Šta je novo?

Izbori 2024

Tačnije, Turšija najverovatnije ima Aspergerov sindrom. Ne samo da se uklapa u njegov stil ponašanja, gestikulacije i govora, nego bi objasnilo i zašto je uspešan u nekim predmetima. Jer nije retkost da ljudi koji su nesposobni za život generalno, ili nesposobni za neke trivijalne stvari, ljudi za koje se iz aviona vidi da "nešto im fali", budu odlikaši u nekim disciplinama gde je ključ uspeha skladištenje informacija ili nalaženje obrazaca. A zato budu delimični ili potpuni invalidi kad se radi o emotivnoj i socijalnoj inteligenciji.

Verujem da je svako od nas na faksu znao nekog ko je delovao kao čudak i bio nesposoban za 80% stvari, ali bi rasturao u nekim predmetima ili situacijama. A to najčešće bude upravo Aspergerov sindrom. Na svakih 200-300 ljudi nađe se neki takav ili sličan tome. Mislim da je i kod ovog upravo to. Na stranu sad šta mislim o njemu kao čoveku, kažem kao konstataciju da mislim da on definitivno nije skroz mentalno normalan.

Da ne znojimo mozak evo smešne fotke xe xe

to.jpg

Poslednja izmena:
Tačnije, Turšija najverovatnije ima Aspergerov sindrom. Ne samo da se uklapa u njegov stil ponašanja, gestikulacije i govora, nego bi objasnilo i zašto je uspešan u nekim predmetima. Jer nije retkost da ljudi koji su nesposobni za život generalno, ili nesposobni za neke trivijalne stvari, ljudi za koje se iz aviona vidi da "nešto im fali", budu odlikaši u nekim disciplinama gde je ključ uspeha skladištenje informacija ili nalaženje obrazaca. A zato budu delimični ili potpuni invalidi kad se radi o emotivnoj i socijalnoj inteligenciji.

Verujem da je svako od nas na faksu znao nekog ko je delovao kao čudak i bio nesposoban za 80% stvari, ali bi rasturao u nekim predmetima ili situacijama. A to najčešće bude upravo Aspergerov sindrom. Na svakih 200-300 ljudi nađe se neki takav ili sličan tome. Mislim da je i kod ovog upravo to. Na stranu sad šta mislim o njemu kao čoveku, kažem kao konstataciju da mislim da on definitivno nije skroz mentalno normalan.
Najveći broj ljudi, dece iz tog spektra pokazuje talenat npr. u umetnosti ili šahu, nekad hemiji...
Mislim da kod njega nije u pitanju Asperger, nešto iz spektra autizma-možda, ali na Asperger s. ne liči.

https://www.webmd.com/brain/autism/mental-health-aspergers-syndrome

1743112346333.png

Nikada nisam osuđivala ljude koji su bolesni ili koji imaju nekakav poremećaj, štaviše, za takve ljude imam neuporedivo više strpljenja nego za ostale ali Turšija jr. je brateee...
On se ponaša infantilno, bori se da bude u centru pažnje, nametljiv...on kao da nije sindrom već neka psih.dg. odnosno preplitanje raz.dg. Toliko lupeta da je to možda interesantno samo nekim neobrazovanim starcima iz nekih gudura koji nemaju ni TV, pa da on može da ih impresionira. Laže da bi izazvao divljenje. Sve nabrojano je više odlika zdravih a bolesnih nego bolesnih koji se podvode pod zdrave.
Čak i te rukavice pominjane u Kameleonu su predstava sama po sebi:

