Занимљива емисија са Лазовићем. Преко 2 сата, мислим да ЗЛФ никад није добио оволико медијског простора. Емисија креће од 4 минута због лајва. Коме је пуно преко 2 сата да слуша, нек наштелује на брзину 1,75.
"Не знам шта је Радомир Лазовић рекао, али знам да је он г**но, беда, страни п(л)аћеник еурофил, п*дофил, и да нема факултет". Та врста начина размишљања је само допринос напредном тоталитаризму. Чак и то што постоји моје оштро разилажење са Зелено-левим фронтом због гажења по ортодоксној зеленој политици, гажења по антимилитаризму који је дубоко у коренима покрета зелених, ипак сваком опозиционару могу признати храброст и патриотизам већ самим тим што су изашли на црту Секте Велеиздајника.
Али, одслушао сам их до краја, као што сам јуче врло пријатељски поразговарао са Јеховиним сведоцима који су ми закуцали на врата. Сада многи ће за Јеховине сведоке рећи "секта", иако су по мишљењу озбиљне технократије целог система уређених држава признани као религија. Оно што знам. као религија су признани у САД, Холандији и Белорусији, за друге државе не знам. Али важно је да неки турбонационалиста и филозоф опште праксе испред драгстора са боцом пива у рукама, зна боље од доктора-академика теологије или социологије. Након што сам мало више научио о Јеховиним сведоцима, мислим да би тој религијској организацији више одговарао појам "хришћанска јерес" него, "секта". Све у свему за разлику од СНСекте, код њих нисам нашао (макар за сада) ништа опасно и деструктивно. Све у свему, рекао сам да их волим као и Муслимане, и да је раст љубави према Муслиманима у ствари део хришћанског духовног узрастања.
Да се вратим на Лазовића:
1) Приметио сам да се доста унормалио и уозбиљио за 16 година од када сам га упознао. Стекао је одређену политичку зрелост.
2) Али ипак, није схватио суштину подилажења бирачима и масама, а коју су схватили Ћута, Шаровић, Јово Бакић... Чак и Коштуница је имао своје светле моменте у том смислу. Мораш да имаш неки истовремено емотивни и мудри испад по којем ћете масе запамтити.
3) За Косово је направио огромни аутогол подржавајући "Француско-немачки план". Имао је одличан моменат да бриљира и демантује "да су жута патка издајници, који хоће да продају Косово". Рекли су "националистичке групе немају идеју шта да раде са Албанцима на Косову", и то му је била идеална шанса да поентира дајући пример Шкотске, Јужног Тирола, па чак и Молдавије и Транснитрије, које имају далеко здравији споразум него Срби и Албанци. Ту чак и од оних који се не слажу, добија одређено поштовање.
4) Везано за студенте, са њима има одређену шансу да искористи ветар-буру коју су они направили, и да поентира и за своје и за њих. Онај деда преко телефона му је рекао "да се студенти врате на факултет". То је била одлична прилика да сјајно реплицира: "Зашто да уче, за кога? Да уместо кључних и одговорних одлучујућих места, официра привреде једне земље буду икебана, док нам најодговорнија радна места заузимају људи са купљеним дипломама не само факултета, него и средњих школа? Какав је смисао продужетка учења, када СНС управо највише понижава своје најшколованије младе чланове, које за посао лекара или учитеља уцењује да управо они сакупе највише сигурних гласова или ботују? Да се код њих управо они који су највише учили најмање питају? У условима какви су у Србији управо ово им је одбрана дипломског рада важнија од неког пројекта у струци, који ће за неколико година радити за дипломски."
5) Такође везано за студенте, требали су да до сада имају разрађену стратегију. То може бити или безусловна подршка "студентској листи", или да се намерно направе типа три колоне 1) Студенти 2) Уједињени леви центар 3) Уједињени десни центар. Мој став је да студенти и опозиција паралелно изађу на изборе као савезничке листе, да користе више листа да појачају легално присуство на бирачким местима, и да се формира заједнички општи реформски програм са замрзавањем конфликтних тема типа за и против уласка у ЕУ. Може да понуди и обе, или неку трећу опцију, што је такође политички мудро.
6) Врло паметно је рекао да огромну већину како чланова тако и присталица СНС никако не треба сатанизовати. Да није тешко прићи им и подићи, али да треба да нормално да разговарамо и гледамо их као људе, никако им окретати леђа.
7) О стамбеним политикама је изнео глупост "ограничење цене станарина" која је на нивоу Тома Николић и "хлеб за 3 динара". То је једнако оној глупости за градски превоз "3+3+3" Југа Церовића, које врте већ 8 година као покварена плоча. Да, широј јавности треба нешто једноставно и популарно, али мора да буде и релевантно. Мора да даш утисак човека који разуме те проблеме. Да даш неколико решења: удвостручити количину места у студентским домовима (нови студентски домови), преквалификацију великог дела сиромашних за грађевинску струку, формирање националне мреже гарантованог јавног превоза са ограниченом ценом карте за побољшање услова у мањим местима, како би користили своје куће и не исељавали се у градове који ни нису тако далеко... Не кажем да сам рекао најбоље, али ако потенцирају пред бирачима тему становања, болну тему за многе, морају да се савршено припреме.
Дакле, одгледајте, па тек онда о конкретном.