Šta je novo?

Izbori 2024

Vlast u ponedeljak pokreće izbor novih članova Saveta REM-a

Zaista pobeda za sve. Ali šta je plan kad ponovo odaberu sebi podobne?
Ja sam razumela da je ovo ono sto je opozicija trazila, ne znam zasto ovakav naslov kada ovo nije inicirano od skupstinske vecine?

Slazem se da REM ni kad je poszojao nije radio posao ( gledala sam malo Zadrugu na Pinku, ljudi moji da vam ne govorim...)
Ali verujem da stufenti imaju plan, tj idu korak po korak, izbor pa da zatrpaju prijavama...ali ovo je sastanak koji inicira opozicija, ako sam razumela. A Marta Kos je rekla da je neophodan REM I transparetnost izbora, nije da je vazna ona, ali kapiraju u EU sta se radi

Elem, da upozorim ponovo, a @Cotra mi je najrizicniji :) , mada se sve vise slazem sa njim, nemoj da je ko dizao gledanost pinku u pola 7!

Cucemo iz drugih izvora, bojkot

Ne pristajite na ispiranje mozga, izgasite sve te televizije i nek prica u prazno, nema legitimitet. I on i Prvoslav Peric i slicni....

Screenshot (136).png

Нисам сигуран да је Вучићу свидело све што је речено на састанку Путина и Патријарха, без обзира што се сам Патријарх још једном потврдио да се ставио на страну најкорумпираније власти у Србији, то смо већ знали. Негде чух да је Путин рекао да очекује да види Вучића на прослави 9. маја, и то је звучало прилично претећи. Сетимо се само прошле године када је рекао да има важнијих послова и примио неког афричког представника (чини ми се да је тад примо Мсватија, краља Есватинија, и једну од његових хх жена). Није му то руски аутократа сигурно заборавио, неће се сад задовољити неким Вулинима или сличним. Наравно плаши се да му се измакне ова друга, Европска столица, без чије подршке не може дуго остани на власти. Али морају се враћати услуге, не даје се ФСБ тако лако да фингира безвезне извештаје.

Nadam se da ne očekujete previše od tog procesa. REM nikada neće biti nezavisan dok je SNS na vlasti.
Od samog procesa ne. Ali, ako se stvarno dogodi, jeste trenutak u kome onaj nešto popušta.
E, sad šta će posle biti, dosta zavisi od toga šta su studenti smislili, i da li ovo očekuju ili ne.

Нисам сигуран да је Вучићу свидело све што је речено на састанку Путина и Патријарха, без обзира што се сам Патријарх још једном потврдио да се ставио на страну најкорумпираније власти у Србији, то смо већ знали. Негде чух да је Путин рекао да очекује да види Вучића на прослави 9. маја, и то је звучало прилично претећи. Сетимо се само прошле године када је рекао да има важнијих послова и примио неког афричког представника (чини ми се да је тад примо Мсватија, краља Есватинија, и једну од његових хх жена). Није му то руски аутократа сигурно заборавио, неће се сад задовољити неким Вулинима или сличним. Наравно плаши се да му се измакне ова друга, Европска столица, без чије подршке не може дуго остани на власти. Али морају се враћати услуге, не даје се ФСБ тако лако да фингира безвезне извештаје.
Bice ovako

Још једна победа, нека се пошаљу на сметлиште историје сви они који су устукнули кад је требало победити.

Нека Зајечар буде први слободан град у Србији, нека му се придруже Неготин, Косјерић и Мионица

NOVI DSS RASPUŠTA ODBOR U ZAJEČARU Članovi stranke odlučili da ipak nastupaju na lokalnim izborima
Bilo bi dobro kada bi studenti prodefilovali tim gradovima.

@Cotra Je čini mi se bio u pravu, vezano da će vlast pući na ekonomiji. Još prošle godine je od izvoznice, Srbija postala uvoznik hrane. Primećuje se da poljoprivrednici smanjuju proizvodnju ili odustaju od iste. Još pre nadstrešnice su dolazili do izražaja znaci neofrživosti, a sada se umnožavaju. Objavi se pa se demantuje da su računi Elektroprivrede i PIO u blokadi. Beograd, ekonomski najjači, odustaje od većine planiranih projekata. Poslenjih pola godine je period političke nestabilnosti, koja čini Srbiju rizičnom za ulaganja i davanja kredita, a obaveze po već uzetim kreditima ostaju.

Ali, trebaće ekonomski genije da odpetlja sistuaciju. Vrlo jak i kompetentan politički program. A mnogo je više kao 2000-te, da nedostju "za" politike i znanje šta se hoće. Tada nam neki tamo G17+ crtaju napamet šta da se radi.

Још једна победа, нека се пошаљу на сметлиште историје сви они који су устукнули кад је требало победити.

Нека Зајечар буде први слободан град у Србији, нека му се придруже Неготин, Косјерић и Мионица

NOVI DSS RASPUŠTA ODBOR U ZAJEČARU Članovi stranke odlučili da ipak nastupaju na lokalnim izborima
Ima li naznaka da ovo moze biti prva pobeda?

Koliko se secam, opoziciji je par puta falila mrvica da prevagne

Он да распише ванредне изборе мислим да није велика вероватноћа јер тренутно им је рејтинг драстично опао и немају за већину.

1745485405235.png

Било би добро да се на овом пленуму данас одлучи нека врста формирања полтитичке групе која би изашла на регуларне изборе 2027.

Јер сви ови без става од 18 до 60 година којих има 30% су неодлучени јер не верују тренутној опозицији да су заправо истинска смена ове власти (и трулог партократијског дип стејта). Претпостављам да би тих 30% гласало за студентски покрет готово сигурно.

Студентски политички покрет би 2027 био и последњи покушај смене власти мирним демократским путем.

Хуља мора да прихвати да му је 2027е политички крај и да може да престане да сања о себи као о Титу 2.0. Ако 2027 не преда власт, држава логично може само да иде у грађански рат. Ако 2027 покраде изборе опет, од ЕУ више неће имати подршку, јер постаје репутациони ризик за ЕУ.

Нек се хуља шутира у дупе, добио је 15 године апсолутне власти и они и његова мафијашка хоботница су се накрали милијарди. Нека сопствени его и сујету остави по страни по први пут и лепо се на време спакује у свој нови фалкон 6х и побегне за Москву. Тамо ће бити први комшија са Асадом и Марком Милошевићем.

А након њега треба ићи у свеобухватну лустрацију свих актера од 1991 и отпустити све кадрове институција и почети са њиховом поновном изградњом.

Kakva šteta? Ako ode svi ovi desničari će da skoče i kažu eto ima muda, otišao je da vidi Putina iako mu EU preti sankcijama
Apropo ovoga samo jedan od mnoštva "pozitivnih" komentara ako Neandrej ode u Moskvu 9 maja.

Bolje i Vučić na vlasti koji je okrenut Rusiji rezonovanje

Prilozi

• Screenshot_20250424_113244_org.telegram.messenger_edit_65655717279043.jpg
    Screenshot_20250424_113244_org.telegram.messenger_edit_65655717279043.jpg
    45,1 KB · Pregleda: 44
Vrh