Ljudi, drag show je gest da NDBG misle i o marginalnim grupama (da, oni su ovde predstavnici queer populacije).
Ja samo pitam, a gde su ostali iz sfere zabave, muzike, influerstine koji bi ovako podrzali opozicionu opciju koja im je najbliza?
Svi cute, jer bi im to kvarilo seme za posao.
LGBT su oduvek isli glavom kroz zid za svoju, i ne samo svoju, slobodu, cak i kada je to znacilo gubljenje svega, pa i golog zivota.
Eto vam vrednost. Moze se od toga nesto i nauciti.
Otvaranje poglavlja zavisi od EU, a ne od Srbije. Jedino za Srbiju postoji poglavlje 35 u kojem EU od nje traži da se odrekne dela svoje teritorije, čiju secesiju inače ne priznaje ni 5 zemalja članica EU. Kada je Hrvatska pregovarala sa EU, prva je rekla da neće ući u EU ako se od nje bude tražilo da se u korist Slovenije odrekne Piranskog Zaliva, koji je inače jedna malecna uvala od nepuna 2 kilometra, a ne 15% cele države. Ako smo pali toliko nisko da Hrvati imaju više nacionalnog samopoštovanja i dostojanstva od nas, onda zaista i zaslužujemo da nestanemo kao narod.
Deo evropske porodice su i Rusija i Belorusija, a sigurno nije deo Amerika čija kolonija je EU. Mi smo među najstarijim članovima evropske porodice, ali nećemo valjda brkati Evropu i EU ?
Politička klima u kojoj sve zemlje Višegradske Grupe odbijaju direktive iz Brisela nije "trenutna", to traje već godinama. Kao što nije trenutna ni odluka vodećih zemalja EU da od bilo kakvog proširenja nema ništa najmanje do 2035. godine,a možda ni tada. Izgubili smo već četvrt veka na evropsko puzanje bez alternative, koliko još godina treba da izgubimo?
Ako misliš da su jedina opozicija stranke koje kritikuju režim da nije dovoljno proevropski, to je tvoja stvar. Ja toj opoziciji ne pripadam, protiv nje sam bio onda kada je bila na vlasti, iz potpuno istih razloga zbog kojih sam i protiv današnje vlasti.
Kosovo i Piranski Zaliv nisu za poredjenje. Ne moram dalje da objasnjavam zbog cega.
Srbija ne moze vise da podnese izolaciju od Evrope i razvijenog sveta, sve da nismo mali kao sto jesmo. Vec smo dovoljno unisteni zbog toga. Ne znam za cije babe zdravlje bi bili uz ovakvu Rusiju.
Biti clanica EU znaci deliti odredjene civilizacijeske vrednosti, sto se za Rusiju i Belorusiju bas ne moze reci, a i ove drzave iz visegradske grupe lagano klize u neki novi vid totalitarizma (Poljska, Madjarska).
Biti clanica EU znaci biti deo prvog sveta, razvijenog drustva, sa standardima i garanovanim pravima koja ne zavise od lokalnih serifa.
Uopste, lepo je znati da pripadas istoj uniji zajedno sa Francuskom, Spanijom, Nemackom, Grckom, Italijom...
Sile u Srbiji koje su protiv toga su koruptivne i plase se zakona koji je iznad njih, ne samo na vlasti, vec i u opoziciji.