Šta je novo?

Izbori 2024

Sta ti je tacno jasno?
Okej evo ti ovako posto pokusavas nesto da nametnes. SNS su najveca govna i zlo koje se zadesila nasem narodu rekao bih rame uz rame sa Titom. Opozicija je nesposobna i doprinela je sveopstem sranju koje je SNS uspeo da napravi poslednjih 12, 13 godina. Nema ali, je l si srecniji sada?
Koje podele i ideologije, zasto bi se delili?
Гомила људи са којима сам причао има слична размишљања, па ми је јасан правац где се иде. Не мислим под јасно да си бот странке, већ да си ко после ових јер су сви неспособни, ставио испред тога да прво ови морају да оду.

Слажем се са обе твоје реченице, и за снс и за ове друге, али неко ће морати доћи на власт. А ко ће то бити, мање ми је битно, више је битно да тај неко дође после фер избора, којој год групацији и идеологији припадао.

Sta ti je tacno jasno?
Okej evo ti ovako posto pokusavas nesto da nametnes. SNS su najveca govna i zlo koje se zadesila nasem narodu rekao bih rame uz rame sa Titom. Opozicija je nesposobna i doprinela je sveopstem sranju koje je SNS uspeo da napravi poslednjih 12, 13 godina. Nema ali, je l si srecniji sada?
Koje podele i ideologije, zasto bi se delili?
Ne pravi se lud, udbasi naprave foru da bi bezuspesno smirili Arenu koja gori, ti napises:
Pa najbolje da budu uz kreni promeni i Savu udbasa (tako kazu :D) Hulja jeste najgori, ali opozicija ova nesrecna je odmah uz njega, svi su u istom vozicu.

Tako da, ne pravi se naivan sad i bez zamena teza. Da ne pricam da su spominjali i plenum itd. Mrzi me opet da pisem, sve je jasno i sve sam vec i napisao.

Stav da je opozija kriva koliko i vlast jedino koristi SNS-u. Ako znate bolje organizujte se i kandidujte se, najlakše je kritikovati za tastaturom i uzdati se da neko drugi reši vaš problem.
Isto tako je i gasiranje studenata da idu na izbore, ali su oni to već bezbroj istakli da ne žele.

Ох како згодно. Ако критикујете доказано деценијски неспособну и углавном штетну опозицију онда дајете подршку режиму и паралалено са тим не уздајте се у политичко деловање студената који су једини урадили нешто смислено у овом друштву. У преводу управо си написао ону прогласну: Ми преузимамо даље.

Вучко брате мој и саборче, немој нас третирати тако, није лепо. Опозиција и даље не капира да у сваком наступу мора да искаже далеко виши ниво и памети и обзира и тактичности и пристојности него до сада. Ствари су овде подигнуте на много виши ниво.

Један рандом кратки видео ФДУ-а или твит ФОН-а је више, вредније и боље него што је цела опозиција направила за целу деценију.
На крају, ствар је у људима који граде ову или ону друштвену заједницу. То се не може сакрити.

Poslednja izmena:
На збору на Новом Београду десио се инцидент када је реч узела злф чланица и наравно то јој је била и прва реченица: Ја сам из ЗЛФ" након чега је добила салву звиждука.

Народ им једноставно не верује а намећу се свуда. То по логици ствари амортизује отпор према режиму.
Људи су вероватно очекивали да зборови грађана попут студентских пленума буду нестраначки органи, значи без политичког истицања, као вид грађанског самоорганизовања.

Ох како згодно. Ако критикујете доказано деценијски неспособну и углавном штетну опозицију онда дајете подршку режиму и паралалено са тим не уздајте се у политичко деловање студената који су једини урадили нешто смислено у овом друштву. У преводу управо си написао ону прогласну: Ми преузимамо даље.

Вучко брате мој и саборче, немој нас третирати тако, није лепо. Опозиција и даље не капира да у сваком наступу мора да искаже далеко виши ниво и памети и обзира и тактичности и пристојности него до сада. Ствари су овде подигнуте на много виши ниво.

Један рандом кратки видео ФДУ-а или твит ФОН-а је више, вредније и боље него што је цела опозиција направила за целу деценију.
На крају, ствар је у људима који граде ову или ону друштвену заједницу. То се не може сакрити.
U tom slučaju uživajte u vlasti SNS+SPS+SRS bratije i partije do kraja života. Nađeš najmanje omraženu opciju ili je sam formiraš i glasaš. Ako ne glasaš onda si za održavanje statusa kvo sa ovim zločinačkim režimom na vlasti, i to je tako.

На збору на Новом Београду десио се инцидент када је реч узела злф чланица и наравно то јој је била и прва реченица: Ја сам из ЗЛФ" након чега је добила салву звиждука.
Ne znam šta je loše što se prestavila. Ja volim kada se ljudi predstave, da znam s kim imam posla. To što ih ne vole je druga stvar, sakrivanje iza anonimsnosti neće pomoći da ih zavole

Баш то.

И зато нико не сме да каже било шта лоше о њима, да ли су се рано повукли са протеста, или смо сви уморни од шетње, дајте скуп на једном месту, шта год да је још било од негативних коментара.

