Šta je novo?

Izbori 2024

Srećno s tim. Za 3 dana će nastaviti staru pesmu..

Ja pokušavam da fokusom na slobodnu volju koja pretpostavlja i inteligenciju određenog stepena uvedem trunku razuma i zajednički imenilac sa onima koji iznova ponavljaju iste diskvalifikacije čitavih kategorija stanovništva... Ne možeš ni stare ni mediokritete sprečiti da glasaju al možeš na primer onu osobu koja je izbola dekanku nožem i to baš po osnovu o kojem govorim, da nije bre jednostavno normalna, da prevedem... I zato ne može da glasa.

Oni rade sta im televizija kaze. Pogledajte rezultate izbora iz decembra 2000. godine.

Treba to iskoristiti, ima da ciste smece svi za dva dana. Neostvareni su i puni mrznje, ali recimo mrznju mozemo usmeriti ka smecu umesto ka stranim placenicima i domacim izdajnicima.

Pa prema grafitima, pa prema korupciji itd.

Poslednja izmena:
Ali fora je što i nismo baš svi isti. Vreme je da prestanemo da se svi pravimo da jesmo.

Više ima smisla ovo što @Noki kaže, da po zakonima i nekim načelima u pravu, i penzosi i senilni imaju isto pravo glasa kao i svi ostali.

... Čuvaj živce Miro.

A kako ćeš znati ko su oni? I pazi da otkazi budu zakoniti jer sudovi jako vole kad se uspostavi red da pokažu da sude po zakonu. Tako su onomad više od 400 ljudi vratili u NBS kad im je Dinkić podelio otkaze. Jer kad sudovi mogu oni jako vole da pokažu da su nezavisna grana vlasti. A u to vreme su bili nezavisnija grana daleko više nego danas.

A mi bismo da gradimo takvo društvo ako sam dobro razumeo. Društvo podele vlasti i vladavine prava.

Sem kao posle nacista, donošenje zakona o nevaženju pravnih propisa pre dana donošenja.. ne vidim kako ćete sve te zamisli sprovesti sem potpunim pravnim diskontinuitetom.

Gde bi svi krenuli od nule i morali da se dokazujemo, da smo neokaljani nekim novim vlastima... To bi bio haos. Ali ako je to zaista generalno gledano manje zlo, zašto ne.

Ne moramo od nule, već samo uporedimo spisak članova SNS i SPS, kao i njihove spiskove sigurnih, kapilarnih glasova sa onima koji su se zaposlili u javnom sektoru (uključujući javna preduzeća) od 2012 do momenta silaska SNS i SPS sa vlasti.

Takvima uručiti otkaz momentalno kroz restrukturiranje i reformu javnog sektora. Neki se mogu proglasiti i tehnološkim viškom.

Opet kažem, naravno da nikome se ne može oduzeti pravo glasa niti državljanstvo, to je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima.

Ali da im možemo podeliti otkaze i skinuti ih sa socijalne i novčane pomoći to itekako može.

Ti si za Benderu za equality.

Hehe ali i ultranacionalisti i nacionalsocijalisti su za to isto. Treba da podvučeš liniju dokle ideš daleko, da u trampističko suverenističkom ludilu ne odemo predaleko... Jer postoji rizik od klizanja u totalitarizam što reče Meyraf..

Ne moramo od nule, već samo uporedimo spisak članova SNS i SPS, kao i spisak sigurnih, kapilarnih glasova sa onima koji su se zaposlili u javnom sektoru (uključujući javna preduzeća) od 2012 do momenta silaska SNS i SPS sa vlasti.

It is easier said then done... Nije baš tako jednostavno i lako sprovodivo pogotovo što po sadašnjem zakonu o radu to ne mogu biti osnovi za otkaz... Ali razumem tvoju intenciju...

Ti si za Benderu za equality.

Hehe ali i ultranacionalisti i nacionalsocijalisti su za to isto. Treba da podvučeš liniju dokle ideš daleko, da u trampističko suverenističkom ludilu ne odemo predaleko... Jer postoji rizik od klizanja u totalitarizam što reče Meyraf..

