Ozbiljno pitanje, šta raditi sa ovim ljudima? Postanemo ozbiljna država, sta sa njima, kako im pomoci, jel prekasno?
Pogledajte prilog 235262Pogledajte prilog 235263
Sad tek vidim da si me preduhitrio na ovoj temi sa fotografijom Orkova koji se otimaju za meso.
Ozbiljno pitanje, šta raditi sa ovim ljudima? Postanemo ozbiljna država, sta sa njima, kako im pomoci, jel prekasno?
Такве људе је манипулисала свака власт до сад. Мислите да је СНС мењао оперативу по локалним чистоћама? Не, само је рекао од данас не гласате за жуте већ за нас.Toga ima u svakoj državi, i takvi ljudi su na welfare-u (socijali).
Preduhitri me kolega iznad, ali ovo je naša verzija crack heads-a.
Zato što je svaka vlast zloupotrebljavala državni aparat. Države, barem na zapadu ne ucenjuju ukidanjem socijale ukoliko se ne glasa za određenu partiju, to je lepo uređeno zakonom koji se poštuje.Такве људе је манипулисала свака власт до сад. Мислите да је СНС мењао оперативу по локалним чистоћама? Не, само је рекао од данас не гласате за жуте већ за нас.
Slažem se, ali suštinska razlika je da ne mogu tim ljudima da ukinu socijalu ukoliko ne glasaju za vladajuću opciju.Svaka vlast na planeti manipuliše takvim ljudima jer su takvi ljudi i sami skloni manipulisanju, s obzirom da su slabi i da generalno nemaju neke principe. Razlika je samo u metodu.
Jako je teško pomoći ljudima koji su spremni i crnom đavolu da dođu na miting i prodaju glas na izborima za 20 evra.
O tome pričam, jedan ugledni clan ovog foruma, kojem iz svakog posta izbija ocaj, takodje je predlagao neku vrsti pomoci ovim srecnim ljudima.Ako ništa drugo, dobro dođu kao komičan element. Ja se iscerekam kad god vidim ovu babu.Njoj sve do Kosova ravno, malo objašnjava, malo povlači dim usred intervjua, malo ćaska okolo... ma uživa žena u životu.
Pogledajte prilog 235267
Na koji nacin pretpostavljam?"Ozbiljne" države imaju ovakvih daleko više nego mi. Klasični lumpenproleterijat iz kojeg autoritarni režimi kao SNS "regrutuju" svoju podršku. To su ljudi koji žive na margini društva u svakom smislu, neobrazovani, siromašni, bolesni, zavisnici, izlapeli itd. jako im je teško "pomoći" na način na koji ti to pretpostavljaš.
Први проблем је партократија. Да ли мислиш да у другим државама имају директоре у јавним установама као што су наш директор ПИО или Чистоће?Zato što je svaka vlast zloupotrebljavala državni aparat. Države, barem na zapadu ne ucenjuju ukidanjem socijale ukoliko se ne glasa za određenu partiju, to je lepo uređeno zakonom koji se poštuje.
Sve je to meni jasno. Nema.Први проблем је партократија. Да ли мислиш да у другим државама имају директоре у јавним установама као што су наш директор ПИО или Чистоће?