целокупна опозиција подржала ту неку сутрашњу студентску листу, где би били ти неки интелектуалци, професори са свих страна (лево, десно...), истакнутих родољуба (Кавчић нпр), а не обрнуто! Не верујем, али се искрено надам да ће успети да прогутају свој его и краткорочну политичку добит зарад целе државе, али и њихове дугорочне политичке добити.

Dok je koš tamo, mislim da preterujemo. Evo, da je moje dete (ili komšijino, ako je lepo vaspitano) jedno od tih 9, možda bih i glasao za taj koš.
Ako sutra neko dođe, pa spakuje taj koš do sledećih izbora, to je već druga stvar.
I tvoje i komsijino dete glasa protiv tog koša

Поиграо сам се мало. Косјера и Зајечар су значајни због тога што су буквално Србија у малом, тј репрезентативан узорак шире популације, како је приметио 1 члан. Можемо прихватити то чак и уз строжији ниво значајности од уобичајеног. На републици СНС је имао око 47%, СПС 7%. Косјера и Зајечар готово идентично, око 48% и 8%.

1. Баш како сам и претпоставио синоћ у посту, огромна разлика у резултату. Косјерић егал, Зајечар ипак не. Разлика је јединствена листа и једних и других у Косјерићу, као и излазност.

2. Уз сву логистику, секта (СНС и СПС заједно) је узела у апсолутном смислу исти број гласова као и 2023. Е сад, оно што је битно је да се њима нису прелили гласови проверених режимских сателита и службиних прдоња (попут Шешеља нпр или Заветника), а опозиција је осим што је својим ангажовањем значајно анимирала људе да изађу, узела и сигурно по мојој процени између 750 и 1000 гласова од НДСС, Двери, Радуловића, Народне странке, можда чак и Несторовића (ту ми је највећа енигма коме су отишли гласови, моја песимистичка претпоставка је пола-пола). Суштина је да су их подржали студенти!

3. Опозиционари заиста нису још једном разочарали да оправдају епитет ретардињоса са оним на крају, али јбг, друге немамо. Мора се поштовати целокупан труд и залагање. Само би, уверен сам, цела Србија више волела (и знала да награди) ако би целокупна опозиција подржала ту неку сутрашњу студентску листу, где би били ти неки интелектуалци, професори са свих страна (лево, десно...), истакнутих родољуба (Кавчић нпр), а не обрнуто! Не верујем, али се искрено надам да ће успети да прогутају свој его и краткорочну политичку добит зарад целе државе, али и њихове дугорочне политичке добити.

Jedinstvena lista podržana od strane studenata u kombinaciji sa velikom izlaznošću ( minimum 25 procentnih poena veća u odnosu na prosečnu izlaznost), u kombinaciji sa jagnjićima, prasićima, paketićima i asfaltom, šalje ove jahače apokalipse na smetlište istorije.

Zborovi bi ovde mogli odigrati ključnu ulogu u očuvanju izbornog rezultata, na nivou glasačkog mesta odnosno mesne zajednice.

I naravno svakodnevni pritisak na institucije, da se žvala nervira.

Не знам колико је рално да се свуда повећа излазност за четвртину...

I ja se slažem da je visoka izlaznost jako bitna. Međutim šta ako prikazana izlaznost nije tačna već je lažirana zsmenom spiskova na nekim biračkim mestima, lošim rj neažurnim listama glasača...?

Не знам колико је рално да се свуда повећа излазност за четвртину...

Moraće što veća izlaznost. Kosjerić je imao 23% veću izlaznost u poređenju sa lokalnim izborima 2023. Da je kojim slučajem izašlo jos 2pp više, ne bi pobedio. I ovo je jedva navukao.

Isto važi i za Zaječar. Veća izlaznost za nekih 16% ali zato i lošiji krajnji rezultat. Bilo bi tesno isto kao i u kosjeriću da je izašlo više. U proseku, izlaznost je u istočnoj Srbiji manja nego u zapadnoj.

Izlaznost je faktor koji Aca ne može da kontroliše jer ima ograničene kapacitete.

...и ово је баш, баш натегнуто. Он има логистику својих локалних смрда свуда и ништа га ије блам, он сад гледа само своје да сачува, а опозиција ипак не може толико да се расплине свуда, а сви видимо да се јесу потрудили. Не знам колико ће имати средстава на нивоу државе (и то не мислим примарно на финансије).

Може да утиче тако што ће подметнути више својих, шатро опозиционих листа. Са јединственом опозиционом листом, мислим да мотивација за излазност расте експоненцијално!

Troluje Noki, baš zbog ovoga što ti sad radiš - priča se o njemu.

Napiše u naslovu - nerazumem, a onda dole u komentarima ga ljudi ispravljaju i tako skuplja komentare na video klipove.

Pa eto onda sam ga lepo opisao. Bezvredan mi je onda da ga pratim.

...и ово је баш, баш натегнуто.

Може да утиче тако што ће подметнути више својих, шатро опозиционих листа. Са јединственом опозиционом листом, мислим да мотивација за излазност расте експоненцијално!

O da. Ovo drugo je ključ! Svako nejedinstvo vodi ka razvodnjavanju i glasova i izlaznosti!

Ostala je još jedna zaostaviština tog prošlog vremena višestranačja u Srbiji. Ostale su ispod cenzusa. Na red su došli i oni.