Meni to nije ništa novo, meni ljudi već 20 godina drobe da ću da postanem ekstremista.

Desničari me nazivaju levičarem. Levičari me prozivaju da sam desničar. Komunisti da sam kapitalista, a kapitalisti da sam komunjara. Liberali mi kažu da sam nacista, rasista i antisemita a ovi koji su u pokretima koji se samo time bave i nemaju drugi život, mi pak kažu da sam previše mek prema neprijateljima.

E da, i rusofili me smatraju natofilom a natofili rusofilom.

Tako da me sve to ič ne dotiče a ja sam i sebi i drugima (ali najpre sebi) već 20 za godina dokazao da sam u stanju da se držim centra, razuma i umerenosti.

Уф, бре!

Нисмо сви исти по својим жељама, потребама, капацитетима... Брисање тих разлика води у тоталитарно друштво.

С друге стране, јесмо сви исти по фундаменталним правима, а право на слободу мишљења и избора је фундаментално право. Са њиме се рађамо, оно се не доказује, и брисање тог права било ком слободном грађанину такође води у тоталитарно друштво.

Дакле, сви који би некоме да ускрате право гласа зато што су по њиховом мишљењу стари или глупи би заправо те људе сместили у затвор, одузимајући им фундаментално људско право. У затвор се иде за злочин, а бити глуп није злочин, то је само глупо.

Не губите фокус! Пумпа се за слободу и правду!

@Bender Rodriguez

Jesi centralno pozicioniran i umeren ali si jednom tako umeren bespotrebno ispizdeo na mene... A shvatio si posle da uopšte nisam loš lik... Što si znao i ranije. Verujem da nećeš to priznati ali to je zbog doze homofobnosti koju imaš, gde ipak misliš da sam sa liberalnim stavovima i pisanijem donekle pretnja po društvo... A nisam ni po tebe ni po društvo... Zapravo je i dalje obrnuto...

Recimo ti meni @Bender Rodriguez nisi sa svojim stavovima nikad bio odbojan iako se u određenoj meri jasno razlikuju od mojih, zato se nisam ni uvredio tada i znao sam da ćemo ponovo normalno razgovarati.

- Pisano pre zadnja dva Nokijeva posta -

Tačno se vidi da neki na temi nikada sebe nisu izlagali razgovorima i debatama sa intelektualno i mentalno okrnjenim ljudima.

Sve vas koji insistirate da smo svi isti i da se sa svakim može razgovarati i rezonovati bih poslao najpre da se rvete sa Ravnozemljašima. Onda sa Kemterjličarima. Pa sa onima što misle da Đilas prži Srbe HAARPom iz vrha Mosta na Adi.

To je samo što se tiče Srbije, i mentalno i intelektualno hendikepiranih ljudi u njoj.

Vrlo brzo biste shvatili da postoje ljudi s kojima je potpuno uzaludno razgovarati i rezonovati. Bar dok ne prođu jedno 5 godina psihijatrijske terapije i još jedno 10 godina dodatnog školovanja.

A oćete li vi da plaćate i čekate da 500.000 Orkova, kromanjonaca i senilnih ljudi po Srbiji prolazi kroz to? Pa nešto mi govori da nećete...

Mislim imate snimak lika koji govori pred kamerama kako bi likovao da mu kojim slučajem ćerka izađe na put i blokira, i neko je pregazi i ubije, jer šta će ona tu...

I vi hoćete da mi kažete da sa takvim mozgom može da razgovara bilo ko ko nije psihijatar... I da njegov glas treba da se tretira kao da je on mentalno i intelektualno uračunljiv i kredibilan...

Mislim nemojte molim vas...
Nismo svi jednaki i isti, niti ćemo ikad biti. Bar ne dok ne postanemo neki hive mind ili nešto tako, za 30 godina.

500 000 je podnosljivo i toliko ima u svakom drustvu, to je onih 5-10 posto idiota na normalnim i demokratskim izborima koji glasaju za neke fasiste, ali nikada ne mogu u vladu. Ili u slucaju neke krize narastu, ali i dalje ne mogu u vladu.