Na anatomiji tokom osteologije (vežbe sa ljudskim kostima) se ne koriste rukavice, posle, tokom vežbi na formalinskim leševima se koriste ali samo tokom predispitnih vežbi, inače se koriste specijalne pincete (bar je tako bilo nekada) kako bi se odizali presečeni mišići, vene, nervi koji se nisu raspali, ali u suštini se uglavnom ni tada ne koriste rukavice; na praktičnom delu ispita profesor odiže sve to i ispituje studenta šta je šta. Na obdukcionim vežbama u okviru patologije se nisu koristile rukavice jer su studenti prosto samo svedoci autopsije: da, navlače se oni ogromni zeleni mantili koji se pertlaju na leđima (neću pisati šta se dalje radi) ali studenti ne mere organe, ne seku, ne prave rezove, ne prave preparate itd. Znači da se zaključiti da dečko laže. Povlašćeni studenti su imali mnogobrojne beneficije (npr.da uz indeks smeju van anat.instituta da iznose kosti, čak i kosti lobanje kako bi spremali ispit), ali da rade u hiruškoj sali tokom III g. je laž. Čak i rukavice, ko je morao da nosi zna da su bolje one fit, koje se neće svlačiti zato što ti za rad treba što manje prepreka.

Što se tiče studenata i akcije "DezInformer": očekujem da nas studenti prijatno iznenade, tj.da uopšte nije ono što bi delovalo očigledno, zato sam u slatkom iščekivanju.

Izvinjavam se na dužem postu kao i osetljivom sadržaju iznesenom u opisu praktičnih vežbi; sve je bilo u cilju demistifikacije i preveniranja kako ljudi ne bi nasedali na laži vezane za ovu materiju.

Poslednja izmena:
1743116965250.png

Ne bih postavljala dg. jednostavnim štikliranjem kao sa liste "To Do" jer to se prosto ne radi, potreban je i klinički pregled, gledaju se prioritetni simptomi, nisam za paušalno određivanje da li jeste ili nije, ali se slažem da mu svašta nešto fali. Plašim se da će ovaj postati problem za društvo ukoliko uz pomoć veza završi medicinski, da će uspeti da se zaposli gde god (u smislu države) na nekom instituti tipa: patologija, patofiza, mikrobi, nadam se samo da sa pravim ljudima neće raditi.

Poslednja izmena:
<neozbiljno> Ili ako već uđe u politiku, neka funkcija bez neke stvarne moći, tipa prvi potpredsednik vlade, kakvu bi štetu odatle mogao da napravi?

@Beki
A kako je Vama sada pao napamet Šarović u sred sve većeg sranja?
Mesto da zbijamo redove, pred nadolazećom burom, Vi liberaši našli da čačkate...
Ista priča bila i na news net podcastu pa reagujem...

Kada razmislim ovo je fenomenalno, taman svi ti kojima smeta više opozicija nego SNS i Vučić najzad imaju za koga da glasaju, a to je mali Šešelj Šarović. Vama je jedini problem sa SRS ne ideološki već što su se prodali Vučiću i SNS-u, a vi ste u suštini radikali. Zato i treba da vas jaše Šarović jer volite da vas radikali jašu dok vas pljačkaju. Taman će vam šarović dati u pauzama od jahanja da idete da se molite Putinu.

Pa ja nisam stekao utisak da ovi što preziru opoziciju vole Šarovića. Moj je utisak da oni prosto preziru svakoga, pa i njega. Pogotovu Turbo Srbende. Jer njima niko nikad nije dostojan, pa ni jedan Šarović.

N1 i Jovo Bakić su sada isto prijateljski nastrojeni prema Šaroviću. Samim tim, očekujem da turbo Srbende onda putu protiv njega, a ne za njega.

@vucko
Evo klasičan primer pete kolone, ponavljam, ovakvi komentari samo doprinose podelama koje su dovele do dugotrajne vladavine crno-crvene koalicije...
Sada nije trenutak da Vi liberaši pravite podele, naročito stoga što ste u ozbiljnoj manjini.
A možda Vam je realno frka zato što je bila komotna pozicija do skora, pod skutima evropski nastrojenog SNS-a.
Možda hoćete da ga uzdrmate, ali ne baš da ga skinete
O radikalnoj stranci mislim sve najgore od njenog osnivanja.

Poslednja izmena:
Значи Шаровић, бивши радикал није опција, али Мики Алексић који је на локалу био на власти уз подршку СНСа је океј? Или је овде ипак у питању идеологија, и што добар део нас на форуму не може да смисли смрад лажне левице?