Nego, uspeli su i SPS da dovedu do cenzusa...

https://www.danas.rs/vesti/politika/objavljeni-zvanicni-rezultati-izbora-u-zajecaru-rik/

Mislim da je jasno da ovo nisu izborе.
Недостаје им 8 гласова до цензуса након обраде резултата са свих 69 бирачких места у Зајечару. Узорак на који се у чланку позива не узима у обзир 9 бирачких места.

Суштина је да су их подржали студенти!
Чини ми се да је у Косјерићу створена јача асоцијативна веза између студената и изборне листе актера на чије су уједињење позвали.

Jedino što je ohrabrujuće u celoj priči što preCednik baš izgleda loše. Mnogo je propao za ovih 7 meseci.

Nadam se da je većina shvatila da se ovi ne mogu srušiti putem izbora.
Zapravo mogu. Jer nemaju ni para ni logistiku (ljudstvo) da pokriju sve opstine. Skocila cena i glasa a tek kvazi-batinasa, jedino jos policija radi po staroj tarifi (ali je narod svuda mnogobrojniji i vise nego raspolozen za fight). Zato je i propao.

1000039311.png

Sve je ovo specificno u Kosj, a znam i poziciju i opoziciju.
Prvo pozicija losa, ali ni opoziciju ljudi ne vole....Nije to njima beznacajno, ljudi imaju OGLOMNE PROBLEME ( Ugasili im upravu prihoda, sud, Katastar ispostava iz UE, na geanici da ne budu upstina, sadasnja vlast gura Kamenolom, za neke opozicionare se prica da ce gurati Spalionicu u cementari, a imaju najveci broj respiratornim problema mozda i u zemlji i bolestina zbog vazdiha verov, u domu zdravlja mozda samo 2 lekara....)
I oni to osecaju, ne znam koga bas krive, ali zive sa tim i bore se i sa izborom ljudi u opstini mnogo rizikuju, a mislim da su sad verovali u podrsku studenata i to im niko nikad ne sme zaboraviti!
Oni ako padnu ispod 10.000 ili 9.000 postaju varosica, nema tu ljudi puno, a videli ste kako je lepo,a nemaju puno godina za dobre odluke.

Opet, sa druge strane, svaka opoziciona lista ce da ima neke koji ce da odvlace glasove i da postoji dilema u motive.
Zato se slazem da na listi budu ljudi ciji obraz ne dozvoljava da im zivotni poziv bude da ceo radni vek budu poslanici, a da zele reformw sistema.
Mislim da samo nekoliko razresenja, nekoliko dobrih ljudi na nekim mestima i ciscenje krece, naravno pored kaznjavanja doaadasnje korupcije.
Takav sistem ce omoguciti pravilan razvoj kritickog misljenja a pre svega nezavisno novinarstvo kao uslov za lakse detektovanje trulih pojedinaca koji zarazavaju sistem, uz sud i policiju kako treba.
Ne trazimo mi mnogo, ali nam se cini da ne zasluzujemo nista, sami sebe ubedimo da to ne moze.

Ne bi se osvrtao na dežurne alternativce protiv razuma.
Pošto je trenutno pored opozicije i dežurni krivac CRTA evo dobrog teksta o tome:

Poslednja izmena:
Ne bi se osvrtao na dežurne alternativce protiv razuma.
Pošto je trenutno pored opozicije i dežurni krivac CRTA evo dobrog teksta o tome:

Odličan tekst, taman dokaz zašto narod i hoće da odje*******u svi kolektivno

Čitalac, moj vršnjak, pamti kako je CeSID garantovao da je Slobodan Milošević poražen u prvom krugu predsedničkih izbora od 24. septembra 2000. Što je bilo dovoljno da ljudi masovno izađu na ulicu i zaštite svoju izbornu volju. Na reč CeSID-a su izašli.

Slično je CeSID odigrao i kada se u Crnoj Gori na referendumu odlučivalo o nezavisnosti. Razlika između onih koji su bili za samostalnost i onih drugih bila je minimalna. Na reč CeSID-a, rezultati, iako sumnjivo tesni, bili su prihvaćeni kao tačni i verodostojni. I sve to je CeSID proćerdao, prodao, za šaku… čega god, 2016, kada se direktno stavio u službu Vučića i njegove izborne krađe.

Na mesto CeSID-a došla je CRTA

Baš zato što se i sećamo CeSID-a, ne verujemo više takvim govnarima. A ovim se samo blati čista pobeda 24.9.2000. za koju smo svi vrlo jasno da se desila i bez CeSID-a, kao što je i sada jasno kao dan ko je pobedio na lokalnim izborima, uprkos CRTA-i i debilima sa biračkih mesta. Kao dan jasno.

Šta ovaj citat treba da kaže? Treba da verujemo da su bili pošteni i radili za narod i Srbiju, a onda se preko noći okrenuli? Ponavljam, time se samo blati čista pobeda nad Miloševićem.

No, dobro, Peščanik će da brani CRTA-u, pitaj brate lažova, baš uverljivo da nam oni objasne zašto su ovi u pravu i nepravedno napadnuti.

Nikoga više ne zanimaju te CRTA-e i sranja, naročito ne mlade, naučili smo na greškama starijih i idemo dalje, jedinim ispravnim putem - sami!

Vrh