Suština svega gore napisanog jeste da je sve moguće. Ako mogu naši ljudi kako višeg, tako i nižeg obrazovanja da odu u inostranstvo i da se prilagode pravilima igre u uređenom društvu, ne vidim prepreku da se tako nešto implementira i u Srbiji.

Jednostavno moraju da važe ista pravila za sve. Ako je naš čovek, primera radi, naučio da ne baca đubre na ulici i da ga sortira u zavisnosti od vrste otpada u inostranstvu, tako će isto raditi i kod kuće onoga trenutka kada se te norme usvoje kod nas.

Za utehu je da se čovek uvek lakše prilagodi na bolje.

A ljudi su slični u manjoj ili većoj meri bilo gde na planeti. Jedina razlika odnosno podela je na uspešne, manje uspešne i neuspešne sisteme.

Bio sam blag sa tih 500.000.

Kad se saberu svi mentalni hendikepi,
svi intelektualni hendikepi i svi senilni penzosi koji se lože na Vučića, mislim da svakako prelaze milion.

Tu su i mnogi navijači, zgubidani i blejači, koji su isto na granicama intelektualne hendikepiranosti. Ili im fali tipa još 20 godina dopunskog obrazovanja i vaspitanja. A ko će to da im pruži? Pa neće niko.

@Meyraf

Meni to oko fundamentalnih prava ne treba objasnjavati.

Ali u suštini taj broj koji ne bi mogli da izraze slobodnu volju jer su nesposobni za tako nešto nije veliki i ne bi rešio problem. Problem se na dugi rok rešava na načine koje si ti naveo al prosto sam razmišljao otvoreno, uz liniju ovih koji predlažu radikalne mere, tražio nešto što bi takve stavove moglo donekle opravdati i uvesti u okvire prava.

Iako sam svestan svih rizika.

Ali živimo u trampističko suverenisitcko vreme sa ratovima na pragu i to će se zloupotrebljavati za ukidanje i suspenzije prava o tome treba otvoreno razmišljati a ne kao papagaj ponavljati šta su univerzalna prava... Iako ovo što Beneder govori jeste realno da nismo jednaki ali i dalje nismo iznasli mehanizme manjeg zla ako bi krenuli to da razlicito vrednujemo s aspekta osnovnih prava, tu nejednakost... I to je problem... Najčešče bude načinjeno veće zlo... When you start to tackle those issues..

Ne znam što stalno uvlačiš Trampa u ovo. Problemi o kojima ja govorim se pominju po javnosti već bar 20 godina.

Nije Tramp probudio u ljudima otpor prema DEI, PC, SJ i Woke kancerima. Nije Tramp okrenuo Evropljane protiv divljaka iz Afrike i Azije koji bi da sisaju pare od soc. pomoći, kradu, siluju, a da ne rade ništa. Nije Tramp rekao ljudima da mnogi starci danas ne umeju da razlikuju stvarnost od onoga što im "kutija s trubadurima" govori. Isti oni čiji nas je rezon doveo u svetsku ekonomsku krizu čak tri puta za 20 godina. Jer Boomerima i X-ovcima šta god čovek kaže, oni uvek autistično odgovaraju "ma biće sve ok, ima ko da brine". Jer su glupi i naivni. Pa se dese svetske pi...rije iz kojih niko više ne može da nas ispetlja, niko više ni ne ume, sve i kad bi hteo.

Štaviše, svi ti problemi su uočeni još 2000ih, mnogo pre Trampovog doba i čak i pre nego što se kretenska zastarela nepraktična podela na levu i desnu politiku opet povampirila. Neki čak i kažu da su upravo 2000te globalno bile period kad je čovečanstvo još išlo nekim putem razuma i napretka, a sve ovo od tada naovamo je samo prolongiran put u propast i nestanak.

Inače, kao usputni podatak podsetiću da se priča o levo-desno, DEI, SJ, PC, rasizmu, DEI i sličnome magično pojavila u svim medijima sveta dva meseca nakon što su Amerikanci hteli da demontiraju Vol Strit i svu gamad vezanu za njega, i ceo ovaj falični propali socio-ekonomski sistem.