Значи Шаровић, бивши радикал није опција, али Мики Алексић који је на локалу био на власти уз подршку СНСа је океј? Или је овде ипак у питању идеологија, и што добар део нас на форуму не може да смисли смрад лажне левице?
Brate, radikalčina si, ne beži od toga i pomiri se sa time. Da je 1992.-1995. išao bi da ubijaš u ime velike Srbije po Bosni i Hrvatskoj, jbg brate.

Iz mog kruga prijatelji glasači Nestora prebacili na Šarovića, što opet nije reprezentativan uzorak jelte.
Mnogo paranoje i nepoverenja su nam instalirali žvalavi smrad i njegovi socijalni manipulatori.

Ja da sam beležio svako ime za koga mi je neko rekao da je SNS trojanac, udbaš ili strani plaćenik, ne bih izašao ni na jedne izbore u zadnjih 10 godina, ovaj bi pobeđivao sa 100% i napravio bi pravu Severnu Koreju od Srbije. Naravno, on i njegovi to i žele. Da se svi izparanoišemo i podelimo, da niko ne izlazi (ili izađe smešan udeo opozicionih glasača, čisto da ne bude sumnjivo) i onda on izvede svojih XYZ hiljada zombija i dobije izbore ko od šale.

Nekad stvarno mislim da smo mi ovde belosvetski poligon za sve i svašta, pa tako i za političke i psihološke manipulacije velikih razmera.

P.S.
Naravno, ne kažem da su krivi samo žvalavi smrad i njegovi manipulatori. Krivi su i sami ljudi koji u eri interneta i okeana dostupnog znanja i informacija dozvoljavaju da ih neko pravi boodalama i da ih tako lako zavlači i okreće jedne protiv drugih.

@Beki
A kako je Vama sada pao napamet Šarović u sred sve većeg sranja?
Mesto da zbijamo redove, pred nadolazećom burom, Vi liberaši našli da čačkate...
Ista priča bila i na news net podcastu pa reagujem...
Video sam Seselja na reditu i klip koji sam postavio i secam se naseg divljenja tom kretenu dok je bio u Hagu. Time me podsetio na Sarovica. Oni samo hoce da ponizavaju nekoga, danas su caciji, ako zasedne na vlast, bice to narod Srbije. Radikalska posla.

Liberasi prakticno ne postoje. To se zove biti covek.

U pravu si brate. Morate da se saberete jer sa radikalskim slobistom nećete ništa promeniti.

Pogledajte prilog 233875
Lično ne percipiram Šarovića kao nekoga ko bi dobio moj glas, ali primećujem u poslednjih par dana napade koji mogu da imaju samo veze sa očuvanjem ove vlasti.
Jedino mi nije jasno zašto je sada, kada se stvar usložnjava i postaje veoma opasna situacija, liberaška manjina krenula u izazivanje podela.

Termin liberaši, koji koristi Vuk Rosandić sa Helmcasta, je iskovan da se ne bi koristili pogrdni izrazi, drugosrbijanci, auto-šovinisti, a ne mogu da kažem da ste liberali, zbog Vaše isključivosti u komunikaciji.

kakvi liberali, pa vecini ljudi je sarovic simpatican kao novinar, ali lik se ne moze smatrati ozbiljnim politicarem. Drugo on se nije odrekao radikalistine, vec kuka kako su oni njega izdali. Do relativno skorije se koristio istim jezikom ko seselj id***, nemoj da ste ko zlatne ribice

i ovaj spin kao miki aleksic bolji
brate svi su dosta tanki i upitni, dotle smo dosli kao drustvo ali radikal, molim vas

ili ste ekipa koja je glasala za tomu

Sad sam se setio na šta me Srbija podseća. Na onu društvenu igru Town of Salem ili Mafija, u nekim drugim iteracijama.

Dok Pera optužuje Miku, a Mika Žiku, a Žika paranoiše od Laze i tako svi u krug, mali Alek koristi svu tu pometnju i nepoverenje da iza kulisa noću likvidira pola sela i šerifa dok na kraju ne ostane toliko malo ljudi da mu niko ništa ne može i da sve živo kontroliše.

Vrh