Šta je novo?

Izbori 2024

Ozbiljno pitanje, šta raditi sa ovim ljudima? Postanemo ozbiljna država, sta sa njima, kako im pomoci, jel prekasno?

1000031898.jpg
1000031899.jpg

Ozbiljno pitanje, šta raditi sa ovim ljudima? Postanemo ozbiljna država, sta sa njima, kako im pomoci, jel prekasno?

Pogledajte prilog 235262Pogledajte prilog 235263
Sad tek vidim da si me preduhitrio na ovoj temi sa fotografijom Orkova koji se otimaju za meso.

Iskreno, mislim da većini njih nema pomoći.

Seti se onog lika iz Jagodine što kaže "meni da neko pregazi i ubije ćerku dok stoji i blokira saobraćaj, ja bih GA čestiiiit'o".

Mislim takvima najpre treba psihijatrijska pomoć. Ima tu nemali broj psihopata i graničara koji treba da se leče. A onda jedno 20 godina edukacije i civilizovanja. A oni prvi bi odbili to, a nema ni suda koji će ih ikad prisilno poslati na to.

Poslednja izmena:
Лепо код Синише Малог на двонедељни курс микроекономије у кући Жељка Митровића и биће како треба.

"Ozbiljne" države imaju ovakvih daleko više nego mi. Klasični lumpenproleterijat iz kojeg autoritarni režimi kao SNS "regrutuju" svoju podršku. To su ljudi koji žive na margini društva u svakom smislu, neobrazovani, siromašni, bolesni, zavisnici, izlapeli itd. jako im je teško "pomoći" na način na koji ti to pretpostavljaš.

Toga ima u svakoj državi, i takvi ljudi su na welfare-u (socijali).

Preduhitri me kolega iznad, ali ovo je naša verzija crack heads-a.
Такве људе је манипулисала свака власт до сад. Мислите да је СНС мењао оперативу по локалним чистоћама? Не, само је рекао од данас не гласате за жуте већ за нас.

Такве људе је манипулисала свака власт до сад. Мислите да је СНС мењао оперативу по локалним чистоћама? Не, само је рекао од данас не гласате за жуте већ за нас.
Zato što je svaka vlast zloupotrebljavala državni aparat. Države, barem na zapadu ne ucenjuju ukidanjem socijale ukoliko se ne glasa za određenu partiju, to je lepo uređeno zakonom koji se poštuje.

Svaka vlast na planeti manipuliše takvim ljudima jer su takvi ljudi i sami skloni manipulisanju, s obzirom da su slabi i da generalno nemaju neke principe. Razlika je samo u metodu.

Jako je teško pomoći ljudima koji su spremni i crnom đavolu da dođu na miting i prodaju glas na izborima za 20 evra.

Upravo tako, bitan je zakon i poštovanje istog. Naravno, uvek će se iskorišćavati rupe u zakonu, ali iste treba uvek popunjavati izmenama i dopunama. Pa tako i ove socijale, ima ljudi kojima je stvarno potrebna takva pomoć i njima je nažalost ona i dalje jako mala za normalan život. Onda ima i drugih koji iskorišćavaju socijalu, ali zato sa strane uvek zarađuju. Mislim, potrebno je menjati ceo sistem, pa tako ovi što sa strane zarađuju to čine neprijavljeno u nekim firmama. I naravno vlast/stranka ni na koji način ne sme da utiče na te ljude, da ih ucenjuje, iskorišćava ili da ih nagrađuje na poslušnosti.

I na kraju svega toga - sve mora da se menja, to smo već ustanovili. Ali sada zaista, da više ne razmišljamo kako ćemo naći posao bez stranke, kako ćemo srediti legalizaciju bez poznanstva i mita. Ja se zaista nadam da će ovaj osećaj solidarnosti, podrške i međusobne zaštite ostati zauvek, jer je to ono što nam treba i što će nam doneti bolji život kakav zaslužujemo.

A sad bi valjalo i nazdraviti, dinstanje je pri kraju, a mi samo treba da budemo gladniji.

Svaka vlast na planeti manipuliše takvim ljudima jer su takvi ljudi i sami skloni manipulisanju, s obzirom da su slabi i da generalno nemaju neke principe. Razlika je samo u metodu.

Jako je teško pomoći ljudima koji su spremni i crnom đavolu da dođu na miting i prodaju glas na izborima za 20 evra.
Slažem se, ali suštinska razlika je da ne mogu tim ljudima da ukinu socijalu ukoliko ne glasaju za vladajuću opciju.

To se kod nas otvoreno preti i radi.

Ako ništa drugo, dobro dođu kao komičan element. Ja se iscerekam kad god vidim ovu babu. 🤣 Njoj sve do Kosova ravno, malo objašnjava, malo povlači dim usred intervjua, malo ćaska okolo... ma uživa žena u životu. 🤣
Screenshot_20250413-012956~2.png

Ako ništa drugo, dobro dođu kao komičan element. Ja se iscerekam kad god vidim ovu babu. 🤣 Njoj sve do Kosova ravno, malo objašnjava, malo povlači dim usred intervjua, malo ćaska okolo... ma uživa žena u životu. 🤣
Pogledajte prilog 235267
O tome pričam, jedan ugledni clan ovog foruma, kojem iz svakog posta izbija ocaj, takodje je predlagao neku vrsti pomoci ovim srecnim ljudima.

"Ozbiljne" države imaju ovakvih daleko više nego mi. Klasični lumpenproleterijat iz kojeg autoritarni režimi kao SNS "regrutuju" svoju podršku. To su ljudi koji žive na margini društva u svakom smislu, neobrazovani, siromašni, bolesni, zavisnici, izlapeli itd. jako im je teško "pomoći" na način na koji ti to pretpostavljaš.
Na koji nacin pretpostavljam?

Sta znaci ,,ozbiljne" drzave, hoces reci da ne postoje, samo pod navodnicima?

E, pa, racunam da cemo mi biti, oni ne moraju, sta da im radim 😎

Iskreno, toliko im je ispran mozak da je u neku ruku i dobro. Djilas ukrao 619 miliona i Vucic gradi puteve. Svi su naucili 619, bas niko ne pogresi i kaze na primer 658.

Tako da, mozes ih onda tako i nauciti necem lepom. Bukvalno rade sta im se kaze na tv-u.

To bi trebao biti prvi korak.

Zato što je svaka vlast zloupotrebljavala državni aparat. Države, barem na zapadu ne ucenjuju ukidanjem socijale ukoliko se ne glasa za određenu partiju, to je lepo uređeno zakonom koji se poštuje.
Први проблем је партократија. Да ли мислиш да у другим државама имају директоре у јавним установама као што су наш директор ПИО или Чистоће?

Први проблем је партократија. Да ли мислиш да у другим државама имају директоре у јавним установама као што су наш директор ПИО или Чистоће?
Sve je to meni jasno. Nema.

Ali opet, to ti je zloupotreba državnog aparata.

To je ključna razlika između nas i njih. Kod njih se menjaju samo predsednik, ministri i državni sekretari.

Stručni kadar se ne menja, i dolazi se konkursima na posao, ne preko veze.

Voleo bih da to i kod nas bude slučaj.

Vrh