Niko od nas, bar ne nas normalnih, se nije probudio 1. februara 2012. i pomislio "jbt prava je tragedija što muškarac koji umišlja da je žena, ali ne u potpunosti, nema svoj WC 😱 ". Ili "jbt a zašto u filmu o Istočnom frontu nema crnaca i arapa? 🤔 " Ne, to nam je svima nametnuto. Kao što je nametnuta i ta matora prevaziđena podela levo-desno. Da bismo imali oko čega da se peglamo i delimo, dok masni i moćni postaju još jači i bogatiji. I dok se neki svete Evropi celoj beloj rasi za događaje od pre 80 godina.

Poslednja izmena:
Vidim, živnuli su samozvani "arbitri moralne i intelektualne superiornosti". Sudeći po reakcijama, nepotrebno je da otključavam ignorisane avatare i suočavam se sa trulim "argumentima" tih brzopoteznih mislilaca. Jedina olakšavajuća okolnost koja bi mogla da ih poštedi prezira je možda činjenica, da su izrasli u haosu jednog temeljno upropaštenog društva. A to se može promeniti i popraviti, nadam se.

S jedne strane, svedoci smo da postoje brojni moralno nakazni karakteri upregnuti u terorističku organizaciju vladajuće ekipe. Kao reakcija na takve pojave, javljaju se i porivi da se to zlo trajno odstrani iz društvenog tkiva. Međutim, socijalno osvešćena i orijentisana individua bi morala da ume da pravi razliku između zakonski utemeljene pravičnosti u društvu, i osvetoljubivosti zamaskirane arbitrarnim idejama segregacije i diskriminacije, sve navodno radi opšteg dobra.

Nalazimo se pred izgradnjom zajedničke kuće, iz temelja, pa ne bi valjalo da se u nju ugrađuje loš materijal.

Velicanstveni trodnevni skup

1000032136.jpg

pomislio "jbt prava je tragedija što muškarac koji umišlja da je žena, ali ne u potpunosti, nema svoj WC 😱 "

Koji se oseća da je žena. Nije tragedija. Samo treba da je se pusti da uđe u ženski WC bez osude i diskomforta žena i problem rešen.

Njujorčanke su se na to već navikle.
Nemaju problem s tim. I sa bezbroj drugih razlicitosti. Razumem kontroverze i nelagodu. Ne silim priču da nešto mora, samo ja s tim problem nemam.

O prednostima moje pozicije ne bih puno širio... 😄 Već sam jednom spominjao kako je dobro bilo biti u zajednickoj svlacionici na bazenu na starom DIFu sa pripadnicima direkcije za obezbeđenje, starog poslodavca...

Bilo bi suludo da želim u žensku svlacionicu. Ne dao bog... Mislim ja se ne doživljavam ženom svakako. Tako da sam tamo gde treba da budem a sad što mi je malo lepše nego tebi na takvim mestima, šta da se radi.. Biologija je tako htela.. 😌

S druge strane, boriću se za druge da se osećaju prihvaćeno ili ožene/udaju ako im je to potrebno.

Ljudi, ovo je neverovatno. Covek ih gura na online, izgubice međunarodnu akreditaciju!

P.S. predlazem da cujete govor od jedne mlade dr.iz Stutgsrta, sad kad su dosli biciklisti nasi. Kaze, ja sam u roku zavrsila, ali Srb ne trebaju lekari, 4g sam pokusavala da radim, i evo me ovde. Da sam na vasem mestu, isto bih uradila jer u suprotnom vas ceka isto.

I Dekan na DIF u NS isto pritiska studente i hoce da zapocne online....samo da razbiju blokade, kako ne shvataju da se sad sve poremetilo, da nema gasenja i vracanja na staro

Koji se oseća da je žena. Nije tragedija. Samo treba da je se pusti da uđe u ženski WC bez osude i diskomforta žena i problem rešen.
Možda grešim, ali meni se čini da je problem širi od toga.