Заслужују да поштујемо шта год одлуче, од нас траже само масу. А једини су уз просветаре који су заправо избацили своју буљу у свему овоме.

U tom slučaju uživajte u vlasti SNS+SPS+SRS bratije i partije do kraja života. Nađeš najmanje omraženu opciju ili je sam formiraš i glasaš. Ako ne glasaš onda si za održavanje statusa kvo sa ovim zločinačkim režimom na vlasti si i to je tako.
Па неће бити да је тако. Нема враћања на исто. Гласање за неспособне или штетне еу полтроне који су исто за литијум али по европским стандардима, исто за култ личности али у рукавицама, исто за представничку, корумпирану лажну демократију јесте управо одржавање статуса кво.

Овај народ жуди за коренитим, бескомпромисним променама, слободу и непосредност у одлучивању. То им тренутно нико из опозиције не нуди.
Ne znam šta je loše što se prestavila. Ja volim kada se ljudi predstave, da znam s kim imam posla. To što ih ne vole je druga stvar, sakrivanje iza anonimsnosti neće pomoći da ih zavole
Није се представила као грађанин већ као члан парламентарне партије и тиме директно прекршила основну идеју и поенту збора и његове хоризонталности.. По дефиницији - убачени елемент.

Pa već odavno ne čine samo studenti proteste nego i svi mi ostali koji učestvujemo u tome.

Inače koliko vidim, od 15.3. više nije bilo najava novih velikih skupova? Pretpostavljam zbog onog incidenta u KM i zbog naoružanih ćaci g...ana?

Odbornica ZLF-a se predstavila i na zboru na Savskom Vencu i tamo nije bila takva reakcija. Ne razumem u čemu je problem da neko ko je građanin iskaže svoj stav, a predlozi ZLF-a su da se reaktiviraju mesne zajednice i održavaju slobodni izbori za mesne zajednice u Beogradu i Srbiji na kojima bi se kandidovali građani. Nije sramota da je neko u partiji, pogotovu opozicionoj gde troši svoje vreme i živce iz čistog altruizma, pogotovu na lokalu. Evo to i sam kažem kao neko ko je u toj situaciju na Zvezdari.
Nije sramota biti član partije koja nije nikog ubila niti opljačkala niti je ikada bila na vlasti ni na opštini a kamoli nivou grada Beograda ili države.

Били су/сте на власти у оквиру прелазног управног тела на нивоу Београда.

За то време Стрела изотимала пар милијарди од свих нас а ЗЛФ ни реч о томе. Пре тога опозиција је јавно иступила у парламенту и признала да је за литијумски рудник али по европским стандардима.

И ко вам је сад крив што добар део народне буне из ових разлога не може и неће да вам верује? Уосталом, студенти су се изјаснили о опозицији. Максимум је толеранција а сарадња и поверење никако. У равни сам са тим.

Није се представила као грађанин већ као члан парламентарне партије и тиме директно прекршила основну идеју и поенту збора и његове хоризонталности.. По дефиницији - убачени елемент.
Ne razumem baš. Da se nije predstavila onda ne bi prekrišila osnovnu ideju i poentu Ko se ne predstavi znači nije ubačeni element. (što se mene tiče zborovi nemaju nikakavu poentu, ali hajde, možda nisam u pravu).

За сад треба бити опрезан због опште преосетљивости грађана до успостављања поверења. Теби Вучко свака част на активизму и труду, али сам покрет мора више да се ангажује, посебно виши нивои.

Mada realno, svi znamo da šta god ovi učinili, mnogim opaljenim Srbima ni tads neće biti dovoljno dobri. Neki ljudi ovde prosto preziru bilo šta što iole ima veze sa levicom, a isto tako neki drugi preziru sve što ima veze sa desnicom. Uzalud je očekivati da će se ovi prvi ikada ujediniti sa ovim drugim, i obrnuto. Priče "ma samo nek se malo više potrude i podržaću" su čisti izgovori i bajke.

To sve je bilo malo stavljeno po stranu do sada, jer su čak i najzadrtije lobanje bile u fazonu "aj samo da složno smenimo ovog pa ćemo posle da se raskusuramo". Ali sad i to jenjava. Traže se izgovori i povodi za dalje podele i inaćenje. Socijalni inženjering ponovo pokazuje svoju efektivnost u Srbiji.

Да ли више, нисам сигуран али квалитетније, одмренеије и са више поштовања према грађанима - апсолутно.

Sada znamo datum i koncept svenarodnog sabora....

Поделу уноси Нова с са оним информерским извештавањем из Брисела приликом посете Хуље, поделу уноси опозиција са иступима који просто вређају интелигенцију народу. Нема горег и јачег акта у корист поделе од "ако ниси са нама, за вучића си"

Мало морген. Са тим наративом се ти покрети у вредносном смислу сврставају управо уз режим а против народа и студената.

Нисмо стали уз студенте зато што су нас условили било чиме. Стали смо уз идеју, уз оно што они заступају, уз жртву коју су поднели, уз снагу заједништва коју су показали.

Па изволите, продајте нам идеју. Немам ништа против.

Vrh