Ali ako zaista jeste samo to, onda neka vide nek se dogovore sa ženama a pogotovu sa feministkinjama. Ali feministkinje to ne zanima toliko kao što ih zanima rafalisanje po svemu muškom i belačkom. Jer su mahom bolesne žene. Ali tim bolesnicama se daje previše pažnje i političke moći.
Bilo bi suludo da želim u žensku svlacionicu. Ne dao bog... Mislim ja se ne doživljavam ženom svakako. Tako da sam tamo gde treba da budem a sad što mi je malo lepše nego tebi na takvim mestima, šta da se radi.. Biologija je tako htela.. 😌

S druge strane, boriću se za druge da se osećaju prihvaćeno ili ožene/udaju ako im je to potrebno.
To je ok, samo ne može to da bude jedna od top 10 tema u medijima, društvu, politici i nauci već 15 godina, dok nas udaraju krize jedna za drugom.

Od 2008. naovamo, otkako smo svi na planeti ušli u beskrajan začarani krug kriza, propadanja i autodestrukcije, fokusi svih medijskih kuća, svetskih političara, organizacija, regulatornih tela, nauke, akademije... treba između ostalog da budu: ekonomska stabilnost, obezbeđivanje poslova, sprečavanje siromaštva, smanjivanje ekonomskih dispariteta, vraćanje zlatne podloge, regulisanje banaka i korporacija odnosno vraćanje regulativa koje su ukidali 80ih i 90ih, bolje oporezivanje bogatih, pomaganje malih i srednjih preduzetnika, ubijanje inflacije, ubijanje poreskih rajeva, sprečavanje prevelikih udruživanja, anti-monopol, anti-oligopol i anti-kartel mere, ubijanje offshore kompanija, ubijanje utaje poreza i slično.

Umesto toga, ja danas kao mladi Evropljanin kada kasno uveče naletim na kanalu na N1 na Deutche Welle, tamo vidim emisiju koja plače zašto žene na internetu trpe verbalno nasilje (muškarce ko j..e, razume se), koliko decenija robije treba da se dobije za online uvredu, onda kako jedna žena pravi AI koji će da beleži i prijavljuje sve neprijatne poruke upućene ženama i da šalje to policiji, koja, po svemu sudeći, u današnjoj Nemačkoj nema preča i pametnija posla nego da zavodi red na internetu. 😳🤣

I svaka emisija im je tako neke sadržine i tematike. Zašto nuklearni reaktor nije dovoljno zelen, zašto treba da jedemo bube i g..na, kako da smanjimo zagađenje tako što ćemo drati obične ljude eko-porezima, kako da nateramo ljude da ne samo trpe nego i da vole multikulturalizam, kako da ženama damo još više prava i sloboda a ukinemo još obaveza, kako da obezbedimo WC i prostorije za svih 50 rodova, kako da uvrstimo arape i crnce u sadržaje o Evropskoj istoriji, itd...

I tako ti je sa svim medijskim kućama. Samo neko s..anje o multi kulti, o inkluziji, o polovima, o manjinama, o krivici bele rase, o zlim muškarcima, o nezastupljenosti ovih i onih u ovom i onom veku, o malom broju žena zaposlenih ovde i onde...

Pa čekaj, jel to normalno? Pa nije. Bolesno je. I onda ljudi posle 20 godina trpljenja toga, krenu da reaguju. I onda neki kažu "Eto, to je zbog Trampa". Ne. Svi ti problemi, sva ta zla i sve reakcije na njih, su stariji od Trampa. A ja ga inače lično isto ne podnosim, i smatram ga korisnim id..tom globalističkih plutokrata. To što on tvrdi da je neprijatelj mojih neprijatelja ne znači da ći brže bolje da ga smatram svojim prijateljem. Štaviše, mnogi ga smatraju dijabolom.

Mada mislim da neće on još dugo, jer je namirio prave vladare iz senke na neko kratko vreme, ali uskoro će im se toliko zameriti da će ga možda i ukloniti. Ništa me ne bi čudilo.

Poslednja izmena:
Vrh